fbpx

Alianța Colegiilor Centenare cere o probă din mai multe discipline și la Evaluarea Națională

Photo 123674497 © Pressmaster | Dreamstime.com

Alianța Colegiilor Centenare solicită ca o probă din mai multe discipline să fie introdusă și la Evaluarea Națională. Organizația cere ca aceasta să fie organizată pe modelul celei care este prevăzută în noua Lege a educației pentru bacalaureat.

Ce spune Alianța Colegiilor Centenare: 

Experiența pedagogică proprie ne spune că trebuie evitată specializarea timpurie, iar axarea pe cultura generală trebuie prelungită pană în clasa a X-a. În sprijinul acestei propuneri aducem două argumente:
-în anul școlar 2008-2009 la CN Sf. Sava au fost chestionați elevii claselor a IX-a care, întrebați fiind de ce au ales colegiul Sava la admitere , 82% au răspuns că-și doresc să obțină o cultură generală solidă (sondaje similare au fost făcute și în alte colegii din ACC, rezultatele fiind apropiate);
-o cercetare efectuată de prof. Eric Hanushek ș.a., privind adaptabilitatea la schimbările din piața muncii, a scos la iveală faptul că cei care au optat pentru o specializare timpurie au avut dificultăți mult mai mari, la schimbarea profesiei, decât cei care au urmat școli cu accent pe pregătirea generală.

Aici venim cu propunerea ca la examenul de admitere la liceu, indiferent de forma acestuia, sa fie inclusă o probă de verificare a cunoștințelor la mai multe discipline, asemănătoare probei A de la examenul de bacalaureat.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.