fbpx

100 din luminițele copiilor. Cea mai frumoasă imagine de Centenar

Elevii de la Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin” din Galați au găsit o metodă inedită și frumoasă de a sărbători centenarul Marii Uniri: au ”scris” numărul aniversar cu luminițe, chiar în curtea școlii. În felul acesta, au reușit să arate că și de Centenar putem să ne arătăm dragostea de țară și respectul față de istorie fără festivism, dar cu sinceritate.

”Elevii noştri s-au organizat singuri şi au petrecut ieri, la sfârşitul programului, zeci de minute în frig şi vânt pentru câteva fotografii. Noi nu am făcut decât să le acordăm permisiunea formală pentru activitate. A fost una dintre foarte puţinele acţiuni dedicate centenarului care m-a emoţionat cu adevărat, una dintre puţinele declaraţii reale de iubire la adresa României pe care le-am auzit în ultima vreme și vreodată. Acest “100”, puţin ciobit pe la colţuri şi uşor tremurat. Bravo, copii! :)”,a  povestit profesorul Doru Căstăian, pe pagina sa de Facebook.

”Ne-am dorit să atragem atenția asupra importantei Marii Uniri, nu doar o lecție din caietul de istorie, ci o lecție despre iubirea față de țară și cultură. Ne-a fost teamă ca nu vor veni suficienți elevi și nu vom reuși să <umplem> simbolul 100, dar au venit. Unii abia terminaseră orele și au rămas pentru a lua parte la proiect, alții au venit de acasă, special pentru asta. A fost special, copiii ascultători și curioși, noi, organizatorii, atenți pentru ca totul să iasă așa cum ne-am dorit, ne-am unit, marcând cei 100 de ani de România”, ne-a declarat Diana Costea, elevă în clasa a XII-a și președinte al Consiliului Elevilor.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.