fbpx

Questfield – Primary/Primar

Bucuresti - Pipera/Voluntari

Prezentare

Questfield este o instituţie de învăţământ din Voluntari, judeţul Ilfov care, încă din anul 2003, lucrează la crearea propriului său concept educaţional. Este o şcoală organică care învaţă şi se dezvoltă în continuu, ghidând profesori şi elevi spre a-şi atinge potenţialul, spre fericirea şi libetatea de a deveni cea mai bună versiunea a lor. Programele Şcolii Questfield includ: o creşă, o grădiniţă, o şcoală şi o şcoală de vară. Planurile pe termen mediu şi lung vizează declinarea conceptului educaţional propriu la nivel de gimnaziu şi liceu.

Învăţarea în sens clasic (învăţarea academică) este doar punctul de plecare; la Questfield, copilul dumneavoastră va beneficia de o multitudine de experienţe care îl vor ajuta să îşi descopere întregul potenţial: acela de elev, artist, atlet, membru al comunităţii şi, mai presus de toate, individ unic şi extraordinar în unicitatea sa.

Școala Questfield este o școală bilingvă autorizată de Ministerul Educaţiei şi Cercetării prin OM 5733/12.11.2015. Orice şcoală autorizată respectă structura oferită de MEC şi urmăreşte programa românească aplicabilă în orice sistem, fie acesta de stat sau privat. Pe lângă programa românească implementată la un nivel academic ridicat, Şcoala Questfield urmăreşte şi programa britanică aprobată de Ministerul Educaţiei din Marea Britanie.

Școala noastră se diferențiază de alte școli prin programa unică bazată pe un concept educaţional inovator la care s-a lucrat în echipe multi-disciplinare pe parcursul a 2 ani, prin numărul mare de ore de limba engleză (cel mai mare de pe piaţa educaţională din România), prin calitatea profesorilor săi transformaţionali şi, nu în ultimul rând, prin strategiile didactice şi design-ul activităţilor ce permit copiilor dobândirea de abilităţi necesare pe tot parcursul vieții: abilităţi de învăţare, comunicare, de lucru cu sinele şi cu ceilalţi.

Amenajarea campusului ţine cont de relaţia explicită care există între caracteristicile fizice ale unui spaţiu şi procesul educaţional, asigurând posibilitatea de experimentare esenţială a învăţării şi având rolul unei “materii curiculare tăcute”. Spaţiile  sunt structurate astfel încât să permită reflecţia, creativitatea, experienţa, interacţiunea şi comunicarea constantă, aducând lumea reală în clasă şi expunând clasa lumii reale.

Abordarea Questfield are în vedere, pe lângă oferta educațională și grija pentru dezvoltarea personală a copiilor și asigurarea unui sediu modern, spațios, cu mult spațiu verde și cu facilități care să le ofere copiiilor siguranță, confort, cât și oportunitatea de a face o mare varietate de activități.

Creşa, grădinița și şcoala Questfield funcționează în 3 clădiri special amenajate pentru diferitele categorii de vârstă ale copiilor.

Vezi mai mult

Galerie foto

Echipa

Profesorii au expertiză în sistemul național și internațional și valorizează abordarea diferențiată și învăţarea centrată pe elev. Aici, la Questfield, noi vorbim mult despre ceea ce înseamnă predatul care tranformă – adică, predatul care schimbă oameni, modificând fundamental modul în care cei ce învaţă se înţeleg pe ei şi îi înţeleg pe ceilalţi, modalitatea în care ei se implică şi contribuie la lumea mai mare. Pentru noi, predarea de succes implică mai mult decât transmiterea de conţinut şi competenţe. Scopul nostru final este acela de a crea indivizi indepedendenţi, motivaţi, autonomi în propria lor muncă, deschişi la perspective alternative, cu abilităţi puternice de gândire critică după cum o arată şi profilul elevului Questfield.