fbpx

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, și Andreea Moldovan, secretar de stat, au fost demiși de premier

Ministrul sănătății Vlad Voiculescu și secretarul de stat Andreea Moldovan au fost demiși, azi, de premierul Florin Cîțu. 

„Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului Președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătății. Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi”, a anunțat Cîțu, citat de Digi 24.

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul prin care încetează mandatul lui Vlad Voiculescu.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 14 aprilie 2021, decretul de revocare din funcția de membru al Guvernului a domnului Vlad Vasile Voiculescu, ministrul sănătății”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Decizia premierului Florin Cîţu privind eliberarea Andreei Moldovan din funcţia de secretar de stat la Ministerul Sănătăţii a fost publicată în Monitorul Oficial.

Premierul Florin Cîțu a revenit cu o declarație publică:

„România trece printr-o perioadă dificilă în lupta cu pandemia. Lupta a întins la maximum resursele statul

Ca să ducem la capăt lupta, mereu am spus că e nevoie de încredere în instituțiile statului.

Pentru a mă asigura că încrederea în instituțiile statului rămâne, am decis să fac o modificare la vârful Ministerului Sănătății

Eu cred în continuare în această coaliție

Vreau să îi asigur pe români că eu cred cu tărie în această coaliție de guvernare, pentru că s-a constituit ca urmare a votului românilor, în jurul unor valori, unor idei, și nu în jurul unor persoane

Vă doresc tuturor sănătate și trebuie să avem o campanie de vaccinare de succes. De aceea vă îndemn pe toți să vă înregistrați pe platforma de vaccinare”, a transmis Florin Cîţu.

demiși