fbpx

ULTIMA ORĂ: Școala va decide dacă dorește testarea elevilor. Dacă nu, testele vor fi făcute de părinți

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației a anunțat că școlile vor fi cele care decid dacă doresc testarea elevilor în incinta unității respective de învățământ. În caz contrar, elevii vor fi testați la domiciliu de părinți. 

Cîmpeanu a precizat că, în cazul în care consiliile de administrație ale școlilor vor accepta testarea elevilor, va fi nevoie și de acordul părinților.

El a precizat că testarea nu este obligatorie.

Ministrul a făcut apel la responsabilitatea părinților în ceea ce privește procedura de testare și comunicarea corectă a rezultatelor.

Elevii care vor fi testați acasă vor primi câte două teste, săptămânal.

Cîmpeanu a precizat că noua reglementare va fi cuprinsă într-o modificare a ordinului comun ME-MS.

”Cred că, dacă aceste modificări sunt adoptate, ele răspund solicitării sindicatelor”, a mai spus ministrul Educației, întrebat ce părere are despre anunțul sindicatelor că vor picheta prefecturile și Guvernului, în cazul în care instrucțiunile de testare nu vor fi schimbate.

De asemenea, ministrul a mai anunțat că, în această seară, CNSU va decupla deschiderea școlilor de rata de vaccinare a angajaților, în localitățile cu incidență sub 3 la mie. 

Astfel Ministerul Sînătății a acceptat solicitarea pe care Ministerul Educației o făcuse de săptămâna trecută. MS refuzase, inițial, această solicitare.

testarea elevilor ”Cred că, dacă aceste modificări sunt adoptate, ele răspund solicitării sindicatelor”, a mai spus ministrul Educației, întrebat ce părere are despre anunțul sindicatelor că vor picheta prefecturile și Guvernului, în cazul în care instrucțiunile de testare nu vor fi schimbate.