fbpx

Spania: Infectări cu SARS-CoV-2 în 53 de școli, după prima săptămână de cursuri

Foto: murciatoday.r.com

53 de școli din Spania au înregistrat înfectări cu SARS-CoV-2 după prima săptămână de la redeschidere, a anunțat ministrul Educației, citat de agenția de presă Anadolu

Printre clasele care au fost închise se numără și cea la care este elevă Prințesa Leonor, moștenitoarea tronului Spaniei. Aceasta revenise la cursuri miercurea trecută. Unitatea de învățământ se află în Madrid.

Între timp, cazurile apărute în fiecare zi în toată țara au stabilit un alt record, a declarat Ministerul Sănătății. În ultimele 24 de ore au fost raportate un total de peste 12.000 de noi infecții.

Ministrul spaniol al Educației, Isabel Celaa, a declarat pentru Televiziunea Spaniolă (RTE) că, până miercuri, 53 de școli au raportat până acum „incidente” legate de coronavirus.

Multe școli din Spania și-au deschis porțile elevilor chiar în această săptămână, în timp ce alte regiuni nu au început încă semestrul de toamnă.În ciuda raportării cazurilor de virus în rândul personalului și elevilor, școlile au rămas deschise.Doar câțiva și-au închis ușile în totalitate – inclusiv o școală elementară din orașul basc Zaldibar.

Joi, oficialii locali au anunțat că încă două orașe vor fi închise din cauza nivelurilor ridicate de contaminare: Jumilla în regiunea sudică a Murcia și Andorra în regiunea Aragon.

Medicii din Madrid au anunțat, de asemenea, o grevă pe termen nedeterminat începând cu 28 septembrie, deși serviciile esențiale vor rămâne deschise.

„Lipsa resurselor economice și înrăutățirea situației din cauza pandemiei” i-au adus pe medicii din asistența medicală primară la „o limită inadmisibilă” care nu afectează doar profesioniștii din domeniul sănătății, ci și pacienții lor, a declarat asociația de medici Amyts.