fbpx

Școlile și grădinițele private nu se sperie de codul portocaliu

Școlile private contactate de Educație Privată au precizat că rămân deschise mâine și poimâine, în ciuda anunțului făcut de primarul general Gabriela Firea, care a cerut închiderea unităților de învățământ din cauza codurilor portocalii emise de ANM.

”Suntem atenți la condițiile meteo, dar, pentru moment, nu credem să este necesar ca școala noastră să fie închisă mâine. Așadar, LLI Academy își va desfășura activitatea în mod normal. În măsura în care situația se va schimba, vom face un anunț în acest sens”, au precizat reprezentanții Little London International Academy, într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a instituției.

Fabiola Hosu, fondator Questfield, a precizat, de asemenea, că școala va rămâne deschisă: ”Nu închidem pentru că avem utilaje de deszăpezire și administratorii vor munci în timpul nopții pentru a se asigura că e totul în regulă. Întotdeauna am procedat asa și lucrurile au funcționat foarte bine.”

”Până în acest moment nu am luat o decizie pentru închiderea unităților de învățământ. În mod obișnuit nu închidem școala dacă este frig, facem acest lucru doar dacă zăpezile sunt foarte mari, vântul foarte puternic iar oamenii nu pot să îi aducă pe copii”, spune și Mădălina Gîdiuță, fondator Butterfly.

International British School of Bucharest a anunțat, de asemenea, că mâine vor avea loc cursuri.  ”Prognoza meteo anunță că mâine va ninge puternic, dar drumurile sunt practicabile și credem că această situație nu ne va împiedica să funcționăm normal”, le-a transmis IBSB părinților și elevilor.