fbpx

Orban: Dacă în București se depășește rata de infectare de 3 la mie, școlile vor trece în regim online integral

Premierul Ludovic Orban a declarat, duminică, după o vizită la Direcția de Sănătate Publică din București că, dacă în Capitală se depășește rata de infectare de 3 la mie, școlile vor trece în regim online integral. În prezent, rata de infectare este de 2, 3 la mie, relatează G4Media.

”Dacă se depășește rata de 3 la mie în ultimele 14 zile, școlile vor trece în regim online integral. E reglementat în lege. Se poate ajunge la carantinarea anumitor zone, sperăm să nu se ajungă aici, că oamenii înțeleg.

Este reglementat încă de la începutul școlilor. La indicele de peste 3 la mie este prevăzut ce înseamnă trecerea la scenariu roșu, și anume învățământ online”, a airmat Orban.

Potrivit cifrelor comunicate de Grupul de Comunicare Strategică, rata de infectare înregistrată în București, în ultimele 14 zile, a ajuns la 2,39.

 Până astăzi, 10 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 152.403 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 116.628 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.517 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 59 de decese (39 bărbați și 20 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Buzău, Caraș-everin, Constanța, Dâmbovița, Galați, Harghita, Iași, Maramureș, Olt, Prahova, Suceava, Vaslui, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 de ani, 8 decese la categoria 50-59 de ani, 13 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 13 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 22 decese la categoria de peste 80 de ani.

58 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar un pacient decedat nu a prezentat comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 8.854 Dintre acestea, 629 sunt internate la ATI.