fbpx

Nelu Tătaru, scenariu pentru toamnă: Doar o treime dintre elevi ar putea merge la școală. prin rotație

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, la Digi 24, că unul dintre scenariile luate în calcul pentru toamnă este ca doar o treime dintre elevi să meargă, prin rotație, la școală.

”„De exemplu, vor fi doar o treime din elevii care merg, celelalte două treimi vor fi acasă, online și se vor roti aceste două treimi”, a spus Nelu Tătaru.

CONTEXT

Ministrul Educației a declarat că sunt șanse mici ca școala să înceapă în regim normal din toamnă, relata, recent, Digi 24.

Potrivit sursei citate, Monica Anisie a afimat că situația actuală nu permite ca toți elevii să fie aduși în clase. Ministrul mai spune că vor fi luate în calcul toate scenariile, inclusiv cel al învățământului desfășurat exclusiv în online.

”Am analizat modalitățile în care am putea redeschide unitățile de învățământ începând cu 2020 – 2021. Toate scenariile pe care Ministerul Educației le are în vedere țin cont de recomandările Ministerului Sănătății. Cel mai bun scenariu va fi, dacă Ministerul Sănătății va face această recomandare, acela în care elevii, unii vor fi la școală și alții vor urmări cursurile în sistem online, urmând să facă rocada în funcție de situația epidemiologică.

Luăm în calcul dacă nu va fi nicio problemă, dar nu cred, pentru că uitați ce se întâmplă în acest moment…. unul dintre scenarii era să începem normal, dar nu e cazul de situație normală – sau dacă va fi din ce în ce mai rău mai rău, să continuăm învățarea online”, a declarat Anisie, la Iași.

”E adevărat că am avut o perioadă în care a trebuit să ne adaptăm la o situație cu care nimeni nu s-a mai confruntat până acum. Ne vom adapta, vom realiza cursuri de formare în această perioadă pentru profesori pentru a îmbunătăți ceea ce s-a făcut. Ministerul Educației a dat banii necesari achiziționării de tablete

 Caietul de sarcini a fost dat, a fost deja inițiată procedura, termenul impus este 10 septembrie. Aici intervine și rolul profesorului de a-l ghida pe elev și de a folosi acea tabletă”, a mai spus ministrul Educației.

Monica Anisie a făcut declarațiile la Iași, după o întâlnire cu conducerea Inspectoratului Școlar Județean.