fbpx

MS: ”Suspiciune înaltă” pentru varianta Omicron, la două dintre cele trei persoane pozitive revenite din Africa de Sud

Photo 175635363 © Igor Mojzes | Dreamstime.com

Ministerul Sănătății anunță, într-un comunicat de presă, că există o ”suspiciune înaltă pentru varianta Omicron” la două dintre cele trei persoane confirmate pozitiv la Covid-19 după revenirea din Africa de Sud.

Comunicatul, integral:

Procesul de secvențiere a genomului pentru tulpina OMICRON se realizează în mai multe etape, pe parcursul mai multor zile.

În urma primelor teste, la două dintre cele 3 persoane testate există o suspiciune înaltă pentru varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2.

Cele 3 persoane care au fost depistate pozitiv cu virusul SARS-Cov-2 sunt complet vaccinate. Toate trei persoanele infectate sunt asimptomatice, cu o stare de sănătate bună și se află în izolare și monitorizare.

Noua variantă Omicron a coronavirusului prezintă ‘un risc foarte ridicat’ la nivel mondial, a avertizat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), subliniind însă că persistă numeroase incertitudini în ce priveşte periculozitatea şi transmisibilitatea variantei, informează France Presse, citată de AGERPRES.

‘Până în prezent, nu a fost raportat niciun deces asociat variantei Omicron’, subliniază OMS într-un document tehnic publicat luni, care emite recomandări autorităţilor pentru a încerca să împiedice răspândirea noii variante virale.

‘Având în vedere mutaţiile care ar putea să confere un potenţial de ocolire a răspunsului imunitar şi, posibil, să ofere un avantaj în termeni de transmisibilitate, probabilitatea ca Omicron să se răspândească la nivel mondial este ridicată’, afirmă OMS.

Africa de Sud