fbpx

Ministerul Educației: Numărul de cazuri Covid în școli continuă să scadă

Numărul de cazuri Covid în mediul școlar continuă să scadă, potrivit cifrelor transmise de autorități în seara aceasta.

În ultima săptămână s-a înregistrat o scădere a numărului de infectări cu SARS-CoV-2 în mediul școlar și, implicit, a numărului de clase și unități cu activitate organizată în sistem online, confirmându-se trendul semnificativ descendent pentru a doua saptamana consecutiv, anunță Ministerul Educației, într-un comunicat.

Conform raportărilor centralizate, la finalul săptămânii trecute 33 de unități de învățământ, cu personalitate juridică sau structuri, și 883 de clase/grupe funcționau în sistem online.

La momentul raportării, situația epidemiologică se prezenta astfel:
 10818 elevi/preșcolari pozitivi Covid-19 (0,4%)
 2663 de persoane angajate în sistemul de învățământ preuniv. pozitive Covid-19 (1%)

În urma administrării testelor antigen pe bază de salivă în unitățile de învățământ, în săptămâna 14 -18 februarie 2022 au fost raportate 2.069 teste de salivă pozitive. Dintre acestea, 1.299 (63 %) au fost confirmate RT-PCR, 492 (24 %) au fost infirmate RT-PCR, iar pentru 278 (13 %) de teste nu exista răspuns la data raportării.

Situația de săptămâna trecută

s-a înregistrat o scădere a numărului de infectări cu SARS-CoV-2 în mediul școlar și, implicit, a numărului de clase și unități cu activitate organizată în sistem online, confirmându-se trendul descendent, anunță Ministerul Educației, într-un comunicat.

Conform raportărilor centralizate, la finalul săptămânii trecute 54 de unități de învățământ, cu personalitate juridică sau structuri, și 2.025 de clase/grupe funcționau în sistem online.
La momentul raportării, situația epidemiologică se prezenta astfel:
 19.064 de elevi/preșcolari – pozitivi Covid-19
 4.703 persoane angajate în sistemul de învățământ preuniversitar – pozitive Covid-19.