fbpx

Libertatea: Normele sanitare în școli nu mai prevăd distanțarea băncilor, însă masca e obligatorie

Cotidianul Libertatea publică normele de siguranță sanitară în școli care au fost trimise de la Ministerul Sănătății către Ministerul Educației. 

Potrivit dezvăluitilor din Libertatea, școlile nu vor trebui să mai respecte distanțarea socială între băncile elevilor din ciclul primar, gimnazial și liceal.

În schimb, toți școlarii, precum și întregul personal din unitățile de învățământ, vor purta, obligatoriu, măști atât timp cât se află în interiorul școlilor. Indiferent dacă se află în timpul cursurilor sau în recreație, masca e obligatorie în interior. Sunt exceptați de la purtatul măștilor doar preșcolarii (copiii de la grădiniță). 
Citeşte întreaga ştire, în Libertatea: EXCLUSIV | Normele sanitare realizate de Ministerul Sănătății pentru redeschiderea școlilor: distanțarea între bănci nu mai e obligatorie, dar masca, da!

CONTEXT

Purtarea măștii de protecție va fi obligatorie în unitățile de învățământ, atât pentru școlari, cât și pentru cadrele didactice, a anunțat, pe 12 august, premierul Ludovic Orban, în discursul său din Parlament.

”În școli va fi necesar portul măștii, atâțt pentru elevi, cât și pentru profesori și personalul auxiliar”, a spus Orban.

El a adăugat că tot obligatorie va fi furnizarea de materiale igienico-sanitare, precum dezinfectanții. ”Acolo unde se poate realiza instalarea de plafoane de plexiglas pentru separarea elevilor, acest lucru este important să se întâmple”, a adăugat Orban.

”20% din școli nu sunt conectate la internet și împreună cu Ancom,cu companiile de telefoniile mobilă și cu autoritățile locale vom realiza conectarea la internet a tuturor școlilor”, a mai spus premierul. El a precizat că va exista posibilitatea de conectare la soluții gratuite de platfome educaționale pentru fiecare școală.

El a cerut implicarea cadrelor didactice și a părinților pentru a asigura dreptul la educație pentru toți elevii din România.

Premierul Orban a prezentat, în fața Parlamentului, un raport care include și măsurile luate pentru începerea anului școlar.

Potrivit raportului, dintr-un număr de 22.660 de clădiri cu săli de curs și laboratoare, 16.424 clădiri au conexiune la internet, adică 72,5%. Raportat la unități de învățământ cu personalitate juridică, procentul celor care raportează conectare la internet este de aproximativ 80% unități.

UPDATE:

EXCLUSIV O clasă își va suspenda cursurile la primul caz de COVID-19. Precizări suplimentare despre respectarea distanței