fbpx

Înscrierea în clasa pregătitoare: cum să scurtezi timpul petrecut la secretariat

Astăzi încep înscrierile în clasa pregătitoare, iar școlile se vor aglomera cu părinți care vor ”cea mai bună clasă” sau ”cea mai bună învățătoare” pentru copilul lor. Pentru a evita timpul lung de așteptare pentru îndeplinirea formalităților, poți completa documentele necesare pe internet, aici.

Așa cum este precizat și pe site, completarea acestei cereri de înscriere nu garantează înscrierea copilului Dumneavoastră în unitatea de învățământ și nu elimină obligativitatea de a vă prezenta la unitatea de învăţământ unde doriţi înscrierea cu dosarul complet al copilului, în vederea validării prezentei cereri. Acest formular vă permite doar să vă prezentați la secretariatul școlii cu datele copilului pre-completate, scurtând timpul de așteptare al dvs și al celorlalți părinți.

Actele pe care trebuie să le aveți cu dumneavoastră în momentul depunerii cererilor de înscriere sunt următoarele:

  • Copie și original după actul de identitate al părintelui /tutorelui legal; părinții divorțați depun la înscriere și hotărârea judecătorească definitivă din care rezultă modul în care se exercită autoritatea părintească și unde a fost stabilită locuința minorului
  • Copie și original al certificatului de naștere al copilului
  • Copie a documentului care atesta dezvoltarea psihosomatică corespunzătoare pentru parcurgerea clasei pregătitoare (acolo unde este cazul)
  • Alte documente care să ateste îndeplinirea criteriilor generale și/sau specifice (acolo unde este cazul)

Mai multe detalii despre înscrierea în clasa pregătitoare sunt disponibile aici.