fbpx

Grupul de Comunicare Strategică anunță o rată de 2,69 în București. INSP anunțase 3,11

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, astăzi, o rată de infectare de 2,69 la mia de locuitori în ultimele 14 zile. Cifra este diferită de cea comunicată de INSP, care calculase că Bucureștiul a depășit 3 cazuri la mia de locuitori.

GCS precizează că datele din București sunt raportate la o populație de 2.151.665 de locuitori.

Potrivit INSP, incidența cumulată a cazurilor de coronavirus din ultimele 14 zile a depășit 3,11 la mia de locuitori, ceea ce ar însemna intrarea în scenariul roșu pentru Capitală.

La această oră are loc o ședință a Comitetului Municipal, care va decide ce măsuri restrictive va adopta, relatează Digi 24.

INSP a anunțat astăzi că în săptămâna 5 – 11 octombrie, 35.4% din totalul cazurilor s-au înregistrat în București, Iași, Bacău, Timiș și Cluj.

27.6% din totalul deceselor au fost înregistrate în București, Prahova, Alba, Arad și Olt.

În 31 județe si Municipiul București se înregistrează o rata de incidență cumulată peste 100/100.000 locuitori, iar 1 din 29 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical.

81.6% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani iar 60,1% din decese au fost la bărbați. 95.4% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată.

CONTEXT

Premierul Ludovic Orban a declarat, duminică, după o vizită la Direcția de Sănătate Publică din București că, dacă în Capitală se depășește rata de infectare de 3 la mie, școlile vor trece în regim online integral. 

Este reglementat încă de la începutul școlilor. La indicele de peste 3 la mie este prevăzut ce înseamnă trecerea la scenariu roșu, și anume învățământ online”, a airmat Orban.

Luni, premierul a revenit cu o declarație în care afirma că decizia ar putea fi luată după eliminarea focarelor din calculul epidemiologic.

La rândul său, primarul ales al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat, în exclusivitate pentru Educație Privată, că prima variantă teoretică pentru închiderea școlilor este cea localizată în focare. 

”Am citit și eu Ordinul comun MS-MEC și am observat că acesta nu obligă, ci spune că se poate lua această măsură de închidere a școlilor. Sunt niște date pe care încă nu le am, o să merg mâine la DSP să văd în ce măsură au reușit să vadă pe harta Bucureștiului unde sunt focarele. Teoretic, e mai simplu să închizi focare decât să întrerupi activitatea cu totul”, a declarat Nicușor Dan.

comunicare