fbpx

Grădinițele de stat din Sectorul 4 se mută la Mall

Sursă foto: www.grandarena.ro

Primăria Sectorului 4 va investi aproximativ 2.000.000 de lei în amenajarea unor spații moderne în Grand Arena Mall, unde vor fi relocate, rând pe rând, grădinițele în care se derulează lucrări de consolidare și modernizare, anunță București FM. O hotărâre în acest sens a fost adoptată de Consiliul Local, fără niciun vot “împotrivă”, înregistrându-se doar 3 abțineri.

Potrivit sursei citate, Consiliul Local al Sectorului 4 a aprobat, în ședința de săptămâna trecută, încheierea unui contract de către Direcția de Administrare a Unităților de Învățământ (D.A.U.I.) pentru închirierea a 3.200 de metri pătrați în Centrul Comercial Grand Arena Berceni. Spațiul ce urmează să fie amenajat astfel încât copiii și cadrele didactice să beneficieze de condiții excelente pentru o educație de calitate, în siguranță, va fi închiriat pentru o perioadă de 6 ani, cu posibilitatea de prelungire cu încă 3 ani.

“Spațiul va fi utilizat și amenajat, astfel încât să permită funcționarea temporară a unităților de învățământ pe perioada în care se vor desfășura lucrările de modernizare și consolidare. Urmare a negocierilor cu proprietarul centrului comercial, D.A.U.I. Sector 4 va beneficia de o perioadă de grație de 27 de luni, în care nu datorează chiria, urmând să achite chirie doar pentru restul de 45 de luni. Având în vedere perioadele de grație în care D.A.U.I. Sector 4 nu va plăti chiria, prețul real la expirarea duratei contractului de 6 ani va fi de 5,20 euro/mp/lună fără TVA, fiind un raport contractual avantajos, ținând seama de necesitățile și obiectul contractului”, se arată în hotărârea Consiliului Local care a avizat inclusiv forma contractului de închiriere.