fbpx

Digi 24: Guvernul taie din bugetul Educației

Ministerul Educației urmează să piardă 198 de milioane de lei la rectificarea bugetară, anunță postul de televiziune Digi 24. Cercetarea urmează, de asemenea, să suporte tăieri de fonduri de 228,9 milioane de lei. Potrivit sursei citate, Ministerul Finanțelor Publice a elaborat proiectul celei de a doua rectificări bugetare din acest an, cu încadrarea în ținta de deficit bugetar de 2,97% din PIB.

Diminuări au fost operate având în vedere gradul de execuție a cheltuielilor, în principal, la proiectele finanțate din fonduri europene la: Ministerul Transporturilor (-1,16 miliarde de lei), Ministerul Cercetării și Inovării (-228,9 milioane de lei), Ministerul Educației Naționale (-198 milioane de lei), Ministerul Culturii și Identității Naționale (-176,8 milioane de lei), Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale (-166 milioane de lei), Ministerul Fondurilor Europene (-164,9 milioane de lei), Ministerul Finanțelor Publice (-128,5 milioane de lei), Ministerul Apelor și Pădurilor (-95,9 milioane de lei), Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat (-71,6 milioane de lei), Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (-49 milioane de lei).

În schimb, de creșteri de buget vor beneficia Ministerul Finanțelor Publice, Ministerul Muncii și Justiției Sociale și Ministerul Sănătății. Destinația banilor care vor fi suplimentați va fi, în principal, mărirea salariilor și a alocațiilor pentru copii și persoane cu handicap, dar și a altor cheltuieli de personal.