fbpx

Cîmpeanu: Nu vor fi restricții pentru cei nevaccinați, însă vor fi avantaje pentru cei vaccinați

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, a anunţat, astăzi, că, în școli, nu vor exista restricții pentru persoanele nevaccinate, însă vor rxista unele avantaje pentru cele care s-au imunizat.

”Fac o precizare importantă: nu vor fi restricții pentru cei nevaccinați, niciun fel de restricții, însă vor fi avantaje pentru cei vaccinați.

Toate ipotezele pe care le luăm în considerare, în discuția de mâine, repet, nu dezavantajează persoanele nevaccinate, indiferent că vorbim de elevi sau de cadre didactice, dar în mod firesc beneficiind de o protecție sanitară crescută, cei vaccinați, vom vedea ce avantaje au în definirea acestor scenarii”, a spus Cîmpeanu.

Discuția de mâine la care ministrul se referă este o întâlnire care va avea loc la Guvern, la ora 10:00, unde se va discuta despre începerea anului școlar. La întâlnire vor participa și șeful CNCAV, Valeriu Gheroghiță, dar și cel al DSU, Raed Arafat.

”În această întâlnire vor fi discutate toate ipotezele de lucru. Există propuneri de creștere a pragului ratei de infectare până la care școlile deschise în data de 13 septembrie cu prezență fizică pentru toți elevii vor putea să rămână deschise. Până acum, erau scenariile deja cunoscute, școlile rămâneau deschise până când localitatea atinge pragul de 1 la mie rată de infectare. Există propunerea de ridicarea acestui nivel până la care școlile rămân în totalitate deschise.
Pragul până la care vor putea să rămână deschise intră în competența partenerilor de dialog: Ministerul Sănătății și Institutul Național de Sănătate Publică”, a  mai spus Cîmpeanu.