fbpx

Cîmpeanu a cerut ISJ Ilfov să redeschidă mâine școlile din Afumați

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat pentru Educație Privată că a cerut ISJ Ilfov să redeschidă marți școlile din Afumați.

Cîmpeanu a transmis Inspectoratului să țină cont de faptul că ziua de referință pentru decizia de închidere a școlilor în localitățile unde incidența cumulată depășește 6 la mie este vineri. 

Astăzi, incidența raportată pentru Afumați a scăzut iarăși sub 6, valoarea acesteia fiind 5,94.

În Afumați, incidența a depășit 6 la mie duminică, zi în care a fost anunțată și închiderea unităților de învățământ din localitate. Vineri, incidența era sub pragul de 6.

Ministrul Educației a solicitat ISJ să respecte ordinul comun MS-ME, potrivit căruia școlile au un mecanism separat de decizie. Potrivit ordinului comun, ziua de evaluare a incidenței și de hotărâre a închiderii este cea de vineri a fiecărei săptămâni, acolo unde infectările trec de 6 la mie.

Postul de televiziune Digi 24 anunța, ieri, că se închid școlile de luni în Afumați, prima localitate de lângă București unde rata de infectări a depășit șase cazuri la mia de locuitori.

Conform datelor transmise duminică de autorități, rata de incidență în Afumați a ajuns la 6,05 la mia de locuitori. Potrivit surselor Digi24, restricțiile se impun treptat, gradual, însă nu este exclusă nici carantina, dacă Direcția de Sănătate Publică (DSP) va face o propunere în acest sens și va fi validată în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. 

Urmează Mogoșoaia cu 4,23; Corbeanca și Ciorogârla, ambele cu 3,97; Bragadiru cu 3,69; Voluntari cu 3,71; Otopeni cu 3,66; Glina cu 3,61; Chiajna cu 3,46; Berceni cu 3,42; Popești Leordeni cu 3,33 și Dobroești cu 3 26.

Aproape 800 de clase au trecut online în prima săptămână de școală, informează Ministerul Educației. Peste 17.000 de elevi nu mai au acces la școala în format fizic, din cauza infectărilor.

Bilanțul complet comunicat de Minister:

  • Număr preșcolari/elevi confirmați Covid-19: 1.091
  • Număr personal angajat în învățământ confirmat Covid-19: 604
  • Număr clase/grupe cu activitatea față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: 795
  • Nr. copii/elevi din clasele/grupele cu activitatea față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: 17.658