fbpx

BREAKING Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat vaccinul Pfizer pentru grupa 5-11 ani

Agenția Europeană a Medicamentului a autorizat, astăzi vaccinul Pfizer pentru imunizarea anti-Covid a copiilor din grupa 5-11 ani, anunță Reuters.

Vaccinul, care se numește Comirnaty, va fi administrat în două doze a câte 10 micrograme, la intervale de trei săptămâni, sub formă de injecție în partea superioară a brațului, a recomandat Agenția Europeană a Medicamentului (EMA).

Vaccinul anti-COVID-19 Pfizer/BioNTech a demonstrat o eficacitate de 90,7% împotriva coronavirusului într-un studiu clinic efectuat pe copii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani, a anunţat producătorul.

Concluziile au fost trase de speciliști în urma unui studiu la care au participat 2.268 de copii. Potrivit companiei Pfizer, 16 copii participanţi la studiu, care au primit un placebo, s-au infectat cu COVID-19, comparativ cu 3 care au fost vaccinaţi.

Deoarece de două ori mai mulţi copii din cei 2.268 de participanţi la studiu au primit vaccinul comparativ cu placebo, acest lucru echivalează cu o eficacitate de peste 90%.

Pe 17 octombrie, companiile Pfizer și BioNTech au depus la Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) documentele necesare pentru autorizarea vaccinului la grupa 5-11 ani, anunță Reuters.

Concluziile au fost trase de speciliști în urma unui studiu la care au participat 2.268 de copii. Potrivit companiei Pfizer, 16 copii participanţi la studiu, care au primit un placebo, s-au infectat cu COVID-19, comparativ cu 3 care au fost vaccinaţi. Deoarece de două ori mai mulţi copii din cei 2.268 de participanţi la studiu au primit vaccinul comparativ cu placebo, acest lucru echivalează cu o eficacitate de peste 90%.