fbpx

Bacalaureat 2021: A fost publicat baremul de corectare la Limba Română

Photo 113036595 / Exam © Andreaobzerova | Dreamstime.com

Baremul cu rezolvarea subiectelor la Limba română, a fost publicat. Candidații își pot calcula estimativ nota. Acesta poate fi consultat pe site-ul Digi24.

Baremul integral aici: https://www.digi24.ro/bacalaureat-2021/barem-limba-romana-bacalaureat-2021-rezolvarea-subiectelor-va-fi-publicata-pe-edu-ro-1575639

În baza baremului, elevii își pot face o idee despre corectitudinea cu care au scris și își pot evalua lucrarea la prima vedere.

Conform baremului, accentul cade foarte mult pe scrierea lizibilă, folosirea semnelor de punctuație și ortografie, utilizarea limbajului literar. Totodată, analiza relațiilor dintre personaje și valorificarea textului reprezintă aspecte ce vor fi urmărite în punctarea lucrării. 

Institutul Național de Statistică atrage atenția asupra interesului scăzut pentru examenul de Bacalaureat. Doar 77% dintre elevii care au terminat liceul s-au înscris la examen. 

Potrivit ministrului Educației, anul acesta s-au înscris la examenul de Bacalaureat 2021 doar 114.163 de absolvenți de clase terminale din promoția curentă. Lor li se adaugă 19.520 de candidați înscriși la examenul de Bacalaureat din promoții anterioare. 

„Raportat la totalul promoției curente (…) procentul este de 77%. (…) Mic. Anul trecut a fost tot an de pandemie și procentul celor înscriși raportat la promoția curentă a fost de 83%”, a spus ministrul, la TVR.

„Am solicitat să facem o analiză pentru că rezultatul este foarte important. Cu siguranță cei care nu s-au înscris fie nu au dorit să se înscrie, au renunțat la educație, (…) după cum sunt și alții care au dorit susțină examenul de Bacalaureat, dar chiar dacă am flexibilizat încheierea mediilor (…) nu au reușit să își încheie situațiile școlare”, a mai spus Cîmpeanu.