fbpx

Andrew Cuomo: Trei copii din New York au murit din cauza unui sindrom posibil asociat COVID-19

Trei copii din New York au murit ca urmare a unui sindrom inflamator foarte rar, despre care specialiștii susțin că ar putea fi legat de noul tip de coronavirus, a declarat sâmbătă guvernatorul statului, Andrew Cuomo, citat de Jurnal.md. El a anunțat că autoritățile sanitare investighează alte 73 de cazuri similare raportate la nivelul statului. Copiii prezintă simptome asemănătoare bolii Kawasaki, potrivit Daily Mail.

„Prioritatea pentru noi astăzi este să ne ocupăm de o nouă problemă, și anume modul în care coronavirusul afectează tinerii. Vorbim de persoane foarte tinere, copii mici, copii de școală primară. Una dintre veștile bune era că tinerii nu sunt afectați de coronavirus. Dar acum nu mai știm cum stau lucrurile”, a declarat Andrew Cuomo, potrivit sursei citate.

Guvernatorul a declarat vineri că un copil de cinci ani a murit din cauza a ceea ce pare a fi boala Kawasaki, o boală inflamatorie care ar putea avea legătură cu noul tip de coronavirus. Oficialii de la spitalul unde a fost tratat copilul au confirmat decesul acestuia, dar au refuzat să ofere mai multe informații.

„Sunt copii care ajung în spital și care nu prezintă simptomele cu care ne-am obișnuit în privința COVID-19. Nu este o boală respiratorie, nu sunt simptome respiratorii. Cred că unul dintre motivele pentru care această problemă a fost descoperită atât de târziu este acela că este mai degrabă o inflamație a vaselor de sânge, care pot cauza probleme cardiace”, a spus Cuomo.

De asemenea, guvernatorul statului New York a anunțat că Departamentul de Sănătate al statului va colabora cu specialiștii pentru identificarea cauzei acestei afecțiuni.

„Acești copii au anticorpi pentru COVID-19 sau încă au boala, dar nu acestea sunt simptomele cu care ei au venit în spitale”, a spus oficialul.