fbpx

A fost publicat ghidul informativ despre bacalaureat. Ce trebuie să știe elevii

Ministerul Educației a publicat astăzi ghidul informativ referitor la examenul de bacalaureat.  Accesul în sală, desfășurarea probei și care sunt condițiile de siguranță epidemiologică pot fi aflate pe site-ul edu.ro.

Materialul complet a fost postat aici: https://www.edu.ro/sites/default/files/_fi%C8%99iere/Minister/2021/inv.preuniversitar/note%20%2B%20proceduri/GHID%20examen%20bacalaureat%202021.pdf

Amintim câteva dintre cele mai importante reguli cu privire la examen:

Accesul în centrele de examen se va face în intervalul 7:30-8:30, pe baza actului de identitate. Probele încep la ora9:00. Este interzis pătrunderea în sala de examen cu rucsacuri, poșete, penare. Acestea trebuie lăsate în spațiul indicat de profesor. Orice abatere de la această regulă duce către eliminarea candidatului. Posesia materialelor ajutătatoare, indiferent dacă au fost folosite sau nu este ilegală.

Din momentul distribuirii subiectelor, niciun candidat nu mai poate intra în sală. Numărul ciornelor tipizate este adptat după nevoiele elevului, fără număr limită. 

La terminarea timpului limită, predat lucrarea în stadiul în care se află. Ultimii trei candidați rămân în sală până la predarea ultimei lucrări.

Pentru redactarea lucrării se vor folosi instrumente de scris cu cerneală albastră, iar pentru realizarea schemelor matematice, creionul negru.

Corectarea greșelilor se va face prin tăierea cu o linie orizontală. 

Timpul acordat unei lucrări este de trei ore. 

Măsurile de igienă vor fi respectate la examen. Mai multe norme sanitare au fost gândite pentru siguranța eleivilor printre care se numără: purtarea măștii de protecție, dotarea sălilor de clasă cu dezinfectanți și asistență medicală în unitățile de învățamânt. 

Atenție la  tentativa de fraudă. Orice candidat care este prins încercând să copieze este eliminat. Această acțiune aduce consecințe pe termen lung , deoarece elevul nu mai are dreptul să suțină probele de bacalaureat timp de trei sesiuni. 

Probele încep pe 28 iunie, cu Limba și Literatura română. Următoarea zi este programtă proba obligatorie a materiei de profil, iar pe 30 iunie proba la alegere specifică profilului. Proba de limba maternă a fost anunțată pentru 1 iulie. 

Afișarea rezultatelor va fi pe data de 5 iulie, tot în aceeași zi se depun și contestațiile în intervalul 12:00-18:00.

Rezultatele finale, după rezolvarea contestațiilor vor fi afișate pe data de 9 iulie.