fbpx

Tradiţie şi excelenţă la Şcoala Internaţională King George

11/07/2019

Tradiţia învăţământului de calitate din Şcoala Internaţională King George, rezultatele bune obţinute de elevii şcolii noastre la concursurile şi olimpiadele şcolare naţionale şi internaţionale, pregătirea şi dăruirea cadrelor didactice sunt argumente care au susţinut înfiinţarea Centrelor de Excelenţă King George.

Misiunea Centrelor de Excelenţă este de a sprijini şi stimula elevii cu rezultate deosebite, de a selecta, pregăti şi promova noi elevi, capabili de performanţă la diferite discipline, prin activităţi care vizează dezvoltarea competenţelor interdisciplinare, pluridisciplinare şi transdisciplinare.

centre de excelența

Centrul de excelenţă în Limba Română are ca obiectiv dezvoltarea abilităţilor de comunicare şi scriere în limba română şi înţelegerea şi interpretarea diverselor tipuri de texte. Pe parcursul acestor cursuri vom urmări elementele de gramatică şi literatură, pornind de la programa şcolară, însă ne vom concentra pe interpretarea terţilor, scriere creativă şi dezbatere pe baza lecţiilor studiare, oferindu-le copiilor posibilitatea de a-şi folosi imaginaţia şi de a-i stimula să-şi descopere latura creativă.

colaj KG

 

Centrul de Excelenţă în Limba Engleză propune un program de învățare a limbii engleze bine structurat, astfel încât fiecare dintre ei să își atingă potențialul maxim într-un mediu stimulant, productiv și sigur. Elevii noștri învață cel mai bine atunci când se simt implicați, motivați și provocați. Considerăm că fiecare dintre ei învață și se dezvoltă în moduri diferite, iar cursurile noastre respectă nivelul de dezvoltare al fiecărui cursant. Profesorii noștri utilizează o gamă largă de tehnici și resurse potrivite vârstei, asigurând cea mai eficientă experiență de învățare a limbii engleze. Ne mândrim cu un rezultat de excepţie, Irina Vasile, elevă a Centrului de Excelenţă în Limba Engleză a ajuns în finala Olimpiadei Internaţionale de Limba Engleză.

colaj 2

Centrul de excelenţă în Limba Germană le oferă elevilor oportunitatea de a-şi aprofunda cunoştinţele de limba germană deja acumulate şi de a-şi dezvolta procesul de învăţare. Textele autentice în limba germană, jocurile, cântecele, exerciţiile interactive, dialogurile care îi pun pe participanţi în situaţii reale de comunicare sunt metodele folosite în cadrul centrului. Ne dorim să îi apropiem cât mai mult pe elevii noştri de limba lui Goethe.
Lernen ist Erfahrung, alles andere ist einfach nur Information – Einstein

Dorim ca elevii noștri să își asume un rol activ în propriul proces de învățare și să reflecteze asupra progresului personal. Abordarea noastră acoperă toate aspectele comunicării, cu un accent pe dezvoltarea încrederii în a vorbi, pentru a le oferi cursanților nivelul necesar de pregătire la limba română, la limba engleză şi limba germană, de care vor avea nevoie în cadrul viitoarelor studii academice, cariere și contexte sociale.

Fotografii de la Saint George’s Day