fbpx

Sărbătoarea Felinarelor la Școala King George

11/11/2019

“Ich gehe meiner Laterne… ˮ

Elevii Şcolii Internaţionale King George au sărbătorit astăzi Sfântul Martin în curtea şcolii. A devenit deja o tradiţie pentru noi ca la apusul soarelui să cântăm cu felinarele aprinse melodia care îl celebrează pe acest sfânt.

Creativi şi implicaţi, cu ajutorul doamnelor învăţătoare, elevii noştri au realizat felinarele personalizate cu care au defilt la sărbătoarea Sfântului Martin. La orele de limba germană susţinute de doamna profesoară Carmen Rusanu, copiii s-au bucurat de energia transmisă, s-au pregătit intens pentru frumoasa sărbătoare, au pus lumânări electrice în felinare şi au făcut repetiţii pentru cântecul dedicat Sfântului Martin – Ich gehe meiner Laterne.

 

Sankt Martins Tag este una dintre cele mai importante sărbători din spaţiul ţărilor vorbitoare de limba germană. De asemenea, Sfântul Martin de Tours, prăznuit de Biserica Ortodoxă și sărbătorit de către Biserica Catolică și de cea Protestantă pe 11 noiembrie, este simbolul mărinimiei și al dragostei pentru oameni. Pe când era soldat în armata romană, Sfântul Martin și-a rupt mantia în două și a o oferit-o unui cerșetor pentru a se îmbrăca cu ea.

#KingGeorge #scoalainternationala #germana #SfantulMartin #SanktMartinsTag #SarbatoareaFelinarelor