fbpx

EXCLUSIV Ministerul Educației reacționează în cazul învățătoarei care promovează un ”set-cadou”

foto: edu.ro

Ministerul Educației își exprimă dezacordul față de promovarea unui set-cadou de către o învățătoare din București.

Contactat de Educație Privată, Ministerul Educației a transmis, telefonic, următoarea declarație:

”În contextul pe care ni l-ați semnalat, cu privire la acțiunile din social media ale unui cadru didactic care promovează „pachetul-cadou pentru profesoare”, Ministerul Educației își exprimă în termenii cei mai fermi dezacordul față de astfel de practici pe care le consideră imorale și nedemne de comportamentul pe care ni-l dorim în rândul profesorilor noștri.
Ministerul Educației roagă cadrele didactice și părinții să renunțe la practica achiziționării sau a strângerii de fonduri pentru cadouri. Avem încredere că profesorii noștri sunt de acord cu noi că cel mai mare dar pe care un elev îl poate oferi este progresul educațional.

Amintim, în acest context, că potrivit ROFUIP, <Personalul din învăţământul preuniversitar trebuie să aibă o ţinută morală demnă, în concordanţă cu valorile pe care trebuie să le transmită copiilor/elevilor>.”

CONTEXT

Andra Berceanu, președinte executiv FePAL, a semnalat că un magazin online comercializează o linie de produse poziționate comercial ca ”Set cadou pentru profesoare”, utilizând imaginea unui cadru didactic. ”A patentat pachetul cadou în școli – varianta șpaga de lux”, afirmă Andra Berceanu.

Ce spune reprezentanta FePAL:

Când credeam că le-am văzut pe toate, aflu că un magazin online vinde linia de lux pentru șpagă către profesoare pe care un cadru didactic din România a ales să-și pună numele. A patentat pachetul cadou în școli – varianta șpaga de lux.
Nu mai merge cu simbolic, din suflet, bla bla. Trebuie cu foițe de aur, cutie cadou premium dacă ai “profesoare pretențioase și elegante”. Cu alte cuvinte, restul sunt cam fraiere. Nu sunt doamne care se respectă. Pfff…un buchet de flori sau un măr cum vedem în filme. Băăă, nu mai fiți săraki! Pă haur și pe premium aici la doamna, da?!
Și vine și concluzia: acestea sunt “exemple si modele de exigență”. Exigență la ce? La cadourile pe care le primesc.
Mie nu îmi vine să cred că citesc așa ceva, că există la vânzare așa ceva fără vreo jenă și cu lipsa unui minim de decență. Etica? Ce ironie…
N.B. Cadoul este mai scump ca alocația unui copil/lună, dar nu este ca și nu știam că ar fi de preferat să meargă la școală copiii cuminiți, deștepți și din familii cu situație bună financiară.
Ar putea fi o imagine cu text

3 comments

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.