fbpx

DOCUMENT FePAL a lansat un formular pentru părinții care vor ca școala să treacă online

FePAL ( Federația părinților și aparținătorilor legali din România) și Grupul Civic ”Părinții cer schimbare” au lansat un formular standardizat pentru părinții care vor să solicite trecerea la activitate școlară online.

Documentul editabil este disponibil aici:

https://docs.google.com/document/d/1E0AxVRCfp3UqymE8MvAvLei8UYZ4mmP2/edit?fbclid=IwAR2tdbabcgpo-9ySjcG8tRoCiur281XJJnPaFWKPEl8rr-oPtaxkQTA9_Qo

Ce spun inițiatorii despre inițiativă:

”În temeiul Ordinului comun Ministerul Educației și Ministerul Sănătății nr.5338/1082/1.10.2021, art.3, alin.2, ȘCOLILE POT SOLICITA ISMB/ISJ trecerea în online până în momentul când rata de infectare din localitate va fi sub 6 la mie.

Pentru a veni în sprijinul părinților care înțeleg gravitatea crizei sanitare și vor să se adreseze școlilor în acest sens, FePAL și Părinții cer schimbare – Grup civic au conceput un formular standardizat de cerere.”
Toate unitățile școlare care vor cere să treacă în format online vor avea solicitarea aprobată, a declarat, ieri, pentru Educație Privată Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației. 

Toate școlile care solicită trecerea în online vor avea solicitările aprobate, cu sau fără avizul DSP. Dacă aleg să ceară în baza articolului 3, alineatul 2, nu e nevoie de avizul DSP. Am discutat cu ISMB și voi discuta și cu inspectoratele școlare și vor aviza aceste cereri”, a spus Cîmpeanu.

Ce prevăd articolele din ordinul comun menționate de ministru:

Art. 3, alineatul 2:

În situații justificate de infrastructura și resursele existente, unitățile de învățământ/unitățile conexe pot desfășura activități didactice în sistem online, cu aprobarea ISJ/ISMB, chiar și în situația în care nu se impune suspendarea cursurilor cu prezență fizică în condițiile art.6.

Art. 6, alineatul 9:

La apariţia cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 în rândul cadrelor didactice, didactice auxiliare sau nedidactice, acestea au obligaţia de a anunţa conducerea unităţii de învăţământ care va informa DSP/DSPMB. DSP/DSPMB, în urma anchetei epidemiologice, va stabili care sunt contacții direcți ai acestora și va decide împreună cu conducerea unității de învățământ dacă se impune suspendarea activităților didactice la nivelul grupei/clasei sau unității de învățământ, înainte de îndeplinirea condițiilor de la alin (2). Măsura suspendării la nivelul unității de învățământ este dispusă prin hotărârea CJSU/CMBSU, la propunerea conducerii unității de învățământ/instituției conexe, cu avizul ISJ/ISMB și al  DSP/DSPMB. 

2 comments

  1. Cristina Tabaras spune:

    Vreau ca toți copiii din toate localitățile să treacă în on-line, numai așa vor fi în siguranță! Pe voi nu vă interesează sănătatea lor, pe noi ne interesează și încă cum, suntem în stare de orice.

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.