fbpx

Decizie în cazul ”Patinuar”: Învățătorul Spiridon Andrieș a fost găsit vinovat. Părinții au spus adevărul

Învăţătorul ieşean Spiridon Andrieş, protagonistul unui scandal national după ce a corectat greşit tema unui copil, a fost găsit vinovat în urma unei evaluări efectuate de Consiliul de Administraţie al şcolii la care predă, anunță Adevărul.

Potrivit publicației citate, Consiliul de Administraţie al Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” din Iaşi a analizat cazul învăţătorului Spiridon Andrieş. În urma investigaţiei, membrii consiliului au stabilit că dascălul ieşean a greşit atunci când a corectat pe lucrarea elevului cuvântul „patinoar”, scriind în loc „patinuar”. Investigaţia nu a relevat că învăţătorul ar fi „corectat” greşit din neştiinţă, ci doar că ar fi aplicat corectura de la un alt exerciţiu, fără a fi atent la tema pe care o realizase, de fapt, copilul.

”Joi, 7 Martie am fost cu Eliza, soția mea, la Liceul Eminescu și am discutat cu doamna Director, în cabinetul ei. A venit și domnul învățător. Și-a recunoscut greșeala pe care a făcut-o în evaluarea lui David, motivând că se gândea la acea temă cu enunț greșit. Noi am arătat caietul – nu se află în caietul lui David acea temă (falsă). Concluzia – vina recunoscută, prin intermediul unei teme fantomă, care nu există”, a declarat pentru Educație Privată, Ionel Tarnoveski, părintele care a făcut public cazul.

Surse oficiale au declarat pentru „Adevărul” că sancţiunea impusă profesorului este „observaţie scrisă”, prima măsură coercitivă ca severitatea stabilită de legea educaţiei. „Comisia a considerat că domnul învăţator putea să facă o alegere mai fericită a temei, care să nu ducă la confuzii. În al doilea rând trebuia să dea mai multă atenţie corectării lucrărilor, dar şi să aibă o comunicare mai bună cu familia”, a precizat o sursă apropiată Consiliului de Administraţie al colegiului ieşean.

După apariția în presă acestui subiect, mai mulți părinți din clasa respectivă l-au acuzat pe Tarnoveski că nu spune adevărul și au lansat în mediul online o pagină cu o așa-zisă temă, care ar fi fost, de fapt, cea adevărată. Această campanie s-a dovedit, însă, a fi una bazată pe FAKE NEWS, iar verdictul de azi vine să confirme acest lucru.

 

Citește și

Manifestul elevilor: ”De ce dăm #foaiagoală?”

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.