fbpx

USR: Sistemul de educație își ține tinerii profesori din scurt la mâncare, la dezvoltare personală, la inspirație

Uniunea Salvați România, partid ai cărui parlamentari au inițiat un proiect de lege care prevede creșterea cu 25% din salariul minim a salariilor de bază din sistemul de educație, prezintă situația financiară a unei tinere profesoare din județul Iași.

USR critică autoritățile din învățământ pentru salariile mici ale cadrelor didactice debutante.

Cazul tinerei profesoare, așa cum a fost prezentat de USR:

“Mădălina este o tânără profesoară de limba franceză, care face zilnic naveta 57 km de la Iași la Mironeasa și retur, cu mașina personală. A mers mult timp și cu autobuzul, dar a devenit complicat, mai ales iarna. Școala îi acoperă parțial transportul, însă tot plătește din salariul ei 500 lei pe lună ca să poată ajunge la școală.
Mădălina mai plătește 700 lei chirie și facturile casei în care locuiește, materiale pentru școală și cărți de 100 lei pe lună, iar pe mâncare, îngrijire și uneori pe haine se duc restul de 900 lei lunar (nici 250 lei pe săptămână).
“Nu pot să fac nicio economie și am noroc că nu mă îmbolnăvesc”, ne spune Mădălina.
Deci sistemul de educație își ține tinerii profesori ‘din scurt’ la mâncare, la dezvoltare personală, la inspirație. Să mănânce puțin și rar, că altfel nu le ajung banii. Să nu se îmbolnăvească nici măcar de o răceală pe an, că nu vor avea bani pentru medicamente. Să nu li se strice mașina cu care fac naveta, că nu vor avea din ce să o repare. Dar să ne așteptăm să fie motivați și devotați, chiar și așa.”

2 comments

  1. Zombi spune:

    CAND ERAU LA GUVERNARE, NU LE-A PASAT. ACUM VEZI DOAMNE LE PASA. SUNT IN PICAJ LIBER IN SONDAJE SI VOR SA CASTIGE ELECTORAT. PROMISIUNI, PROMISIUNI, PROMISIUNI…

  2. Ionescu spune:

    Foarte adevarat ! Nu suntem plati la munca pe care o desfășuram in comunitățile defavorizate. Lucrez in educatia timpurie, si, putem sa spunem că….merităm și noi mai mult, la cât ne dedicam pentru a modela acești copii cu diferite probleme socio – economice, dar și
    socio – emotionale.

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.