Capitolul 1. POVESTEA LUI DAVID
„Educaţia cu care copilul intră în viaţă se resimte câteodată chiar până la vârsta cea mai înaintată.” (Solomon)
Distanţa dintre generații a lăsat departe de noi, părinții, momentele petrecute la grădiniță. Din fericire vine din nou vremea să ne bucurăm de farmecul grădiniței, de dată această împreună cu copiii noștri. Acum, ca părinți, reevaluăm importantă acestui prim contact cu formă de educare, îngrijire și socializare, ce deschide drumul educațional al copiilor.
Pentru copiii noștri am pregătit “Castelul poveștilor”, cu atmosfera caldă și tradiția celor 7 ani de acasă, care dezvoltă imaginația creatoare a celor mici:
→ O formare pozitivă, prin îndrumarea dată de educatoare cu vocație
→ Suplinirea lipsei părintelui, prin afecțiune, joc didactic și interactivitate educațională
→ Introducerea în cultură românească autentică, dar și în cultură altor popoare
→ Celebrarea diversității și fructificarea experienței provenite din familiile mixte.
→ Integrarea mai ușoară în mediile educaționale ulterioare, prin comunicare și interacțiune socială.
Dragi părinți:
Ce spun părinții despre Grădinița lui David:
Ciobanu Ana Maria, mămica lui Marco, grupa mijlocie
N-aș ști ce să pun pe primul loc… pentru că tot ceea ce am căutat la o grădiniță, am găsit aici: personal – pe această cale mulțumesc tuturor și în special D-nei Alexandra, alimentație sănătoasa, curățenie așa cum nu am văzut în alte grădinițe (și am vizitat câteva), muuultă grijă, în special vis-a-vis de sănătatea lor, răbdare, înțelegere, milioane de zâmbete și nu în ultimul rând, părinți și copii fericiți.❤️
Va mulțumim din inima pentru tot!🤗
Schwartz Roxana, mămica lui Edy, grupa mică
Iată că a venit și ziua în care am început să ne gândim la cum ar arată grădiniță ideală pentru Edward (acum 3 ani)!Vroiam un loc cald ,exact că acasă ,cu oameni iubitori dar în același timp profesioniști și gata să dăruiască micuțului Edward informații și educație aleasă, în primii ani departe de căminul cald și mămică cu care era obișnuit ore și minute.Trebuia să fie unl oc pe care noi doi să îl adoram și să ne trezim în fiecare dimineață cu gândul că acolo ne vom distra și ne vom simți în siguranță alături de o oameni care ne-au intrat la suflet din prima clipă!!Mulțumim pentru tot ceea ce faceți pentru Edward și profesionalismul de care dați dovadă!
Mulțumim Alexandra, Iulia, Lorena, Georgiana, Flori și Raluca!!
Grădiniță lui David există pentru acei părinți care au stat cu drag pe genunchii bunicilor, au ascultat povești spuse cu înțelepciune și blândețe de aceștia și au aflat în acest fel care le sunt rădăcinile, pentru acei părinți care au prins aripi atunci când au fost încurajați să privească lumea cu respect, înțelegere, iubire și un zâmbet.
Existăm pentru acei părinți care nu au fost atât de norocoși în copilărie, dar care își doresc acest lucru pentru copiii lor. Pentru toți aceștia și-a deschis porțile, încă din anul 2011, Grădiniță lui David.
Capitolul 2. O ZI ÎN CASTEL
O zi de distracție în grădiniță lui David este structurată astfel:
→ 8.00-9.00 – primirea copiilor (control medical, noțiuni de igienă personală, conversație liberă, gimnastică de dimineață, jocuri liber alese)
→ 9.00-9.30 – micul dejun (noțiuni de nutriție și igienă personală, bune maniere în timpul mesei)
→ 9.30-10.30 – activități principale pe domenii experientiale, în funcție de orarul zilnic și de nivelul de vârstă:
– îmbogățirea vocabularului și dezvoltarea logicii și a memoriei cu ajutorul poveștilor și poeziilor
– activități matematice
– activități de informare și îmbogățirea cunoștiințelor generale
→ 10.30-10.45- gustarea ( noțiuni de nutriție și igienă personală, bune maniere în timpul mesei)
→ 10.45-12.00 – activități de învățare pe domenii experientiale și de tranziție:
– experimente
– muzică
– desen, pictură, modelaj
→ 12.00-12.30 – masă de prânz (noțiuni de nutriție și igienă personală, bune maniere în timpul mesei)
→ 12.45-15.00 – somn
→ 15.30-17.00 – activități opționale de educație fizică și mișcare
→ 17.00-17.15 – gustarea de după-amiază ( noțiuni de nutriție și igienă personală, bune maniere în timpul mesei)
→ 17.30-18.30 – jocuri distractive liber alese
→ 18.30 – încheierea programului/preluarea copiilor.
Capitolul 3. OPŢIONALE
Capitolul 4. OFERTA EDUCAŢIONALĂ
În Grădiniţa lui David se achită lunar doar taxa de şcolarizare care include:
Grădiniţa lui David vine în ajutorul părinţilor oferind patru tipuri de program:
În cadrul unei săptămâni, susținem petrecerea timpului în aer liber, în funcție de condițiile climatice prin: jocuri liber alese în curtea grădiniței, parc, vizite la muzee, spectacole de teatru și opera comică, circ, excursii și tabere.
Tarifele nu se modifică pe tot parcursul unui an şcolar. Anul şcolar începe în luna septembrie şi se încheie în luna iunie. Activitatea se continuă pe durata verii cu un program interactiv.
Capitolul 5. PREZENTAREA CASTELULUI
Grădiniţa lui David dispune de:
Alimentaţie
În zilele noastre, alimentaţia a devenit un subiect controversat, iar fiecare părinte face eforturi pentru a-i oferi copilului o nutriţie echilibrată. În grădiniţa noastră caracteristica cea mai importantă o reprezintă calitatea ingredientelor atent selecţionate, iar mesele servite de către copiii sunt compuse din produse din lapte de capră, carne de curcan şi de vită, pâine integrală, fructe şi legume proaspete si de sezon, respectând astfel un echilibru nutritional zilnic.Meniul este intocmit de medicul nutriţionist Alina Stoica în colaborare cu medicul pediatru Beata Acs.
Asistenţă medicală
Grădiniţa noastră dispune de un cabinet medical dotat corespunzator pentru a asigura starea de sanatate a copiilor. Cadrele medicale prezente zilnic în grădiniţă realizează triajul copiilor în vederea preventiei.
Pentru a evita îmbolnăvirea copiilor, Grădiniţa lui David a implementat o serie de măsuri:
Consiliere şi orientare şcolară
Ritmul alert al desfăşurării activităţilor cotidiene a condus la o nevoie constanta de echilibru emotional şi confort, dar şi la scepticism din partea părinţilor în a-şi lăsa copilul la grădiniţă.În vederea integrării optime a copiilor în procesul educaţional, Grădiniţa lui David vine în ajutorul acestora, realizând puntea necesară de intrare în colectivitate, prin intermediul psihologului autorizat. Acesta completeaza activitatea educatoarelor prin ateliere de comunicare şi dezvoltare personală.
Pe lângă pregătirea profesională, cadrele didactice din gradinita au absolvit cursuri de perfecţionare în domeniul psihologiei, devenind astfel buni consilieri în rezolvarea situaţiilor conflictuale ce pot interveni între copii.
Capitolul 6. ÎNSCRIERE
Spaţiul în sălile de grupă este foarte generos, dar, pentru că ne dorim calitate şi confort pentru copii, numărul de locuri este limitat. Actele necesare înscrierii sunt următoarele:
Documente privind sănătatatea:
Documente necesare şcolarizării:
Capitolul 7. SFATURILE LUI DAVID
În urmă experienței acumulate, atât că mama cât și că psihopedagog, a luat naștere proiectul “ Sfaturile lui David”. Acest proiect vine în întâmpinarea părinților ce își doresc timp calitativ petrecut în compania copiilor, fără a fi privați de nevoile și libertățile noastre de adult.
Proiectul își dorește să schimbe acel ceva, care, de multe ori, ne determina să folosim expresii precum “ Grea este meseria de părinte”, “ Cine are să-i trăiască, cine nu, să nu-i dorească” sau “ Bătaia este ruptă din răi”. Experiență va poate demonstra contrariul, și nu doar atât! Prin intermediul articolelor, va împărtășim mici secrete, de altfel cunoscute de noi toți, însă uitate în lupta fiecăruia de a fi un părinte perfect.
Capitolul 8. CUM AJUNGI LA GRĂDINIŢA LUI DAVID?
ADRESA:
Str. Intrarea Catedrei nr. 10
București, sector 1
Tel./Fax: 021.232.77.33
Grădiniţa lui David este autorizată în urmă obţinerii Ordinului Ministerului Educaţiei Naţionale, ARACIP şi Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Nr.4495.