fbpx

Un alt profesor, suspectat că a încălcat secretul de serviciu și la proba de matematică

Un cadru didactic este suspectat că a încălcat secretul de serviciu la proba de matematică de la Evaluarea Națională, divulgând subiectele înainte ca acestea să fie făcute publice de Ministerul Educației, a anunțat, azi, ministrul Sorin Cîmpeanu. 

Potrivit informațiilor date publicității de Cîmpeanu, profesorul este din București, iar cazul este cercetat in rem de ISMB.

Incidentul apare după ce un alt cadru didactic, de data aceasta din Suceava, este cercetat pentru că ar fi încălcat regula secretului de serviciu la proba de limba română.

”Sper ca acest caz, cel de astăzi, să nu fie la fel de grav precum cel de la Suceava”, a declarat Cîmpeanu. 

Marți, 16 iunie, s-a desfășurat a doua probă scrisă (Matematică) din cadrul Evaluării Naționale a absolvenților de clasa a VIII-a (sesiunea 2022) în 3.655 centre de examen.

Au fost prezenți 148.595 de absolvenți ai clasei a VIII-a din totalul celor înscriși pentru susținerea acestei probe. Au absentat 6.963 de absolvenți. Pentru tentativă de fraudă au fost eliminați 3 absolvenți, lucrările acestora fiind notate cu 1 (unu).

Subiectele și baremul de corectare sunt publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15:00.

Ultima probă scrisă (Limba și literatura maternă) va avea loc vineri, 17 iunie.

Primele rezultate vor fi afișate joi, 23 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse în zilele de 23 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 24 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice.

Elevii care depun/transmit contestațiile completează, semnează și depun/transmit și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru elevii minori, documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât și pe Internet, respectându-se prevederile GDPR. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite acestora, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută.

Rezultatele finale vor fi afișate joi, 30 iunie.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.