fbpx

Test de chimie alimentară: ”Voi ați oferi copilului spre consum ceva ce conține aceste ingrediente?”

Activista Elena Dragne a propus un test prin care părinții își pot evalua cunoștințele de chimie alimentară și deciziile privind alimentația copiilor în funcție de interpretarea etichetelor cu compoziția diverselor produse. Pe grupul de Facebook ”Vaccinuri și Vaccinare – clarificări și sprijin pentru părinți”, ea a postat doua liste de ingrediente și i-a întrebat pe membrii comunității online dacă le-ar oferi celor mici produse care conțin respectivele substanțe.

Primul produs are în compoziția sa elemente precum zaharuri, fructoză, alanină, acid linolenic, butiraldehidă sau metilparaben.

Al doilea aliment conține metilbutil, histidină, metionină, acid stearic sau acid lauric.

Intrigați de lista lungă de ingrediente, unii părinți au spus că nu le-ar oferi sub nicio formă copiilor astfel de alimente.

”Nu mai ales ca am copilul alergic….ingredientele din acel produs sunt mai toxice decât un vaccin…”. a răspuns o membră a grupului.

”E bomba chimica!”, a avertizat un alt părinte.

”Mie îmi pare că ar fi ingredientele unei creme de față…😂”, a fost de părere o altă utilizatoare.

După câteva ore, inițiatoarea testului a dezvăluit care erau cele două alimente: banane, respectiv afine.

”Dragilor, este vorba de două fructe banale: afinele și bananele. Da, aceste două fructe, ca orice altceva ce ne înconjoară, sunt pline de…”chimicale”. Și doar pentru că citim niște ingrediente de pe un prospect de vaccinuri sau de pe orice aliment nu înseamnă că și știm exact ce înseamnă. Și da, ne sperie denumirile pompoase de substanțe și pentru că nu înțelegem despre ce este vorba preferăm să evităm anumite lucruri care pot fi benefice (așa cum fac antivacciniștii cu vaccinurile). Drept dovadă, mulți dintre voi ați spus că nu ați da așa ceva copilului deși nici măcar nu știați ce este.
Și da, extrem de multe „chimicale” pe care le consumam apar în mod natural în diverse fructe sau legume. O substanță are o formulă chimică, aceeași, indiferent că e obținută natural sau sintetic.

Organismul nu poate face diferența între o substanță cu formula chimică ce provine din natură și aceeași substanță cu aceeași formulă chimică obținută sintetic (dacă îi schimbăm formula chimică automat vom obține o nouă substanță total diferită de primă).
Deci data viitoare când vedeți nume lungi de substanțe sau E-uri în orice, fie el medicament, vaccin sau aliment, gândiți-vă că deja le consumați sub diverse forme fără să știți.
Și apropo, uitați și răspunsul la întrebarea pe care mulți și-o pun în școală „la ce îmi trebuie mie chimie, fizică, biologie?” De asta ne trebuie materiile astea, să nu ne speriem de fiecare dată când vedem denumire pompoase ale unor substanțe. 🙂 ”, a scris Elena Dragne.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.