fbpx

Telefoanele mobile vor fi interzise complet în școlile din Anglia, inclusiv în pauze

Photo 75798843 © Syda Productions | Dreamstime.com

Telefoanele mobile vor fi complet interzise în școlile din Anglia, inclusiv în pauze, a anunțat Guvernul de la Londra.

Potrivit unui comunicat oficial, decizia face parte din planul guvernului de a reduce perturbările și de a îmbunătăți comportamentul în sălile de clasă.

Noile ghiduri privind utilizarea telefoanelor mobile în școli, emise pe 19 februarie, îi sprijină pe directori să interzică utilizarea telefoanelor mobile pe tot parcursul zilei de școală, inclusiv în pauze.

Multe școli din toată țara interzic deja utilizarea telefonului mobil cu rezultate excelente, precizează Guvernul. Noul ghid va asigura o abordare consecventă în toate școlile.

Până la vârsta de 12 ani, 97% dintre copii din Anglia au propriul telefon mobil, potrivit Ofcom. Folosirea telefoanelor mobile în școli poate duce la hărțuire online, distragere a atenției și întreruperi în clasă care, la rândul lor, pot duce la pierderea timpului de învățare, precizează Guvernul.

Anul trecut, UNESCO a cerut interzicerea smartphone-urilor în școli, deoarece dovezile au arătat că acestea sunt legate de performanța educațională redusă și că timpul excesiv pe ecran a avut un impact negativ asupra bunăstării copiilor.

Școlile vor fi sprijinite să utilizeze abordări diferite, inclusiv interzicerea telefoanelor în incinte, predarea acestora de către elevi la sosire și păstrarea dispozitivelor sub cheie în unitățile de învățământ.

Care este situația în România

Conform notei de țară pentru România, realizată în cadrul testării PISA 2022, o treime dintre elevii români au afirmat că sunt distrași de telefoanele mobile.

Potrivit documentului, în 2022, aproximativ 21% dintre elevii din România au raportat că nu pot lucra bine la majoritatea sau la toate lecțiile (media OCDE a fost de 23%); 28% dintre elevi nu ascultă ceea ce spune profesorul (media OCDE a fost de 30%); 35% dintre elevi sunt distrași de folosirea dispozitivelor digitale (media OCDE a fost de 30%); iar 31% sunt distrași de alți elevi care folosesc dispozitive digitale (media OCDE a fost 25%). În medie, în țările OCDE unde utilizarea telefoanelor mobile în incinta școlii este interzisă, a fost mai puțin probabil ca elevii să declare că au fost distrași de dispozitive digitale.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.