SURSE Demisiile directoarelor de la Colegiul Goethe au fost înregistrate la ISMB

Rodica Ilinca, directoarea demisionară a Colegiului Goethe

Demisiile celor trei directoare de la Colegiul German Goethe, care au anunțat că renunță la funcție în semn de protest față de atitudinea Corpului de Control, au fost înregistrate la ISMB, au declarat surse din Ministerul Educației pentru Educație Privată.

Astfel, chiar dacă protestul de la unitatea de învățământ s-a încheiat, devine complicat ca directoarea Rodica Ilinca și cele două directoare adjuncte să își anuleze renunțarea la funcții, în eventualitatea că ar dori acest lucru.

Potrivit surselor citate, concluziile Corpului de Control al ministerului urmează să fie făcute publice.

Ministerul Educației a anunțat încetarea protestului profesorilor de la Colegiul German Goethe din București.

„În discuțiile dintre reprezentanții Ministerului Educației și ai Inspectoratului Școlar al Municipiului București cu reprezentanți ai cadrelor didactice din Colegiul German Goethe, am primit asigurări că protestul cadrelor didactice încetează”, a transmis, joi, biroul de presă al ministerului.

Profesorii unității de învățământ au sistat astăzi activitatea educațională, în semn de protest de susținere a conducerii. Cei trei directori ai unității de învățământ au demisionat în urma unui control al Corpului de Control al Ministerului Educației.

„Având în vedere cele prezentate, ne exprimăm solidaritatea cu cei trei directori, motiv pentru care declanșăm acest protest în care vom asigura supravegherea la clasă a elevilor, fără evaluare sau predare de conținuturi didactice. Protestul va continua până la rezolvarea situației, prin reluarea funcțiilor celor trei directori ai Colegiului”, au transmis profesorii într-un comunicat de presă.

Cum a pornit scandalul

Într-un punct de vedere transmis către Educație Privată, Ministerul Educației a afirmat că a trimis Corpul de Control la Colegiul Goethe după ce un părinte a reclamat un cadru didactic care făcea meditații cu elevii de la clasă.

 

1 comment

  1. Negruț Coralia spune:

    Desigur, în școlile de prestigiu practicarea meditațiilor este o obișnuință. Și „solidaritatea” cadrelor didactice se bazează pe acest obicei la care nu vor să renunțe și mai ales să fie controlat!!! Ce a stabilit ancheta? Normal ar fi că demisia să fie APROBATĂ, indiferent de rezultatul anchetei. Se pare că mama care a făcut reclamația a încercat să rezolve conflictul prin discuții cu conducerea școlii și a fost tratată cu dispreț. Deci reclamația se datorează exclusiv ATITUDINII celor 3 directori, care nu mai trebuie repuși în funcții. Controlul ministerului ar trebui să fie drastic și rezultatele făcute public. Această „aură” de infailibilitate în școlile, liceele de prestigiu e de dorit să dispară. Dacă profesorii se știu fără vină nu ar trebui să reacționeze cu demisii și greve față de control. Și așa, controalele inspectoratelor au devenit „simbolice”, se lasă cu agape și calificative „istorice”, fără verificări reale. Corupția cea mai mare este în inspectorate, de aceea tinerii își fac greu loc în învățământ, de aceea posturile se rezolvă la mica înțelegere prin transferuri, uneori nemeritate sau păguboase chiar! La concursuri ajung doar cei care nu au pile, nu dau șpagă. Directorii ar trebui să fie exemple de moralitate, nu invers. De ce le este teamă atunci de controale????????

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.