Ordinul de ministru care suspendă activitatea în toate școlile și grădinițele din România a apărut în Monitorul Oficial, pe 9 noiembrie. „Începând cu data de 9.11.2020 se suspendă, pentru o perioadă de 30 de zile, activitățile didactice care impun prezența fizică în unitățile de învățământ preșcolar, primar, gimnazial, liceal și postliceal a preșcolarilor și elevilor”, stipulează documentul semnat de Monica Anisie.

Același ordin stabilește că inspectoratele școlare și școlile „au obligația să asigure resursele educaționale pentru elevii care nu au acces la tehnologie informațională și internet”.

Ordinul a fost emis după ce posibilitatea de suspendare a școlii fizice până pe 31 decembrie 2020, prin ordin al ministrului Educației, a fost aprobată prin ordonanța de urgență nr 192, document care a fost publicat în Monitorul Oficial. În preambulul actului normativ Guvernul motivează urgența prin faptul că neluarea deciziei “poate genera disfuncționalități majore cu efecte negative asupra bunei desfășurări a activităților din sistemul național de învățământ, dar și asupra elevilor”.

ianuarie 2021