fbpx

La Grădina Zoologică din Beauval, doi panda s-au născut „în stare perfectă”

Sursă foto= Le Monde

Micuții s-au născut pe timpul nopții, în ziua de duminică spre luni și cântăresc 149, respectiv 128 de grame, ne informează publicația franțuzească Le Monde.

Știrea integrală poate fi citită aici:https://www.lemonde.fr/planete/article/2021/08/02/au-zoo-de-beauval-deux-pandas-sont-nes-en-parfaite-sante_6090290_3244.html

Huan Huan, femela panda împrumutată de China către Beauval ZooParc, în Loir-et-Cher, a născut doi pui sănătoși, în noaptea de duminică spre luni Cei doi  vin să îmbogățească familia panda a lui Beauval, deja puternică de la tatăl lor, Yuan Zi, și fratele lor mai mare, Yuan Meng, născut pe 4 august 2017.

„Cei doi bebeluși sunt roz. Ambii se află într-o sănătate perfectă. (…) Sunt magnifici ”, a reacționat președintele grădinii zoologice, Rodolphe Delord, de la Centrul de Reproducere și Protecție a Pandelor Beauval. „Primele zece zile  reprezintă o perioada sensibilă, dar cei doi pui, două fetițe în principiu, sunt puternici, iar Huan Huan are un comportament mult mai bun. Are gesturile unei mame bune. Este o naștere extraordinară „, a declarat medicul veterinar șef al grădinii zoologice, Baptiste Mulot, care nu va putea determina cu certitudine sexul noilor membrii ai familiei panda timp de câteva zile. 

Huan Huan a arătat primele semne de neliniște duminică, în jurul orei 17.30. Alternând activitate fizică și somnul, în cele din urmă a pierdut apă la miezul nopții, înainte de a naște puii la 1:03 dimineața. Un îngrijitor de la Centrul de Cercetare Panda Gigant din Chengdu, care a venit special pentru nașteri, a reușit să pună mâna pe unul dintre panda pentru a-i oferi îngrijire și a-l așeza într-un incubator. A cântărit 149 de grame, o greutate „foarte liniștitoare” pentru un panda nou-născut. „Cu cât sunt mai mari, cu atât sunt mai puțin fragili. Sunt în gama mare, deoarece trebuie să cântărească între 100 și 150 de grame la naștere ”, a explicat medicul veterinar. Cea de-a doua fetiță panda a cântărit 128 de grame. 

Cei doi nou-născuți din Loir-et-Cher nu vor avea nume finale încă o sută de zile. Conform tradiției, acestea vor fi alese de prima doamnă chineză. Aceste nașteri fac parte din „diplomația panda”. China, care a împrumutat Yuan Zi și Huan Huan timp de zece ani Franței în 2012, ca simboluri ale prieteniei sale cu alte națiuni așteaptă să vadă evoluția micilor comori