fbpx

Direcția Generală Anticorupție: Secretara unei școli din București, prinsă când lua mită 200 de euro

Secretara unei școli din București este cercetată pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, după un flagrant al ofițerilor de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Anchete, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București, anunță DGA, într-un comunicat de presă.

Astfel, la data de 19.09.2019, femeia a fost prinsă în flagrant, imediat după ce a primit suma de 200 euro de la un martor denunțător, în schimbul aprobării mutării unui elev în cadrul acestei școli. Acesta a sesizat situația la D.G.A., după ce a adresat secretarei solicitarea de mutare a copilului său, iar funcționara, sub pretextul că poate interveni pe lângă factorii de decizie din unitatea de învățământ, a cerut pentru acest serviciu suma de bani menționată.

Persoana în cauză este cercetată sub măsura preventivă a controlului judiciar pentru 30 de zile, pentru stabilirea întregii activități infracționale.

Despre Direcția Generală Anticorupție

Direcţia Generală Anticorupţie a fost înfiinţată în baza Legii nr.161/2005 şi este structura specializată a Ministerului Afacerilor Interne pentru prevenirea şi combaterea corupţiei în rândul personalului ministerului.

Crearea acestei Direcţii a fost susţinută de către Uniunea Europeană, prin acordarea de asistenţă din partea unor specialişti din Marea Britanie şi Spania.

 Potrivit informațiilor publicate pe pagina de internet a instituției, Direcţia Generală Anticorupţie va stabili relaţii de cooperare cu organismele publice şi private care au misiunea de a preveni şi combate corupţia în societatea românească.

Personalul propriu îşi va desfăşura activitatea în conformitate cu prevederile legale interne şi internaţionale la care România este parte, respectând cu stricteţe principiile obiectivităţii, confidenţialitătii şi imparţialităţii, dar şi drepturile şi libertăţile omului, în desfăşurarea investigaţiilor.

Acestea vor avea un profund caracter ofensiv, de anticipare şi identificare a vulnerabilităţilor şi factorilor de risc, urmărind îndepartarea acestora, în vederea oferirii unui serviciu public de calitate, neviciat de fapte de corupţie.