Stiri

Ministrul Muncii anunță introducerea șomajului tehnic în sectorul bugetar. Ce se va întâmpla cu cadrele didactice

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat, în această seară, că și angajații din sectorul bugetar urmează să intre în șomaj tehnic, prin rotație. 

International School of Bucharest’s Admissions Department is Online

Book a Zoom video conference or contact us by Skype:+40 373 78 25 55  or at admissions@isb.ro. Find out all about ISB from our relevant members of staff.

Monica Anisie: Bacalaureatul și Evaluarea Națională ar putea avea loc în luna iulie. Fără materia semestrului al doilea

Cursurile în școlile din România vor fi reluate în funcție de evoluția pandemiei, iar examenele de bacalaureat și Evaluare Naționale ar putea avea loc în luna iulie.

Violeta Alexandru anunță prelungirea automată a indemnizațiilor pentru creșterea copiilor

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, a anunțat, pe pagina sa de Facebook, că indemnizațiile de creștere a copiilor vor fi prelungite pentru întreaga perioadă a stării de urgență.

Monica Anisie: ”Dacă se prelungește starea de urgență, se prelungește și suspendarea cursurilor”

”Dacă s prelungește starea de urgență, implicit se prelungește și suspendarea cursurilor”, a declarat ministerul Educației, Monica Anisie, pentru Educație Privată.

Ludovic Orban: Nu a existat nicio discuție despre șomaj tehnic pentru profesori. Să fie un pic mai implicați!

Premierul Ludovic Orban a declarat, duminică seară, într-o emisiune difuzată de România TV, că Guvernul nu a luat în considerare […]

Pentru prima dată în istorie, Franța anulează examenul de Bacalaureat

Franța a decis ca, pentru prima dată în istoria sa, să anuleze examenul de bacalaureat, anunță Washington Post.

UNESCO: La nivel mondial, 9 din 10 elevi au școala închisă din cauza COVID-19

9 din 10 elevi din întreaga lume au procesul educațional afectat de pandemia de coronavirus, anunță UNESCO.

Anisie: Scenariile pentru noul calendar al anului școlar vor fi finalizate nu mai târziu de săptămâna viitoare

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, la Digi 24, că scenariile elaborate de specialiștii din minister pentru noul calendar al anului școlar vor avea o formă finală până la sfârșitul următoarei săptămâni.

MEC anunță că va formula denunț penal în cazul ordinului fals de ministru despre începerea școlii

Ministerul Educației și Cercetării anunță, într-un comunicat, că va formula denunț penal pentru ca organele abilitate să identifice persoanele care se fac vinovate.

ALERTĂ DE FAKE NEWS Un ordin fals de ministru, despre începerea școlii pe 6 aprilie, circulă pe internet

Un așa-zis ordin al ministrului Educației, potrivit căruia școala ar urma să încapă pe 6 aprilie, circulă pe internet.

Ministrul Educației anunță hotărâre de guvern pentru școlile-pilot

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat, la Europa FM, că a redactat o hotărâre de guvern cu privire la înființarea școlilor pilot.

Ministerul Educației și Cercetării a publicat un prim set de resurse de antrenament pentru elevii care vor susține examenele naționale

Ministerul Educației și Cercetării a publicat pe site-ul https://rocnee.eu/testeantrenament/ un prim set de resurse de antrenament pentru elevii care vor susține examenele naționale. 

Universitatea din București: Elevii din anii terminali pot și trebuie să încheie anul școlar în 2020

Universitatea din București a dat publicității un comunicat de presă în care afirmă că elevii din clasele a VIII-a și a XII-a pot încheia anul școlar și ciclul de învățământ.

G4Media.ro: Scriitorul Paul Goma a murit din cauza COVID-19

Mariana Sipoș, biografa lui Paul Goma și confidenta disidentului în ultima parte a vieții, anunță într-un comunicat remis G4Media.ro că scriitorul, în vârstă de 84 de ani, a murit.

Monica Anisie, despre închiderea școlilor și după Paște: ”Dacă este necesar, probabil se va prelungi”

Ministerul Educației, Monica Anisie, a vorbit, la Digi 24, despre posibilitatea ca școlile să rămână închise și după Paște.

Monica Anisie, la Realitatea Plus: În acest moment nu se ia în calcul înghețarea anului școlar

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, la Realitatea Plus, că scenariul înghețării anului școlar nu este luat în calcul de MEC, în acest moment.

Raluca Turcan, la RFI: Sunt trei etape posibile pentru anul școlar. Al treilea scenariu este repetarea anului

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, la RFI, că unul dintre scenariile posibile pentru anul școlar este repetarea acestuia.

Profesorul Vintilă MIhăilescu a încetat din viață

Profesorul de antropologie Vintilă Mihăilescu a încetat astăzi din viață, după o luptă lungă cu leucemia, anunță publicația Scena 9.

MApN anunță omologarea unei izolete de concepție românească

Cercetătorii științifici din Centrul de Cercetare Științifică pentru Apărare CBRN și Ecologie au realizat, un sistem tip izoletă), anunță MApN.

Peste 200 de studenți ai UMF ”Carol Davila”, voluntari în lupta împotriva SARS-Cov-2

Studenții Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din București se alătură medicilor din unitățile medicale de urgență, anunță Universitatea, într-un comunicat.

Rezidenții și studenții, mobilizați împotriva COVID-19

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat mai multe măsuri de urgență, prin care elevii, studenții la medicină și rezidenții vor participa la eforturile de combatere a noului coronavirus.

Gabriela Firea: Greu de crezut că se va mai ține Bacalaureatul!

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, în emisiunea Marius Tucă Sho.w LIve, difuzată de Mediafax.ro, că i se pare ”greu de crezut” că elevii vor reuși să dea anul acesta bacalaureatul

Monica Anisie: Îi asigur pe elevi și pe studenți că nu vor repeta anul școlar

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, într-o intervenție telefonică la Digi 24, că MEC nu ia în calcul înghețarea anului școlar.

Apel comun la calm, responsabilitate și solidaritate

Ministerul Educației a transmis un apel comun la calm și solidaritate, pe care îl lansează alături de mai multe organizații.

Code for Romania a realizat o platformă împotriva FAKE NEWS, în parteneriat cu Guvernul

Lansarea vine în contextul în care, prin decretarea stării de urgență, instituțiile de presă pot fi sancționate sau închise pentru difuzarea de FAKE NEWS.

Suspendarea cursurilor școlare și universitare, în decretul de declarare a stării de urgență. Care sunt celelalte măsuri

Suspendarea cursurilor în toate unitățile de învățământ este prevăzută în decretul prin care președintele Klaus Iohannis a anunțat declararea stării de urgență. 

Monica Anisie: Școlile rămân închise în perioada de stare de urgență, până după Paște

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat pentru Hotnews.ro că perioada în care activitatea școlilor va fi suspendată se va prelungi până după Paște.

Raed Arafat: ”Cel mai probabil se va prelungi perioada de închidere a școlilor”

Secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat, la Realitatea Plus, că autoritățile ar putea să decidă să mențină școlile închise și după data de 22 martie.

Asociația Școlilor Particulare cere sprijin Guvernului și Parlamentului pentru a depăși perioada de criză

Asociația Școlilor Particulare adresează o scrisoare deschisă Guvernului și comisiilor parlamentare de resort, în care solicită sprijin.

Şcolile vor fi obligate să organizeze programe pentru sănătate, inclusiv educaţie sexuală

Deputaţii au adoptat marţi un proiect care prevede obligativitatea organizării în şcoli, cel puţin semestrial, a unor programe pentru viaţă şi sănătate, inclusiv educaţie sexuală.

Angajatorii sunt obligați să dea liber părinților în caz de închidere a școlilor. Unanimitate de voturi în Camera Deputaților

Camerei Deputaților, în calitate de for decizional, a adoptat joi cu unanimitate de voturi inițiativa legislativă care îi obligă pe toți angajatorii să acorde zile libere plătite.

BREAKING NEWS OMS declară oficial pandemie de Coronavirus

Anunțul a fost făcut de Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății.

Universitatea din București: Cursurile față în față se suspendă până la 31 martie 2020, cu transferul activităților didactice în sistem online

Consiliul de Administrație al Universității din București a decis prelungirea perioadei de suspendare a cursurilor față în față până la data de 31 martie 2020.

Violeta Alexandru, către părinți: ”Nu aș recomanda concediul medical sau de odihnă”. Apel către profesori

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a postat marți seara pe Facebook două statusuri cu recomandări către părinți și către profesori, în perioada de închidere a școlilor.

Teatrul Național București își anulează spectacolele în perioada 10-22 martie

În urma extinderii epidemiei virale cu Covid-19 şi a recomandărilor oficiale în privinţa luării de măsuri de prevenţie, Teatrul Național ”I.L.Caragiale” anunţă ANULAREA SPECTACOLELOR.

Rectorii a șapte universități publice din București solicită clarificări cu privire la oportunitatea suspendării cursurilor „față în față”

Rectorii a șapte universități publice din București solicită, prin Scrisori comune clarificări privind oportunitatea suspendării cursurilor „față în față”.

Unitățile private de tip after-school care nu funcționează în școli pot rămâne deschise

Chiar dacă școlile și grădinițele vor fi închise în perioada 11-22 martie, unitățile private de tip after0-school care nu funcționează în incinta școlilor pot rămâne deschise.

BREAKING NEWS Varianta finală: Școlile vor fi închise în perioada 11-23 martie

BREAKING NEWS Comitetul pentru Situații Speciale a decis, în cele din urmă, ca școlile să fie închise în perioada 11-23 […]

BREAKING NEWS Digi 24: Școlile și grădinițele se închid o săptămână, începând de miercuri

Comitetul pentru Situații Speciale a adoptat propunerea înaintată de Grupul de Suport Tehnico-Știinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României.

Cum arată propunerea semnată de Raed Arafat pentru închiderea școlilor

Educație Privată a obținut textul propunerii înaintată de de suport tehnico – științific, coordonat de secretarul de stat Raed Arafat.

Decizie oficială a ministrului Educației: Olimpiadele școlare sunt suspendate

Olimpiadele școlare vor fi suspendate, anunță Ministerul Educației într-un comunicat de presă.

DIGI 24: Comitetul pentru Situații de Urgență va discuta închiderea școlilor de mâine până după Paște

Grupul Tehnico Științific privind gestionarea bolilor înalt transmisibile pe teritoriul României va propune Comitetului pentru Situații de Urgență închiderea școlilor de marți până după Paște.

SNSPA suspendă toate activitățile didactice, în perioada 10-13 martie

SNSPA anunță, într-un comunicat de presă publicat pe pagina sa de internet, suspendarea tuturor activităților didactice timp de patru zile.

Gabriela Firea cere închiderea școlilor și grădinițelor din București

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, le solicită autorităților să închidă școlile și grădinițele din București, anunță Realitatea.net.

Ministrul de Interne, despre închiderea școlilor: ”Acest lucru va fi analizat în ședința de mâine”

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat că Guvernul va evalua , mâine, posibilitatea de a închide școlile din toată țara.

Miniștrii Educației, Sănătății și Internelor, în ședință de urgență la Guvern

Premierul interimar Ludovic Orban a convocat o ședință de urgență la Guvern, în seara aceasta, la care participă miniștrii Educației, Sănătății și Internelor.

ULTIMA ORĂ Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila își suspendă cursurile

ANUNȚ publicat de Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila pe pagina sa de internet:

Monica Anisie face un apel la calm: ”Nu e cazul, deocamdată, să ne alarmăm. Elevii să meargă la școală!”

Monica Anisie, ministrul interimar al educației, a explicat, la postul de televiziune Digi24, cine și în ce condiții ia decizia de suspendare a cursurilor într-o școală.

Încă două eleve infectate cu Coronavirus

Încă două eleve sunt infectate cu Coronavirus, anulță Grupul de Comunicare Strategică, într-un comunicat.

O elevă din Timișoara, al șaptelea caz de Coronavirus confirmat în România

Autoritățile au confirmat, în această noapte, un nou caz de coronavirus la Timișoara, după ce au fost testate persoanele care au intrat în contact cu tânărul de 16 ani, infectat cu virusul în cauză.

Italia închide toate școlile și universitățile, din cauza crizei declanșate de Coronavirus (COVID-19)

Toate școlile și instituțiile de învățământ superior din Italia vor fi închise, pentru a încerca împiedicarea răspândirii acestui virus, anunță The Independent.

Vaccinarea obligatorie, adoptată în unanimitate în comisia pentru sănătate din Camera Deputaților

Deputaţii Comisiei pentru sănătate au votat introducerea acestui amendament în proiectul legii vaccinării.

BREAKING NEWS Primul caz de Coronavirus (Covid-19), confirmat în România. Ce recomandă Ministerul Sănătății

Primul caz de infectare cu noul Coronavirus a fost confirmat pe teritoriul țării noastre.

Surse: Monica Anisie rămâne pe lista miniștrilor propuși pentru Cabinetul Cîțu

Monica Anisie, actualul ministru al Educației, va rămâne pe lista celor propuși de noul premier desemnat, Florin Cîțu, în vedea formării noului cabinet.

CNE cere ca elevii să fie reprezentați în comisia de validare a planurilor-cadru pentru învățământul primar, gimnazial și liceal

Consiliul Național al Elevilor (CNE) îi solicită ministrului Educației, Monica Anisie, să modifice de urgență Ordinul de ministru.

Elevii din București și Ilfov cer săpun, hârtie igienică și dezinfectant în școli

AEBI solicită DSP să dispună dotarea unităţilor de învăţământ cu hârtie igienică. săpun, dezinfectant şi mijloace de uscare a mâinilor. 

Ministerul Educației anunță măsuri speciale în școli, în contextul alertelor despre Coronavirus. Două universități suspendă cursurile

Ministerul Educației a dat publicității două comunicate de presă, în care anunță măsuri speciale în contextul epidemiologic actual.

Doi elevi sunt cercetați pentru că ar fi furat patru cataloage școlare și patru condici de prezență

Cei doi au motivat organelor de cercetare că au luat cataloagele şi condicile pentru că "aveau note mici", după care le-ar fi dat foc pe un teren din localitate.

Monica Anisie anunță că va mai vizita școli din mediul rural

Ministrul propus al Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a anunţat că va mai efectua vizite la şcoli din mediul rural.

Avocatul Poporului a atacat la Curtea Constituțională două articole din legea lui Șerban Nicolae

Avocatul Poporului a atacat la Curtea Constituțională articolul 1 și articolul 4 din legea inițiată de senatorul PSD Șerban Nicolae.

Antonia Pup, președinte CNE: ”Partidul Național Liberal a trădat, astăzi, elevii din România”

Antonia Pup, președintele Consiliului Național al Elevilor, a criticat în termeni duri decizia parlamentarilor PNL de a vota pentru eliminarea transportului din sfera serviciilor publice.

PNL se gândește să înlocuiască alocațiile în bani lichizi cu vouchere

Vouchere în loc de bani lichizi. PNL intenționează să schimbe sistemul de plată a alocațiilor în bani cash cu acordarea […]

Senatul a aprobat tacit un proiect prin care bunicii primesc o indemnizație de 650 de lei dacă își îngrijesc nepoții

Iniţiatorii au susţinut că un copil este mai bine crescut de un membru al familiei, decât la creșă.

Proiect adoptat tacit de deputați: trei salarii medii brute, primă de instalare pentru profesori în mediul rural

Legea urmează să fie dezbătută în Senat, care este cameră decizională.

156 de lei, noul cuantum al alocațiilor pentru copii

Dublarea alocațiilor mai are de așteptat.

Elevii primesc gratuitate pe transportul local în comun și intrare liberă la muzee, filme și spectacole

Prevederile apar într-un proiect de act normativ care mosifică Legea Educației.

Părinții unor elevi din Târgu Mureș cer izolarea unui copil a cărui mamă se va întoarce din China

Părinţii unor elevi de la Şcoala Gimnazială “George Coşbuc” din Târgu Mureş au cerut, în scris, conducerii şcolii izolarea unui […]

România, prima țară din lume care implementează Alfabetul Scripor, destinat persoanelor nevăzătoare sau cu alte dizabilități

Alfabetul Scripor folosește atât forme geometrice bidimensionale, cât și un sistem simplu de puncte.

Anul școlar 2020-2021: cursurile încep pe 14 septembrie. Vacanța de primăvară va fi fracționată

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a decis fracţionarea vacanţei de primăvară având în vedere perioada în care vor avea loc Sărbătorile Pascale.

Ministerul Educației anunță ce trebuie să facă școlile după declararea epidemiei de gripă

Conform notei Ministerului Educației și Cercetării, unitățile de învățământ trebuie să se asigure de următoarele:

Digi 24: Toate școlile din patru județe vor fi închise joi din cauza codului roșu de viscol

Școlile din Călărași, Buzău, Brăila și Ialomița vor fi închise joi, 6 februarie 2020, anunță Digi 24. Comitetele județene pentru […]

Trei Ordonanțe de Urgență în domeniul Educației, adoptate de Guvernul Orban înainte de moțiune

Prima dintre ele vizează transportul elevilor și decontarea navetei.

Încă un copil a murit de gripă în România. Avea patru ani

Medicii anunță că victima nu a fost vaccinată antigripal și că avea şi alte probleme medicale.

Primele școli închise integral în București: cinci din cauza gripei, două din cauza lipsei de căldură

În cursul acestei săptămâni, mai multe școli din București și din țară și-au oprit temporar activitatea, însă doar parțial.

Digi 24: Copil de 12 ani din București, ucis de gripă

Copilul nu avea alte afecțiuni și nu fusese vaccinat.

Ana Dragu, după ce a fost sunată de ministrul Sănătății: Guvernul va deconta terapiile pentru autism

Psihologul clinician Ana Dragu, președinte al Asociației Autism Europa- Centrul de Resurse și Referință în Autism Micul Prinț, a povestit, pe Facebook, că a fost sunată de ministrul Sănătății.

ASSMB anunță 1400 de cazuri de gripă în școlile și grădinițele publice din București

Potrivit sursei citate, ”numărul nu este îngrijorător dacă ținem cont că în București sunt aproximativ 249.000 de preșcolari și elevi.”

Victor Costache: Din cauza plecării părinților în străinătate, avem din ce în ce mai multe cazuri de autism la copii

Psihologul clinician Ana Dragu, președinte al Asociației Autism Europa- Centrul de Resurse și Referință în Autism Micul Prinț, a reacționat printr-un comunicat de presă la afirmațiile ministrului.

Ministrul Educației le-a cerut primarilor să furnizeze săpun către școli

Monica Anisie a anunțat că programul pilot "Masa caldă" va fi extins de la 50 de unităţi de învăţământ la 150.

Washington Post: Oamenii de știință au ”descifrat” secvența genetică pentru Coronavirus

Societatea Română de Microbiologie a publicat, pe pagina sa de internet, recomandările Organizației Mondiale a Sănătății.

Primele două cazuri de infectare cu Coronavirus au fost confirmate în Europa. Care sunt recomandările OMS

Autoritățile din Franța au confirmat, în această seară, primele două cazuri de persoane infectate cu Coronavirus.

În plin sezon de gripă, elevii din București și Ilfov cer săpun, dezinfectant și mijloace de uscare a mâinilor în școli

Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov solicită de urgenţă primarilor să acorde fonduri pentru dotarea unităţilor de învăţământ cu săpun, dezinfectant şi mijloace de uscare a mâinilor.

SNSPA, invitată să facă parte din noua rețea de universități finanțată de George Soros

Anunțul privind crearea rețelei de universități a fost făcut de George Soros, în cadrul reuniunii anuale a Forumului Economic Mondial de la Davos.

George Soros investește un miliard de dolari într-o rețea de universități pentru educarea societății civile

Soros i-a vizat în declarația sa pe liderii Statelor Unite, Rusiei și Chinei comuniste.

PSD va iniția un proiect de lege privind vaccinarea obligatorie: ”Este o necesitate și o urgență!”

Anunțul vine în contextul în care și actualul ministru al Sănătății, Victor Costache, a declarat, recent, că susține imunizarea obligatorie.

AEBI: Elevii sunt în pericol! Solicităm măsuri urgente împotriva vinovaţilor în cazul şcolii 133!

Școala Generala nr. 133, din sectorul 4 al Capitalei, a fost evacuată, cu puțin timp în urmă, după ce mai mulți elevi au acuzat dureri de cap.

BREAKING NEWS O școală din București a fost evacuată. Elevii acuză dureri de cap, după o dezinfecție

Anterior, marți dimineața, școala fusese igienizată, ca urmare a apariției câtorva cazuri de gripă.

Mai multe grădinițe și școli din București își suspendă cursurile. Motivul: cazurile de gripă

Conform sursei citate, Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a propus suspendarea cursurilor.

Elevii școlarizați în altă localitate decât cea de domiciliu vor beneficia de transport gratuit

Pentru a debloca situația decontării transportului elevilor, este necesară emiterea unei Ordonanțe de Urgență.

DECIZIE Femeile angajate în învățământ pot continua să profeseze până la 65 de ani

Guvernul a adoptat această OUG pentru a transpune concluziile Curţii Constituţionale şi pentru armonizarea Legii educaţiei cu prevederile din Codul muncii.

Alocațiile vor fi dublate de la 1 august

Ministrul Violeta Alexandru a cerut Guvernului să amâne termenul pentru dublarea alocaţiilor.

Tentativă de phishing în numele Universității București

Universitatea din București anunță existența unei tentative de phishing în care sunt utilizate referințe legate de UB.

Președintele Iohannis a promulgat legea privind dublarea alocațiilor

Ludovic Orban a afirmat că Guvernul ia în considerare amânarea aplicării actului normativ, din cauza lipsei de resurse bugetare.

Ministrul Anisie a anunțat care sunt hârtiile de care profesorii au scăpat

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat, pe pagina sa de Facebook, care sunt documentele pe care cadrele didactice nu mai este necesar să le întocmească.

Ludovic Orban: ”Noi, și dacă am vrea, nu am putea să majorăm alocațiile”

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, la Palatul Cotroceni, că nu are de gând să refuze promulgare legii. 

Klaus Iohannis vrea informații de la Ministerul Educației despre numirile făcute de PNL la inspectorate

Președintele Klaus Iohannis a reacționat astăzi la acuzațiile USLIP Iași pe tema numirii de inspectori școlari pe criterii politice.

Profesor universitar din Constanța, condamnat definitiv la 8 ani de închisoare pentru mită

Profesorul universitar Gheorghe Ţarălungă, de la Universitatea „Ovidius” Constanţa, prins în anul 2015 în timp ce primea 200 de euro mită de la un student grec pentru a-l promova la un examen.

Vicepremierul Turcan, despre informația că salariile profesorilor nu vor mai crește: ”A fost un fake news!”

Ea a fost întrebată dacă salariile profesorilor vor creşte de la 1 septembrie 2020.

Vrei să studiezi într-un liceu militar? Iată ce trebuie să știi

Ministerul Apărării a anunțat condițiile de înscriere pentru elevii interesați să studieze într-un liceu militar:

MEC propune fracționarea vacanței de Paște, pentru a include atât sărbătoarea ortodoxă, cât și pe cea catolică

Ministerul Educației a anunțat, într-un comunicat de presă, că structura anului școlar 2020-2021 a fost lansată în dezbatere publică.

Guvernul desființează Institutul Revoluției, condus de Ion Iliescu și Gelu Voican-Voiculescu

Solicitarea a fost făcută, la începutul ședinței de Guvern, de șeful SGG, Antonel Tănase, anunță Hotnews.

Bilanțul ministrului Anisie: ”Am speranța unui an 2020 plin cu și mai multe #faptebune pentru învățământ”

Ministrul Educației, Monica Anisie a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj despre realizările după două luni de mandat.

Curtea de Apel a decis: președintele Școlilor Lumina nu va fi extrădat în Turcia

Curtea de Apel a dat, în această după-amiază, un verdict similar cu cel din urmă cu două săptămâni.

Guvernul a amânat examinarea transdisciplinară la Evaluarea Națională

Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Monica Anisie.

MEC: Bugetul Educației va fi de 3,4% din PIB. Nu scade, crește

Proiectul de Buget de stat pentru anul 2020 prevede o alocare de 3,4% din PIB pentru învățământ, anunță Ministerul Educației și Cercetării, într-un comunicat de presă.

SAPIENS, Organizația Profesorilor din Învățământul Particular, solidară cu profesoara de la ICHB și cu Școlile Lumina

Organizația cere autorităților românești să trateze cu obiectivitate acest caz

NEWS ALERT Parlamentul a aprobat dublarea alocațiilor pentru copii

Dacă va fi pusă în aplicare, legea va avea un impact bugetar de aproximativ 6 miliarde de lei.

ULTIMA ORĂ Digi 24: Bugetul Ministerului Educației în 2020 va fi de 30,54 miliarde de lei

Bugetul Ministerului Educației pentru 2019, înainte de rectificările bugetare, a fost de 29.4 miliarde de lei.

Ministrul Educației îi premiază pe elevii premiați la olimpiadele internaționale. Câți bani primesc olimpicii

De asemenea, vor fi premiate cadrele didactice care i-au pregătit (aproximativ 200), precum şi şcolile din care provin laureaţii (85).

Conferință ”Despre genetică și popcorn”, organizată de Universitatea București

Marți, 17 decembrie 2019, Mihai Miclăuș, cercetător și doctor în biologie moleculară, va susține conferința „Despre genetică și popcorn”.

Noul rector al Universității București este Marian Preda

Anunțul a fost făcut de profesorul Cristian Preda, pe pagina sa de Facebook.

Activista Greta Thurnberg a fost declarată Persoana Anului 2019 de revista TIME

Titlul este unul pe care publicația americană îl acordă încă din anul 1927, inițial în formula ”Bărbatul Anului/Femeia Anului”. 

Incendiu la Colegiul German Goethe. Școala și-a suspendat cursurile

În cursul acestei nopți, la Colegiul German Goethe a izbucnit un incendiu la instalația electrică. Incidentul a avut loc înainte […]

Monica Anisie: ”PISA 2018 s-a desfășurat ca urmare a eforturilor pe care eu le-am depus în anul 2016”

Ministrul Educației, Monica Anisie, a publicat un mesaj pe Facebook în care explică măsurile pe care le va lua ca urmare a rezultatelor obținute de elevii români la testele PISA.

Dacian Cioloș cere un pact național pentru Educație, care să includă păstrarea aceluiași ministru minimum cinci ani

Președintele PLUS, Dacian Cioloș, îi propune președintelui Klaus Iohannis să inițieze un pact național cu privire la Educație între toate partidele politice.

Marius Nistor: ”Oare un elev dintr-o ţară din vârful ierarhiei PISA ar putea face faţă sistemului de evaluare din România?”

”Este de necontestat faptul că elevii români, când ajung în unităţile de învăţământ din afară sunt printre cei mai buni”, consideră Marius Nistor, preşedintele FSE Spiru Haret, citat de AGERPRES.

Raportul PISA: Rata de analfabetism funcțional al elevilor din România este de 44%

Raportul PISA arată că elevii români au înregistrat cele mai slabe performanțe din ultimii 9 ani.

Ministerul Educației înființează un grup de lucru anti-bullying

Părțile interesate sunt invitate să transmită propuneri de nominalizare a câte unui reprezentant pentru grupul de lucru până miercuri, 4 decembrie 2019.

www.debirocratizare.edu.ro, locul unde poți să spui ce hârtii vrei să fie ”tăiate” din sistemul de Educație

Unitățile de învățământ, cadrele didactice, părinții, profesorii, elevii și toți ce interesați pot trimite online propuneri pentru debirocratizarea Educației.

Tudorel Toader vrea încă un mandat de rector la Universitatea A.I.Cuza din Iași

„Să nu confundăm perioada cât am fost suspendat din funcția de rector și mă aflam ca ministru al Justiției, cu funcția de rector”,a spus Toader

Edupedu.ro: ARACIP nu va mai verifica autorizația ISU pentru școlile și grădinițele de stat sau private

Autorizația ISU de securitate la incendiu a fost eliminată oficial dintre condițiile pentru autorizarea și acreditarea școlilor și grădinițelor de stat și private.

Un corp de gheață albastră, căzut pe acoperișul unei case, este analizat la Universitatea A.I.Cuza

Silviu Gurlui, de la Facultatea de Fizică din cadrul UAIC, a declarat că aceasta este una dintre cele mai mari bucăţi de gheaţă care cade din atmosferă la sol.

Monica Anisie, despre desființarea clasei pregătitoare: ”Doamne ferește!”

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat, astăzi, că este exclus ca la acest moment să fie desfiinţată clasa pregătitoare.

Ministrul Educației face un apel împotriva fake news

Preluăm, integral, mesajul ministrului.

Termenul de înscriere la Conferința Naționale a Comunității ,,Educație pentru Științe” a fost prelungit cu două zile

Conferința se va desfășura pe parcursul a trei zile și va găzdui un număr de 200 de participanţi.

Hotnews: Șefa ISMB, Ioana Mihaela Neacșu, și-a dat demisia

Potrivit sursei citate, Ioana Mihaela Neacșu a anunțat jurnaliștii că începând de luni nu va mai ocupa funcția de conducere de la ISMB.

Monica Anisie anunță că a înființat comisia de ”tăiat hârtii”

La Ministerul Educației va exista comisie care se va ocupa cu reducerea birocrației în sistemul de învățământ.

Secretarul de stat Florian Lixandru a plecat din Ministerul Educației

Florian Lixandru a eliberat, la cerere, funcția de secretar de stat pe preuniversitar pe care a ocupat-o în Ministerul Educației.

Sărbătoarea Felinarelor la Școala King George

11/11/2019 Luni, 11 noiembrie, elevii Şcolii Internaţionale King George au sărbătorit Sfântul Martin în curtea şcolii. A devenit deja o […]

Universitatea București: Apel la înscrieri pentru Conferința Națională a Comunității ,,Educație pentru Știință”

Cea de-a treia ediție a Conferinței Naționale a Comunității ,,Educație pentru Știință” va reuni la București aproximativ 200 de participanți.

Monica Anisie anunță audit extern și concurs pe funcții în inspectoratele școlare

Potrivit unei analize care a fost realizată de Educație Privată în primăvara acestui an, Inspectoratele Școlare Județene din România sunt ”infestate” de politizare.

IAA România te invită la prima ediție MentorFEST!

Programul MentorIAA are o nouă misiune : aceea de a provoca mai multe întâlniri față în față între studenți și profesioniști seniori.

Monica Anisie, noul ministru al Educației, își dorește eliminarea meditațiilor din sistem

Ea a adăugat că susține reducerea numărului de ore pentru elevi.

A murit Mașa Dinescu, traducătoare de literatură rusă

Ea era și angajata Teatrului Național București. Instituția a confirmat decesul, într-un comunicat:

Florin Cîțu: ”Vom sprijini orice inițiativă privată care construiește școli, spitale și grădinițe”

El a adăugat că noul Cabinet va încerca să aloce 6% din PIB pentru Educație

Mircea Dumitru, rectorul Universității București, a devenit membru al Academiei Europaea

Organizația este Academia pan-europeană de științe umaniste, litere, drept și științe.

AEC solicită demiterea directoarei Liceului Traian, pe care o acuză de abuzuri în cazul Roxana Șerban

Elevii cer și trimiterea corpului de control al Ministerului Educației Naționale în cadrul unității de învățământ.

Aproximativ 100 de școli din Vrancea nu mai au bani de salarii până la sfârșitul anului

La nivelul judeţului Vrancea sunt doar 20 de unităţi de învăţământ care se mai încadrează în buget până la finalul anului.

Monica Anisie, propusă oficial de PNL la MEN. Ce spune programul de guvernare despre Educație

Prezentăm integral prevederile programului de guvernare asumat de PNL pentru Educație și Cercetare:

Legea despre care Președinția avertizase că va aduce un val de concedieri în învățământ, adoptată din nou de Parlament

După ce legea a fost din nou adoptată de Legislativ, președintele este obligat, însă, să o promulge.

NASA transmite în direct prima ieșire în spațiu a unui echipaj compus exclusiv din femei

Cele două vor ieşi împreună în spaţiu pentru înlocuirea unui sistem de încărcare a bateriilor electrice.

IAA anunță a doua ediție a Modulului Strategie și Planificare Media

Ediția a doua a Modulului de Media are loc în perioada 1 noiembrie – 15 februarie.

Tamara Buciuceanu-Botez, interpreta legendarei profesoare ”Isoscel” din Liceenii, a murit

Una dintre cele mai mari actrițe ale României, s-a stins din viață, astăzi, la vârsta de 90 de an

Surse Digi 24: Monica Anisie, propunerea PNL pentru Ministerul Educației

Potrivit surselor citate, Raluca Turcan, celălalt nume vehiculat pentru Educație, va primi funcția de președinte al Camerei Deputaților.

ISMB vrea să descurajeze proiectele și parteneriatele educaționale care presupun taxe sau costuri

De asemenea, orice activitate educativă extrașcolară trebuie organizată în afara programului școlar.

Președintele Iohannis l-a respins pe Nicolae Hurduc la Ministerul Educației

Prin solicitarea adresată astăzi, prim-ministrul practic îmi cere să încalc Legea fundamentală forțând instituirea unui al doilea interimat succesiv la Ministerul Educației Naționale, în condițiile în care pentru acest portofoliu domnul ministru Daniel Breaz a exercitat această funcție timp de 45 de zile, durată maximă permisă de articolul 107 din Constituție.

G4Media.ro: Nicolae Hurduc, noua propunere a premierului Dăncilă pentru Ministerul Educației

Într-un interviu acordat publicației Ziarul de Iași, Hirduc își mărturisea scepticismul față de teoria evoluționistă formulată de Charles Darwin.

ALERTĂ Examenul de rezidențiat se amână

Ministerul Sănătății, Sorina Pintea, va susține, astăzi, o conferință de presă, pe tema examenului de rezidențiat. 

Viitorii medici cer o soluție în criza rezidențiatului

FASMR face un apel către Guvernul României, Parlamentul României, Administrația Prezidențială, Universitățile de Medicină și Farmacie, Direcțiile de Sănătate Publică și Colegiul Medicilor spre a soluționa această situație.

Digi 24: Val de infracțiuni în apropierea școlilor

Comiterea infracțiunilor este favorizată de faptul că, din totalul de peste 1.100 de şcoli, aproape 10% nu au asigurată paza.

Doi elevi de la Școala de Poliție din Câmpina, prinși cu droguri

Cei doi ar fi terminat cursurile peste o lună şi ar fi devenit agenţi de poliţie.

Alocațiile de susținere pentru familiile cu venituri mici, tăiate din cauza absențelor de la școală

În luna august a fost suspendată plata alocaţiilor de susţinere a familiei pentru un număr de 427 de familii

SNSPA verifică din nou dacă Alexandru Cumpănașu a fost angajat legal ca expert

”În funcție de rezultatele verificărilor interne, se vor lua măsurile legale care se impun”, precizează SNSPA.

Incendiu la o școală din Târgu Mureș. Zeci de elevi au fost evacuați

 Incendiul a fost stins în scurt timp de către pompieri.

Primarul Boc, către directorii de școli și grădinițe din Cluj-Napoca: ”Chetele” sunt interzise

Boc precizează că a făcut această adresă în urma plângerilor repetate primite din partea părinților.

Direcția Generală Anticorupție: Secretara unei școli din București, prinsă când lua mită 200 de euro

Persoana în cauză este cercetată sub măsura preventivă a controlului judiciar pentru 30 de zile.200 de euro

Primarul din Gura Șuții: Microbuzul școlar era folosit de echipa de fotbal

Potrivit unui raport de activitate publicat pe pagina de Facebook Info Gura Șuții, Primăria ar fi achiziționat, într-adevăr, un microbuz școlar, în anul 2015.

Anchetă în Vâlcea, după ce elevii au primit la școală cornuri mucegăite. Situație similară și în Iași

Problemele au fost semnalate pe Facebook de un părinte, pe contul său personal.

Adevărul: 13 profesori de liceu, condamnaţi după ce au înscris elevi în mod fictiv în cataloage

Aceștia au fost acuzaţi că au falsificat cataloage pentru a-şi păstra numărul de clase şi norme.

Cătălin Teniță (Geeks for Democracy): ”Țara noastră moare cu o viteză de 1% pe an”

El a prezentat rezultatul cercetării, pe pagina sa de Facebook.

Breaz, despre profesoara care a atacat copii cu spray lacrimogen: ”Întrunea toate condițiile. Pe hârtie, dar asta este!”

El a anticipat că decizia în cazul respectivei profesoare va închiderea contractului de muncă.

Digi 24: O profesoară și-a atacat elevii de la clasa pregătitoare cu spray lacrimogen

Fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu, spune că situația era cunoscută la Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare.

Constantin Rada (FSLI): În județul Dolj sunt probleme mari cu plata salariilor pentru cadrele didactice

Angajații din învățământ din județ riscă să primească la lichidarea din luna septembrie doar sumele nete din drepturile salariale.

Viorica Dăncilă mai face o încercare: Camelia Gavrilă, propusă ministru al Educației

Gavrilă face parte dintr-o listă cu 6 propuneri de miniștri, pe care premierul a înaintat-o către președinte.

Președintele Klaus Iohannis: ”Unii politicieni se tem de școală!”

Președintele Klaus Iohannis a vorbit, la festivitatea de deschidere a anului școlar de la Școala Gimnazială ”Ferdinand I” din București, despre relația dintre politicieni și Educație.

Breaz îi răspunde lui Iohannis: ”S-a trezit şeful statului să spună că nu tratăm într-un mod egal elevii. Ba, tocmai!”

Ministrul interimar al Educației, Daniel Breaz, i-a dat o replică nervoasă președintelui Klaus Iohannis.

Ministrul Breaz a decis. Elevii cu media de admitere sub 5 vor fi trimiși obligatoriu la școli profesionale

Elevii care obțin media de admitere sub 5  nu vor mai avea dreptul de a se înscrie la liceu din anul școlar 2019-2020.

UE alocă 18 milioane de euro pentru alimentația copiilor în școlile din România

Programul UE de încurajare a consumului de fructe, legume și lapte în școli  va fi reluat în anul școlar 2019-2020.

Mii de școli din România vor începe anul școlar fără aviz ISU

Un număr de 4.091 clădiri funcţionează fără autorizaţia de securitate la incendii.

Șerban Valeca a fost respins de președintele Iohannis: ”Nu avem nevoie de soluții ale trecutului”

Președintele Klaus Iohannis a respins, astăzi, toate propunerile PSD pentru posturile ministeriale fără titular, inclusiv pe Șerban Valeca, varianta dorită de Viorica Dăncilă la ministerul Educației.

Șerban Valeca: ”Nu o să încep cu nicio reformă în Educație”

Valeca susține că nu cunoaște problema manualelor pentru clasa a VII-a.

BREAKING NEWS Șerban Valeca, propunerea PSD pentru Ministerul Educației

Valeca preia funcția după demiterea Ecaterinei Andronescu.

Guvernul, dat în judecată de elevi

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) anunță, într-un comunicat de presă, că a depus astăzi la Curtea de Apel Constanța o cerere de chemare în judecată împotriva Guvernului României, Ministerul Educației Naționale și Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Viorica Dăncilă: Am discutat cu mulţi părinţi care au spus: ”Noi avem posibilităţi, degeaba ne daţi nouă rechizitele”

”Eu nu cred că trebuie să le dăm tuturor, trebuie să le dăm copiilor din familiile defavorizate”, a explicat premierul.

Propunere: Elevii cu media de admitere la liceu sub 5 vor merge obligatoriu la școala profesională

Decizia a fost anunțată de Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți-Învățământ Preuniversitar.

ISMB și FNAP, mesaj comun către părinți: NU contribuiți cu bani pentru renovarea și igienizarea școlilor!

”Aceste acţiuni aflându-se în responsabilitatea exclusivă a autorităţilor administraţiilor publice locale", se arată într-un comunicat de presă al ISMB.

Decizie oficială: Guvernul Dăncilă taie un miliard de lei din bugetul Educației

Viorica Dăncilă susține, însă, că Educația va beneficia, în continuare, de fonduri mai mari cu 42,4% față de anul 2018.

Ministerul Educației, anunț de ultimă oră: Școala începe pe 9 septembrie

Noul an școlar va începe așa cum era programat, adică pe 9 septembrie.

FER: Guvernul pregătește încă două măsuri împotriva elevilor

Federația Elevilor din România (FER) solicită Guvernului să oprească măsurile împotriva elevilor.

Ministerul Educației pierde cei mai mulți bani la rectificarea bugetară: peste un miliard de lei

Ministerul Finanțelor a făcut public, pe pagina sa de internet, proiectul de rectificare bugetară.

Consiliul Național al Elevilor: Combaterea inechităților din educație, (prioritate) zero pentru Guvern

”Consiliul Național al Elevilor (CNE) condamnă atitudinea manifestată de factorii decizionali, care tratează educația ca pe un cost, neînțelegând că aceasta reprezintă, de fapt, o investiție.”

Ministrul interimar al Educației, despre Holocaustul Romilor: ”Momente delicate, ca să nu le spunem neplăcute”

Declarațiile au fost făcute în cadrul unei ceremonii care a avut loc vineri, 2 august, la Monumentul Holocaustului din Bucureşti.

Ecaterina Andronescu a fost demisă de la Ministerul Educației

Ecaterina Andronescu a fost demisă de la Ministerul Educației după declarațiile date despre evenimentele de la Caracal. Primul-ministru Viorica Dăncilă […]

Ecaterina Andronescu, despre prelungirea vacanței: ”Luni dimineață vom decide!”

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat pentru Edupedu.ro că decizia va fi luată după convocarea Comisiei pentru Dialog Social.

Federația Elevilor din România cere MEN să nu prelungească vacanța: ”Nu sacrificați elevii în favoarea patronatelor!”

Federația Elevilor din România (FER) condamnă, într-un comunicat, solicitarea făcută de prim-ministrul României, Viorica Dăncilă către ministrul educației.

O nouă idee de la Finanțe: Teodorovici vrea să condiționeze de note gratuitatea la transport a studenților

„De ce să nu fie încurajată situaţia la învăţătură? Să fie una foarte bună, fără restanţe, fără repetenţi”, a declarat Eugen Teodorovici.

Rectorul Mircea Dumitru: Vasile Răducă, fostul prodecan de la Teologie, se pensionează pe limită de vârstă, în toamnă

Într-un comentariu postat pe pagina sa de Facebook, Mircea Dumitru a spus că Răducă se va pensiona, din această toamnă.

Andronescu, despre prorectorul de la Teologie: ”Nu are ce căuta ca profesor într-o universitate”

Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, s-a declarat miercuri ''oripilată'' de afirmaţiile prodecanului Facultăţii de Teologie, Vasile Răducă, referitoare la viol.

Cadrele didactice trebuie să prezinte la școală ”cazierul sexual”

Legea care stabilește acest lucru a intrat în vigoare pe 20 iulie.

Dan Barna (USR), despre ideea de a-i obliga pe tineri să muncească în România: ”Plecăm în galop spre Evul Mediu”

Președintele USR, Dan Barna, a criticat, la postul de televiziune Digi 24 ideea ministrului Finanțelor de a-i obliga pe absolvenți să lucreze câțiva ani în România după terminarea facultății. 

Teodorovici: ”Nu cumva ar fi corect ca studenţii un număr de ani de zile să lucreze în România după terminarea facultăţii?”

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a reluat ideea ca statul să-i oblige pe absolvenții de facultate să muncească în România câțiva ani, după terminarea studiilor.

Ministerul Culturii anunță complexul muzeal ”4 în 1”: Antipa, MȚR, Muzeul Satului și cel al Holocaustului

Silviu Vexler, reprezentantul comunității evreiești în Parlament, a criticat, însă, vehement această idee.

Ecaterina Andronescu: ”Niciodată nu am cerut un scaun!” Noua Lege a educației, amânată din nou

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a vorbit, astăzi, la o conferință de presă, despre zvonurile legate de posibila sa remaniere.

Ministrul Finanțelor vrea măsuri de austeritate pentru studenți: limitarea gratuităților și a burselor

Teodorovici a declarat că în CEx al PSD s-a discutat, de asemenea, şi despre acordarea gratuităţilor în funcţie de criterii precum vârsta sau performanţele şcolare.

Hotnews.ro: Afacerea ”Wireless în școli”, subcontractată către o firmă condusă de un fost manager în firmele lui Sebastian Ghiță

Publicația Hotnews.ro anunță că un consorțiu condus de Telekom România Mobile Communications (fostul Cosmote) a fost desemnat câștigătorul controversatei licitații de peste 165 de milioane de lei.

Liceul Teoretic Național face angajări

Liceul Teoretic Național, unitate privată de învățământ, anunță că are deschise mai multe posturi de personal didactic și administrativ.

Ministerul Educației: 73,7% este rata de promovare la bacalaureat a elevilor din promoția curentă

Rata de promovare în ansamblu (înainte de contestații), incluzând și elevii proveniți din promoțiile anterioare, este de 67,2%.

VedemJust îi cere Avocatului Poporului să sesizeze CCR pentru a preveni abandonul școlar

Ea se alătură, astfel, demersului făcut de Federația Elevilor din România.

Edupedu: Președintele Consiliului de Administrație al Universității Titu Maiorescu a fost reținut de procurori

Urs este acuzat că ar fi dat unor candidați subiectele de la admiterea la o facultate din cadrul universității.

FER: Guvernul ia banii de la transportul elevilor și îi dă baronilor locali

Federația Elevilor din România condamnă adoptarea proiectului de Ordonanță de Urgență privind transportul județean de către Guvernul Dăncilă .

ALERTĂ Rezultatele de la Evaluarea Națională au fost publicate

Rezultatele obținute de candidații la Evaluarea Națională au fost publicate pe pagina de internet a Ministerului Educației.

Federația Elevilor din România: Explicațiile Ministerului Dezvoltării manipulează publicul

FER apreciază explicațiile MDRAP ca fiind o tentativă de manipulare și mascare a adevăratelor motive care stau în spatele proiectului de ordonanță de urgență a guvernului.

MDRAP: Ordonanța de Urgență nu va afecta transportul elevilor

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) transmite precizări, în urma acuzațiilor aduse de Federația Elevilor din România.

FER: Guvernul vrea să elimine decontarea navetei și facilitățile la transportul în comun pentru elevi

Federația Elevilor din România atrage atenția asupra efectelor nocive pe care proiectul de ordonanță de urgență a guvernului privind transportul județean le poate avea.

Evaluarea Națională 2019, la București. 13.773 candidați la prima probă, nici un eliminat. Care au fost subiectele

Lla prima probă a Evaluării Naţionale, au lipsit 160 de absolvenţi de gimnaziu.

RTV: Un elev a fost bătut în sala de clasă de un jandarm, în timpul Bacalaureatului

Jandarmul făcea parte din echipajul detașat la liceul din Mihăilești pentru a asigura desfășurarea în liniște a examenului de bacalaureat.

Șerban Iosifescu (ARACIP): ”Sistemul de învăţământ nu este nici echitabil şi nici just”

Potrivit lui Iosifescu, ”dacă vrem să îmbunătăţim rata de părăsire timpurie a şcolii, rezultatele la evaluările naţionale şi internaţionale, soluţia la mintea cocoşului este să investeşti în zonele, în comunităţile, în şcolile cu niveluri scăzute ale acestor indicatori.”

ISMB a publicat broșura de admitere la liceu

Broșura de admitere la liceu pentru anul școlar 2019-2020 a fost publicată în această seară.

Ministerul Educației: Părinții NU trebuie să vină la școală pentru înscrierea elevilor la Evaluarea Națională

Ministerul Educației a dat publicității un comunicat de presă cu precizări despre modul în care vor fi înscriși elevii la examenul de Evaluare Națională.

A început Bacalaureatul. Care sunt obiectele pe care candidații nu au voie să le introducă în sala de examen

135.655 de absolvenți de liceu (116.037 din promoția curentă și 19.618 din seriile anterioare*) s-au înscris pentru a susține examenul național de Bacalaureat.

Încă un copil rănit în școală: o bucată de tencuială a căzut peste el

Un copil de 10 ani, elev la o şcoală din Sebeş, judeţul Alba, a fost rănit la cap, miercuri, după ce o bucată de tencuială de la intrarea în unitatea de învăţământ s-a prăbuşit peste el.

Ecaterina Andronescu cedează la presiunea sindicatelor: în miez de noapte, a făcut alte planuri de școlarizare

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a retrimis planurile de școlarizare către inspectoratele școlare, cu cifre modificate pentru învățământul profesional și pentru învățământul teoretic, anunță Hotnews. 

Ecaterina Andronescu promite burse de minimum 100 de lei. Elevii se plâng că nu le primesc nici pe cele de acum

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a propus un proiect de hotărâre prin care din anul școlar 2019-2020 bursele de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social din învățământul preuniversitar să înceapă de la suma de 100 de lei.

Guvernul din UK menține împrumuturile pentru studenții europeni. Valoarea unui împrumut: 9.250 de lire sterline

Studenții din UE care încep studiile în Marea Britanie în anul universitar 2020/21 vor avea garantat același statut ca până acum și vor fi eligibili pentru sprijin financiar pe durata studiilor universitare și postuniversitare.

Cursurile vor fi suspendate joi în 110 de unități școlare din Capitală: 79 de stat, 31 private

Inspectoratul Școlar al Municipiului București a făcut publică lista cu școlile și grădinițele care au decis să suspende mâine cursurile, în pregătirea vizitei Papei Francisc.

Vizita Papei și închiderea școlilor. ISMB: Unitățile de învățământ pot decide dacă suspendă cursurile și joi

Unităţile de învăţământ au posibilitatea de a analiza oportunitatea suspendării orelor de curs şi pentru joi cu aprobarea consiliilor de administraţie.

Echipa României a obținut două mențiuni la Olimpiada Internațională de Filosofie

Tema generală a competiţiei din acest an a fost Cultural Heritage and Citizenship.

”Adio, dirigenție”! O altă idee din reforma propusă de Ecaterina Andronescu

Documentul "Educația ne unește", elaborat de ministrul Educației și pus deja în dezbatere publică, prevede că orele de dirigenție vor fi înlocuite cu ore de consiliere și orientare profesională.

Taberele vor trece la Consiliile Județene. Guvernul nu mai are bani pentru reabilitarea lor

 Ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, a declarat, sâmbătă, la Arad, că toate taberele din ţară, aproximativ 500, vor trece la Consiliile Judeţene până în 2020.

Ecaterina Andronescu, șefa comisiei de laudatio pentru Adrian Năstase. Fostul premier a devenit doctor honoris causa

Comisia de Laudatio a arătat că titlul este acordat "în semn al aprecierii pentru întreaga activitate ştiinţifică şi academică, pentru rolul avut în dezvoltarea României".

Lansare de carte: ”Modelul Liceului Teoretic Național: Școală pentru viață”

Vă invităm să participați, marți, 14 mai 2019, ora 14:00 la lansarea cărții Modelul Liceului Teoretic Național: Școală pentru viață, semnată de Ion Moraru, în prezenţa mai multor personalități, mentori ai LTN.

Klaus Iohannis: ”Cei care conduc instituțional destinele Educației se pricep ca la meteo”

De asemenea, șeful statului s-a arătat nemulțumit de interesul partidelor față de proiectul România Educată.

Digi 24: ISJ Arad cere explicații despre participarea elevilor la protestele împotriva premierului Dăncilă

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Arad cere explicaţii conducerii Liceului Atanasie Marinescu din Lipova, de unde mai mulţi elevi au plecat de la cursuri, vineri, pentru a participa la un protest anti-PSD.

Inițiativă legislativă: Camerele video de supraveghere, obligatorii în creșe și grădinițe

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi a prezentat în Biroul Permanent al Camerei Deputaților un proiect de lege care prevede introducerea camerelor video de supraveghere în creșe și grădinițe, pentru a preveni abuzurile asupra copiilor.

Școlile ar putea fi închise din cauza alertelor meteo

Ecaterina Andronescu: Există posibilitatea închiderii şcolilor, ca urmare a informării meteorologice privind fenomenele meteo extreme, din perioada imediat următoare.

Ministrul Educației: ”Mi-aș dori ca elevii olimpici să nu plece din țară”

”Ne dorim să nu mai plece, să-i sprijinim aici, să-şi dezvolte o carieră”, a spus Andronescu

Ecaterina Andronescu: Vacanța de vară nu se prelungește de dragul operatorilor din turism

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat vineri, la Suceava, că nu intenţionează să prelungească vacanţa de vară a elevilor după data de 9 septembrie.

Evaluarea Națională la clasa a II-a, a IV-a și a VI-a: rezultatele nu se afișează și nu se trec în catalog

Ministerul Educației a dat publicității un comunicat despre felul în care va desfășura Evaluarea Națională la clasa a II-a, a IV-a și a VI-a. 

Ecaterina Andronescu: ”Nu intenţionez scoaterea Geografiei dintre disciplinele pentru examenul de Bacalaureat”

Ea a fost prezentă la deschiderea Olimpiadei Naţionale de Geografie pentru clasele VIII-XII.

UNICEF: Vrem ca hashtagul #VaccinurileFuncționează să devină viral!

Organizația UNICEF România a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook, prin care anunță o campanie desfășurată în colaborare cu Fundația Bill & Melinda Gates.

4 ani și 4 luni de închisoare pentru îngrijitoarea care a bătut un copil la o creșă din Timișoara

În același timp, ea trebuie să plătească o despăgubire de 100.000 de euro familiei copilului.

Olimpic la matematică, decedat după ce a căzut de la etaj la hotelul unde era cazat pentru concurs

Un elev de 13 ani a murit, astăzi, după ce a căzut, miercuri seara, de la etajul patru, pe o scară interioară a unui hotel din municipiul Hunedoara.

Ecaterina Andronescu: ”Încercăm să nu mai avem mai mult de 25 de elevi într-o clasă”

Ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu, a anunțat, la Realitatea Tv, că are în vedere măsuri legislative, astfel încât numărul elevilor dintr-o clasă să nu fie mai mare de 25.

Universitatea Babeș-Bolyai inaugurează șase mini-biblioteci în aer liber, la Cluj-Napoca

Şase căsuţe cu cărţi au fost inaugurate vineri în Parcul Sportiv "Iuliu Haţieganu", al Universităţii "Babeş-Bolyai" (UBB) din Cluj-Napoca.

Un elev român, cel mai bun din lume la Olimpiada de limba latină

În urma rezultatului obținut la ediția din anul 2019, România își consolidează poziția a treia în clasamentul internațional al distincțiilor acordate în istoria concursului.

Mediafax: Profesoara înjunghiată la Ploiești, găsită vinovată pentru incident de comisia școlii

„Victima se face răspunzătoare în sensul în care nu a respectat prevederile articolului 50 din Regulamentul de Organizare şi Funcţionare al colegiului”, se arată în procesul verbal al comisiei de cercetare întrunit la Liceul „Spiru Haret”.

Ministerul Sănătății: Exsudat faringian și antibiotice pentru elevii din două clase și 10 profesori de la C.N. Ghe. Lazăr

În urma cazului de meningită meningococică care a dus azi  la decesul unei tinere, Ministerul Sănătății face precizări.

Calificative în loc de note, la orele de Sport- propunere legislativă

Calificativele ar urma să fie ”foarte bine”, ”bine”, ”suficient” și ”insuficient”.

Andronescu: Legile Educației vor fi lansate după europarlamentare. Explicația: ”Să nu conturbăm campania”

Pe 8 decembrie 2018, imediat după numirea sa în funcția de ministru, Ecaterina Andronescu anunța că dorește să vină cu propriul proiect în domeniul Educației.

INS: Salariul mediu net în învățământ a crescut cu 879 de lei față de februarie 2018

Salariul mediu net în învățământ a ajuns la 3.281 de lei pe lună în februarie 2019, potrivit datelor publicate luni de Institutul Național de Statistică (INS).

Klaus Iohannis a semnat decretul de promulgare. Grădinița a devenit obligatorie prin lege

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea pentru modificarea Legii educaţiei naţionale 1/2011 prin care învățământul obligatoriu este mărit la 15 clase, incluzând grupa mică, grupa mijlocie și grupa mare din învăţământul preşcolar, anunță Mediafax.

Rata de promovare la simularea de bacalaureat: 36,88%

Mai puțin de 40% dintre elevii care au susținut simularea examenului de bacalaureat au obținut media minimă necesară promovării, anunță Ministerul Educației, într-un comunicat de presă.

Andronescu anunță o nouă ”revoluție” în Educație: clasa zero devine clasa întâi, restul claselor se decalează

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a anunțat o nouă schimbare a schemei de învățământ:  între 3 şi 6 ani, copiii vor beneficia de educaţie timpurie.

Edupedu: Bacalaureatul va avea o nouă probă- creativitate, cunoștințe, abilități, aptitudini și atitudini

Nu cred că va fi foarte ușor de generat această materie, dar cred că va fi obligatorie, ea va avea caracter de interdisciplinaritate, a declarat Ministrul Educației.

Ecaterina Andronescu: ”Am rezolvat cu matematica!”

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a anunțat că programa școlară la matematică a fost revizuită.

Elevul bătut de profesorul de religie pentru că nu a vrut să își facă cruce a suferit o comoție cerebrală

Băieţelul de 11 ani din Botoşani care ar fi fost bătut de preot în timpul orei de Religie, a suferit o comoţie cerebrală în urma loviturilor, relatează Observator Tv.

Sporul de stres pentru cadrele didactice a fost votat în Camera Deputaților

Camera Deputaților este for decizional, iar proiectul de lege mai trebuie să fie aprobat de președintele țării, Klaus Iohannis.

Pentru prima dată în istorie, o femeie câștigă cel mai prestigios premiu în matematică

Karen Uhlenbeck este prima femeie care câștigă prestigiosul premiu Abel, o distincție acordată de Regele Norvegiei, anunță CNN.

Ministrul Educației: ”Mă gândeam ca nu toate școlile să înceapă la ora 8:00”

Precizările au fost făcute după ce primarul general Gabriela Firea a vorbit despre organizarea unei reţele de microbuze şcolare în vederea decongestionării traficului din Capitală.

Hotnews.ro: Malpraxis la simulare. Poezia atribuită lui Șt. O. Iosif e, de fapt, a lui Heinrich Heine

Publicația online Hotnews.ro atrage atenția asupra faptului că la simularea Evaluării Naționale la proba de limba română s-a strecurat o eroare umană.

Care este baremul de corectare la simularea de Evaluare Națională-proba de limba română

Ministerul Educației a publicat baremul de corectare pentru proba de limba română a simulării de examen care a avut loc astăzi pentru elevii de clasa a VII-a și clasa a VIII-a.

Proiect de lege: Elevii și părinții pot cere examen medical complet pentru cadrele didactice

În prezent, conform legislației, controalele medicale pot fi cerute doar de conducerea instituției de învățământ, cu acordul consiliului de administrație.

Ecaterina Andronescu dă de înțeles că orele remediale nu vor fi plătite suplimentar

Ministerul Educației, Ecaterina Andronescu, a sugerat că profesorii vor efectua orele remediale fără a primi bani în plus.

Regulamentele școlare vor fi luate la ”puricat” de inspectoratele județene, după Cazul Brașov

Ministerul Educației Naționale le-a transmis inspectorilor școlari din toată țara ca, la inspecția din semestrul doi, să verifice și regulamentele școlare, au declarat pentru Educație Privată surse din mediul educațional.

Parlamentul a votat creșterea alocațiilor pentru copii la 150 de lei pe lună

Parlamentarii au votat un amendament la Legea bugetului, propus de PNL, potrivit căruia alocațiile copiilor vor crește de la 84 de lei la 150 de lei

Ministerul Educației lansează apelul de înscriere pentru certificatul „Școală Europeană”

Competiția se adresează tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar angrenate în programele europene din domeniul educației și formării profesionale.

Ministerul Educației spune ”Adio!” manualului unic

Ministerul Educației renunță la manualul unic și va achiziționa cărțile școlare în urma unei licitații deschise, potrivit unui ordin publicat, astăzi, în Monitorul Oficial.

Ecaterina Andronescu anunță programul ”Un ghiozdan pentru fiecare elev”

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat, într-un interviu acordat ziarului Evenimentul Zilei, că intenționează să demareze un program prin care fiecare elev din România să primească un ghiozdan cu manuale și rechizitele necesare unui an școlar.

Bugetul Educației în 2019: 31 de miliarde de lei

Suma alocată Educației va fi mai mare cu 47% față de bugetul pe 2018.

ALERTĂ Epidemia de gripă, declarată oficial în România. Ce se întâmplă cu școlile

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat că epidemia de gripă a fost constatată oficial în România.

Ministrul Sănătății: ”Am avut solicitări de angajare în medicina școlară doar în București. În restul țării, nu”

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a comentat la postul de televiziune Digi 24 deficitul de personal medical în școlile din România.

Preșcolarii au ”chiulit” în masă din grădinițe, de teama gripei

Un grad ridicat de absenteism s-a înregistrat luni în grădiniţele bucureştene, însă nu din cauza cazurilor confirmate de gripă, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marina Manea.

Școlile și grădinițele funcționează luni cu program normal

Andronescu a explicat că decizia a fost luată pentru că, în cursul săptămânii care urmează,  se încheie situaţiile şcolare şi nu poate fi bulversată încheierea semestrului. 

BREAKING NEWS Gripa închide școlile și grădinițele din toată țara, vineri

Decizia a fost luată de Ministerul Educației, la recomandarea Ministerului Sănătății. Este vorba despre toate unitățile de învățământ preuniversitar.

Ai un copil olimpic? Iată calendarul competițiilor naționale, internaționale și regionale!

Ministerul Educației Naționale a anunțat, pe pagina sa de internet, că a fost aprobat, prin ordin, Calendarul competițiilor școlare internaționale, naționale și regionale pentru anul școlar 2018 - 2019.

Ministrul Educației vrea ca și elevii din clasa întâi să poată rămâne repetenți

Într-o emisiune difuzată la postul de televiziune Digi 24, ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat că intenționează să schimbe prevederile legale potrivit cărora elevii din primele clase nu pot fi lăsați repetenți. 

Ecaterina Andronescu, întrebată despre lipsa săpunului în școli: ”Copiii să își ia șervețele umede”

În plină extindere a gripei în România, ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a prezentat, într-o emisiune difuzată de Digi 24, o soluție originală pentru copiii din școlile în care nu există condiții minime de igienă.

Ecaterina Andronescu, pentru Adevărul: „Am puterea de la Dumnezeu pentru a aduce ceva în plus în învăţământ“

Ministrul Ecaterina Andronescu a anunțat, în luna decembrie, că urmează să vină cu propriul proiect în domeniul Educației.

BREAKING NEWS Președintele refuză să promulge noua Lege a Educației

Consilierul prezidențial Ligia Deca a anunțat că președintele Iohannis va trimite la reexaminare proiectul de modificare a Legii Educației.

Iohannis către elevi: ”Rămâneți în România!”

”Dacă întrebarea e spre a rămâne sau a pleca, eu am un singur răspuns, pe care l-am dat și elevilor mei: Rămâneți! Este țara noastră, aici vrem să mișcăm ceva.”

Transport gratuit pentru toți elevii din București

Potrivit consilierului general Lucian Iliescu, impactul bugetar al introducerii gratuității pentru elevi este de 24 milioane de lei.

Ecaterina Andronescu anunță ”România Educată 2”

La trei zile după ce președintele Klaus Iohannis a lansat documentul România Educată, ministrul Ecaterina Andronescu vine cu propriul proiect în domeniul Educației.

Proiectul ”România Educată” va fi lansat, astăzi, la Palatul Cotroceni

Președintele României, Klaus Iohannis, lansează astăzi în dezbatere publică proiectul ”România Educată”. Potrivit unui mesaj postat pe pagina de internet […]

Vineri, 30 noiembrie, zi liberă pentru elevi și preșcolari

Sărbătoarea Sfântului Andrei a fost declarată zi liberă în școli și grădinițe. Acestea își vor relua activitatea luni, 3 decembrie. […]

Digi 24: Guvernul taie din bugetul Educației

Ministerul Educației urmează să piardă 198 de milioane de lei la rectificarea bugetară, anunță postul de televiziune Digi 24.

La Biblioteca Națională, caloriferele sunt reci

Contactați de Educație Privată,  reprezentanții Bibliotecii Naționale de la biroul Secretariat au confirmat că această problemă există, de mai multe luni.

Percheziții pentru trafic de documente false în învățământ

Documentele în cauză constau în certificate de participare la simpozioane naţionale şi internaţionale, precum şi diplome care atestă cunoştinţe dobândite de participanţi la diverse cursuri de specialitate.

Klaus Iohannis a semnat decretul pentru numirea Ecaterinei Andronescu ministru al Educației

Președintele Iohannis a dat de înțeles, marți, că are rezerve în privința numirii Ecaterinei Andronescu pentru portofoliul Educației și că va temporiza luarea unei decizii pe această temă.

Iohannis temporizează numirea Ecaterinei Andronescu la Educație: ”O să dureze un pic mai mult”

Președintele Iohannis a dat de înțeles că are rezerve în privința numirii Ecaterinei Andronescu pentru portofoliul Educației.

Propunere PSD: Ecaterina Andronescu, noul ministru al Educației

Informația a fost confirmată de premierul Viorica Dăncilă, într-o declarație de presă.

Subiectele cu grile pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională, amânate de Ministerul Educației

Anunțul a fost făcut de președintele Federației Naționale a Asociațiilor de părinți, Iulian Cristache, pe pagina sa de Facebook.

Rovana Plumb vrea consultări cu profesorii, părinții și elevii

Ministrul interimar al Educației Naționale, doamna Rovana Plumb, se va întâlni cu reprezentanții profesorilor, părinților și ai elevilor, pe tema noilor modele de subiecte pentru examenele din anul 2019.

Hotnews: Ministerul Educației se gândește să renunțe la grile pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat

Ministerul Educației va decide mâine în ce formă vor fi subiectele de la BAC 2019 și de la Evaluarea Națională.

Adevărul.ro: Schimbări importante anunțate pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat

Toate variantele examenelor vor avea în structură 40% de itemi obiectivi, care cel mai probabil vor arăta sub forma unor grile

Proiect de lege pentru introducerea în programa școlară a fenomenului FAKE NEWS

Deputatul PNL Ovidiu Alexandru Raețchi a anunțat, astăzi, că a inițiat un proiect legislativ care prevede introducerea unei noi discipline, numită “Gândire critică în contextul fake news și al ideologiilor extremiste”.

CEU, Universitatea finanțată de George Soros, se pregătește să părăsească Budapesta

În ultimii ani, miliardarul de origine ungară, George Soros a avut o relație tensionată cu autoritățile politice de la Budapesta, în special cu premierul Viktor Orban.

Noul ministru al Cercetării nu crede în teoria lui Darwin

”Eu nu accept aşa o idee oricât de oricât de logică pe undeva ar părea această teorie evoluţionistă”, declara ministrul, într-un interviu pentru Ziarul de Iași.

Ungaria, condamnată la CEDO pentru că a centralizat editarea manualelor

CEDO a stabilit că modificarea a prevăzut poveri necinstite pentru firmele implicate, i-a privat de clientela obişnuită, iar reglementările noi au contribuit practic la formarea unui monopol pe piaţa aprovizionării cu manuale şcolare.

Programul ”Bani de liceu”: elevii beneficiari vor primi 250 de lei/lună

De asemenea, valoarea plafonului maxim de acordare a bursei a fost indexată de la 150 la 500 lei/membru de familie.

Grădinițele de stat din Sectorul 4 se mută la Mall

Primăria Sectorului 4 va investi aproximativ 2.000.000 de lei în amenajarea unor spații moderne în Grand Arena Mall, unde vor fi relocate, rând pe rând, grădinițele în care se derulează lucrări de consolidare și modernizare

Avocatul Poporului se autosesizează: drogul ”Zombie” face ravagii printre minorii din județul Cluj

Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 49 din Constituția României privind protecția copiilor și a tinerilor.

Rovana Plumb a anulat ordinul pentru concedierea a 4000 de cadre didactice

Anunţul a fost făcut de Valeriu Partene, preşedintele Sindicatului “Învăţământ” Brăila, afiliat Federaţiei “Spiru Haret”.

Proiect: USR vrea să facă ”fondul clasei” transparent și legal

În privința persoanelor fizice, inițiativa legislativă prevede că ”aceștia pot deduce din câștigul net anual sponsorizările și actele de mecenat efectuate către unitățile furnizoare de educație, așa cum sunt definite în Legea Educației Naționale”.

Știrile Pro Tv: Un manual de educație sexuală din Polonia promovează cultura violului

Dacă ajung să fie hărţuite, elevele sunt sfătuite să fie “bune şi respectuoase” şi să nu arate dezgust.

Rovana Plumb, ministru interimar al Educației

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a fost desemnată ministru interimar al Educaţiei Naţionale, printr-un decret semnat de preşedintele Klaus Iohannis..

EduPedu.ro: Părintele științific al laserului de la Măgurele a primit premiul Nobel pentru fizică

Gerard Mourou a făcut mai multe vizite în România, iar vizita din 2010 a fost hotărâtoare pentru proiectul de la Măgurele.

BREAKING NEWS Ministrul Educației și-a dat demisia

Decizia lui Popa a fost precedată de o discuție cu președintele PSD, Liviu Dragnea.

Școlile din București și-ar putea schimba programul, din cauza Referendumului

De asemenea, pe 5 octombrie, de Ziua Educației, cadrele didactice din București vor avea zi liberă și nu se vor desfășura cursuri

Ministrul Educației, mulțumit de sine însuși

Valentin Popa consideră că până acum şi-a făcut "bine treaba".

British Council: Colaborarea cu Ministerul Educației continuă

Reacția vine după ce în mediul online au apărut informații despre o posibilă întrerupere a relațiilor între cele două instituții.

Profit.ro: Învățământul funcționează cu jumătate din finanțarea prevăzută de lege

Deși Legea educației prevede că învățământului trebuie să îi fie acordată anual o cotă de 6% din PIB, alocările bugetare au scăzut în ultimii 10 ani cu 1,2% din PIB.

UNICEF, îngrijorată de pliantele antivaccinare cu sigle false

Peste 2.400 de persoane s-au îmbolnăvit de rujeolă anul trecut în România și alte 735 s-au îmbolnăvit în primele șapte luni din 2018. Până acum au murit 59 de oameni, majoritatea copii.

Ministerul Educației trimite o ”erată” la manualul de Biologie

Variantele digitale corectate ale acestor manuale școlare vor fi postate pe platforma manuale.edu.ro

Rata de promovare în a doua sesiune a examenului de Bacalaureat este de 26,9%

Rata de reușită în Capitală este de 26,65%. Judeţe situate sub 20% sunt Giurgiu (15,82%) și Ilfov (15,40%).

Au fost afisate notele la sesiunea de toamna a bacalaureatului

Rezultatele sesiunii de toamnă ale examenului de Bacalaureat au fost publicate vineri seară, deși afișarea era programată pentru ziua de […]

Ministrul Cercetării și-a depus demisia

Într-un comunicat postat pe pagina de internet a instituției, ministrul Cercetării și Inovării, Nicolaer Burnete, anunță că renunță la funcție.

Manualul de Geografie cu greșeli va fi tipărit din nou

Costurile vor fi suportate de Editura Didactică și Pedagogică

Klaus Iohannis: ”Avem un sistem de educație învechit”

Președintele a criticat starea învățământului din România.

S-au afișat rezultatele la examenul naţional de definitivare în învăţământ, sesiunea 2018

Înainte de soluționarea contestațiilor, procentul de promovare (medii mai mari decât 8) înregistrat de candidaţii care au susţinut proba scrisă a […]

În prima etapă de admitere în învăţământul dual (anul școlar 2018-2019) au fost ocupate 2.594 de locuri.

Ministerul Educației Naționale a anunțat ieri rezultatele primei etape de admitere în învăţământul profesional şi în învăţământul dual (anul școlar […]

CCR: Legea manualului școlar este neconstituțională

Curtea a admis obiecția de neconstituționalitate a Legii manualului școlar, formulată de un număr de 27 de senatori.

Studenții de la ASE pot promova examenele, chiar dacă iau note sub 5

Condiția este să aibă o notă destul de mare la seminar.

Bacalaureat 2018: S-au afișat rezultatele

Ministerul Educației a anunțat că rezultatele dinainte de contestații pentru prima sesiune a examenului de bacalaureat sunt disponibile aici. Vom […]

Rezultate finale Evaluare Naţională 2018: Notele au fost afişate astăzi.

Elevii care au depus contestați și-au aflat astăzi notele finale la Evaluare Națională 2018. Rezultatele finale sunt afișate pe edu.ro […]

Aproape 24.000 de contestaţii depuse de către candidații la examenul de Evaluare Națională. Peste 3000, depuse doar în Bucureşti

Candidaţii care au susţinut Evaluarea Naţională au depus 23.761 de contestaţii, a transmis Ministerul Educaţiei la solicitarea „Adevărul“. Dintre acestea, 12.372 […]

Au fost afișate rezultatele la Evaluarea Naţională 2018

Primele rezultate ale examenului de Evaluare Naţională au fost afișate pe portalul Ministerului Educației Naționale Între orele 14:00 – 19:00 […]

EVALUAREA NAȚIONALĂ: Baremul de notare la matematică

Acum, îți poți calcula rezultatul final. Ministerul Educației a publicat baremul de evaluare și notare la proba de matematică pentru examenul […]

EVALUAREA NAȚIONALĂ: Subiectele de la proba de matematică

Ce exerciții au avut de rezolvat candidații

EVALUARE NAȚIONALĂ 2018. MATEMATICA, a doua probă a examenului

Elevii claselor a VIII-a susțin astăzi a doua probă de la evaluarea națională, cea de matematică, după ce luni au […]

UNICEF România: ”Educația este o investiție”

Studii internaționale arată că un dolar în plus investit în programe de educație timpurie de calitate generează beneficii pentru copil, familie, comunitate și societate per ansamblu între 6 și 17 dolari.

Elevii și studenții condamnă politizarea școlilor: ”Destul e destul”

Consiliul Național al Elevilor și Asociația Națională a Organizațiilor Studențești din România condamnă proiectul legislativ al PSD care ar permite desfășurarea campaniilor electorale în școli.

LLI Academy: semifinală și 3 premii câștigate la British English Olympics

Este al doilea an consecutiv când LLI Academy participă la această competiție, desfășurată în Londra.

Proba de matematică din concursul Comper, devansată de închiderea școlilor

Aceasta se va susține se va susține joi, 22 martie 2018.

Școlile de stat vor fi închise vineri în București

Motivul invocat de primarul Capitalei a fost că avertismentele meteo anunță ninsori și vânt puternic.

Ecuație cu multe necunoscute la simularea examenului de Evaluare Națională: 2/3 dintre elevi au picat proba de matematică.

Doar unul din doi elevi participanți la simularea examenului de Evaluare Națională a reușit să obțină nota generală peste 5, […]

Stephen Hawking a murit

Una dintre cele mai sclipitoare minți ale epocii contemporane, Hawking a revoluționat lumea științifică prin teoriile sale.

Înscrierea în clasa pregătitoare: cum să scurtezi timpul petrecut la secretariat

Ce trebuie să faci ca să eviți orele de așteptare în școală.

Înscrierea în clasa pregătitoare: toate detaliile oficiale

Ministerul Educației a făcut publice condițiile de înscriere a elevilor în învățământul primar, pentru anul 2018-2019

Școlile și grădinițele private nu se sperie de codul portocaliu

Mai multe unități de învățământ privat anunță că își vor continua activitatea în mod normal luni și marți, în ciuda anunțului făcut de primarul general.

Anul școlar 2018-2019 începe pe 10 septembrie

Cursurile noului an școlar însumează 168 de zile lucrătoare (34 de săptămâni)

Forumul excelenței în educație “LabelFrancEducation”, Sibiu, 25-27.02.2017

Cele mai bune licee francofone din Europa Centrală, de Est şi Baltică îşi dau întâlnire în România.

Anunț umanitar: Să o ajutăm pe Andreea!

Andreea Rodiana are nevoie urgentă de o intervenție în valoare de 70.000€ la o clinica privată din Viena.

Atenție la ofertele de evaluare primite de la firmele de consultanță!

ARACIP: numeroase firme de consultanță se adresează școlilor, propunându-le să le furnizeze ”la cheie” documente, lucru care contravine responsabilității legale a managerilor de școli, de a întocmi propriile documente interne.

Înscrierile la clasa pregătitoare încep pe 5 martie

Cererile pot fi depuse atât online, cât și la sediile unităților de învățământ.

Ministerul Educației vrea să schimbe procedura de admitere la liceu

Media claselor V-VIII, care acum conteaza in proportie de 20% din media de admitere la liceu, ar putea fi inlocuita de media tezelor de la materiile Romana, Matematica si Istoriei sau Geografie

Mircea Dumitru protestează prin demisie

Fostul ministru al Educației Mircea Dumitru și-a anunțat, azi, demisia din CNATDCU, în semn de protest față de numirea lui Valentin Popa.

Cine va fi noul ministru al Educației

Propunerea de ministru al Educației a fost anunțată azi de premierul desemnat, Viorica Dăncilă.

Iohannis: O treime dintre români nu citesc anual nici măcar o carte

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că este necesară o mai bună clarificare a contribuţiei politicilor publice în fructificarea potenţialului […]

Gata de bacalaureat? În februarie, încep primele probe!

Prima sesiune a examenului național de Bacalaureat 2018 începe luni, 12 februarie 2018.

Când e următoarea vacanță? Mai curând decât credeți!

A venit și prima zi de școală din anul 2018, dar numărătoarea inversă pentru următoarea vacanță a și început!