fbpx

Stiri

Universitatea din București oferă 20 de burse medaliaților la olimpiadele științifice și competițiile sportive internaționale

20 de burse pentru elevii și studenții medaliați cu aur, argint sau bronz la olimpiadele științifice și competițiile internaționale care optează pentru UB.

Furt de sute de mii de lei din fondurile mai multor școli din Dâmbovița

Două femei, de 44 şi 41 de ani, au fost reținute pentru 24 de ore, fiind acuzate de delapidarea fondurilor mai multor școli din județul Dâmbovița. Administratori financiari la opt unităţi de învăţământ din Dâmboviţa, […]

Platforma online a Ministerului Educației a fost spartă

Platforma online a Ministerului Educației, la pagina specială dedicată PNRR www.edu.ro/pnrr, a fost atacată informatic, hackerii afișând mesajul de mai jos: Acum, www.edu.ro, websiteul ministerului este indisponibil.  Revenim cu informații. 

Inginerul silvic Sorin Ștefan Decă, numit secretar general adjunct în Ministerul Educației, timp de 6 luni

Sorin Ștefan Decă, director general al Direcției generale pentru implementarea proiectului „România Educată, a fost numit temporar director general adjunct în Ministerul Educației. Decizia, semnată de premierul Nicolae Ciucă, a fost publicată în Monitorul Oficial. […]

LISTĂ Ministerul Educației face public riscul seismic al fiecărei clădiri școlare

Ministerul Educației anunță că, de astăzi, va face cunoscută, prin afișare pe site-ul instituției, situația fiecărei clădiri școlare

OFICIAL Calendarul pentru simularea bacalaureatului și a evaluării naționale a fost publicat

Calendarul pentru simularea bacalaureatului și a Evaluării Naționale la nivelul întregii țări a fost publicat, astăzi, în Monitorul Oficial.

Ministrul Deca propune ca anul școlar să înceapă din nou la mijlocul lunii septembrie

Ligia Deca, ministrul Educației, revine asupra deciziei predecesorului său Sorin Cîmpeanu, care a decis ca anul școlar să înceapă la începutul lunii septembrie.

Când vor avea loc simularea Evaluării Naționale și cea a Bacalaureatului. Ordinul de ministru a fost semnat

Ministrul Educației a aprobat Ordinul referitor la simularea Evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și simularea probelor scrise la Bacalaureat.

UBB, despre doctoratul lui Bode: Suspiciunile de plagiat se confirmă în marea lor majoritate

Comisia de etică a UBB că a adoptat în data de 09.01.2023 Hotărârea Nr. 1 din 2023 ca urmare a autosesizării în urma unor noi informații.

Coaliția a decis ca rectorii să aibă maximum două mandate de cel mult 8 ani – surse Libertatea

Liderii coaliției au convenit ca rectorii să poată deține această funcție pentru maximum două mandate, timp de cel mult 8 ani,

Ligia Deca participă la ședința pe tema situației sanitare. Digi 24: Unele școli ar putea fi închise

Ligia Deca, ministrul Educației, va participa la ședința de astăzi pe tema situației sanitare generată de răspândirea cazurilor de gripă.

Ministerul Educației: Bugetul pentru învățământ pentru anul 2023 este de 3,2% din PIB

Bugetul pentru învățământ prevăzut pentru anul 2023 este de 49.509 milioane de lei, respectiv 3,2% din PIB, anunță Ministerul Educației.

Ghidul solicitantului pentru dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a școlilor, lansat în dezbatere

Ministerul Educației anunță că lansează în consultare publică Ghidul solicitantului aferent apelului „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar”, finanțat prin PNRR - Componenta C15: Educație.

Ministerul Educației anunță o creștere de buget cu 554,35 milioane de lei, la rectificarea bugetară

Ministerul Educației anunță că, după rectificarea bugetară,  fondurile alocate învățământului vor crește cu 554,35 milioane de lei.

Zece medalii, palmaresul elevilor români la prima ediție a Olimpiadei Internaționale de Astronomie și Științele Spațiului pentru Juniori (OIASSJ 2022)

România a fost gazda primei ediții a Olimpiadei Internaționale de Astronomie și Științele Spațiului pentru Juniori (OIASSJ 2022).

A fost publicat Ghidul de implementare pentru Schema de Granturi PNRAS

Ministerul Educației anunță că, în colaborare cu Banca Mondială, a realizat și publicat Ghidul beneficiarului - Schema de granturi PNRAS.

Deca: Uniforma școlară poate deveni o opțiune, câtă vreme nu devine un instrument de excluziune

Noul ministru al Educației, a declarat, în prima conferință de presă după preluarea mandatului, că uniforma școlară este o opțiune

Emilia Șercan: Nu voi accepta să verific teza ministrului Bode, transcrisă de membrii USR

Jurnalista Emilia Șercan a anunțat că nu va accepta să verifice teza de doctorat a ministrului de Interne Lucian Bode, care este transcrisă de voluntari ai USR. Cum și-a explicat Emilia Șercan decizia: Am văzut […]

Sorin Cîmpeanu și-a dat demisia

Sorin Cîmpeanu și-a dat demisia, în această seară, din funcția de ministru al Educației și a anunțat această decizie pe pagina sa de Facebook.

DOCUMENTE Toate schimbările în Educație anunțate de ministrul Cîmpeanu / Învățământ preuniversitar

Educație Privată prezintă toate schimbările legislative în Educație anunțate, azi, de Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației. 

Noul ROFUIP: Elevii nu pot fi excluși de la ore sau sancționați pentru că nu poartă uniformă

Prevede interzicerea excluderii de la cursuri sau sancționarea elevilor pentru că nu poartă uniformă.

Rezultatele de la Bacalaureat au fost publicate

Rezultatele la Bacalaureat pentru prima sesiune de anul acesta au fost publicate de Ministerul Educației.

Rezultatele la Evaluarea Națională au fost publicate

Rezultatel la Evaluarea Națională au fost publicate, în urmă cu câteva momente, pe pagina evaluare.edu.ro. Pentru a-și afla rezultatul, elevii trebuie să introducă în platformă codul primit la școală. Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anjnțat, astăzi, […]

OFICIAL Părinții pot plăti taberele pentru copii și cu vouchere de vacanţă

Prevede instituirea posibilităţii ca taberele pentru copii să poată fi plătite şi cu voucherele de vacanţă acordate părinţilor.

Elevii cu media 10 la Bacalaureat au acces gratuit la Untold. Cei care iau examenul primesc o reducere

Elevii care anul acesta vor obține media 10 la examenul de Bacalaureat vor primi acces gratuit la Untold , anunță organizatorii.

Ministerul Educației deschide Baza Cireșarii către comunitatea locală, pe 1 iunie

Programul va include momente artistice și sportive, dansuri, muzică, meciuri demonstrative și jocuri în aer liber.

Consorțiul Universitaria solicită implicarea sa imediată în elaborarea Legii Educației

În perioada 26-28 mai 2022, Consorțiul Universitaria s-a întâlnit în formula sa extinsă la București, Universitatea din București fiind gazda.

Înscrierile la creșele din Sectorul 3 se vor face exclusiv online. Care este calendarul

Părinții care doresc să își înscrie copiii la creșele publice din Sectorul 3 vor putea face acest lucru exclusiv online, anunță DGASPC, într-un comunicat. În vederea asigurării transparenței instituționale privind procedura de înscriere a antepreşcolarilor […]

Ordinul de ministru privind pilotarea evaluării standardizate a apărut în Monitorul Oficial

Ordinul de ministru cu privire la pilotarea evaluării standardizate a fost publicat, în această seară, în Monitorul Oficial cu nr. 482.

Testările pentru clasele de gimnaziu cu regim intensiv/bilingv vor fi monitorizate de comisii județene

Testările pentru accesul elevilor în clasele gimnaziale cu regim intensiv bilingv vor fi monitorizate de comisii constituite la nivel județean.

Ministerul Educației: Școala de primăvară ROSE, dedicată părinților de adolescenți, organizată în perioada 18-20 aprilie 2022

Școala de primăvară ROSE, dedicată părinților de adolescenți, organizată în perioada 18-20 aprilie 2022 Trei zile pline de evenimente și webinarii

ANAF anunță un proiect-pilot pentru a-i educa pe profesori despre fiscalizarea meditațiilor

ANAF anunță că va desfășura un proiect-pilot în județele Sibiu și Cluj, prin care vrea să îi informeze și să îi educe pe profesori în legătură cu fiscalizarea meditațiilor.

Aproape 1.500 de copii ucraineni, înscriși ca audienți în şcolile şi grădiniţele din România până azi

1.497 de copii ucraineni au fost repartizați/înscriși deja ca audienți în școlile și grădinițele din România, informează Sorin Cîmpeanu

Noua structură a anului școlar, publicată în Monitorul Oficial

Ordinul de ministru care conține noua structură a anului școlar a fost publicat, azi, în Monitorul Oficial.

1391 de școli vor primi finanțare pentru reducerea abandonului școlar. 138.000 euro, valoarea medie a granturilor

S-a finalizat selecția proiectelor ce urmează a fi finanțate în prima etapă a Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar

Rata de prezență la simularea de Bac: 79,6%. Notele se trec în catalog doar cu cerere scrisă

Rata de prezență la prima probă a simulării examenului de bacalaureat a fost de 79,6%, potrivit unui comunicat transmis de Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

Cîmpeanu: Vom iniția OUG pentru educația online în mediul universitar

Ministrul Educației a anunțat, azi, că Executivul va elabora o ordonanță de urgență care va permite educația online în mediul universitar.

BREAKING Calendarul și metodologia pentru înscrierea în ciclul primar, publicate în Monitorul Oficial

Calendarul și metodologia pentru înscrierea în ciclul primar au fost publicate, azi, în Monitorul Oficial.

Peste 1.400 de cereri validate în prima rundă de finanțare din Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar

Ministerul Educației derulează Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS), finanțat prin PNRR.

28 martie, ziua în care încep înscrierile în clasa pregătitoare

28 martie este ziua în care se va da startul la înscrierile în clasa pregătitoare, a anunțat, astăzi, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

Valeriu Gheorghiţă nu mai este șeful CNCAV

Valeriu Gheorghiță și Andrei Baciu au fost eliberați din funcțiile de președinte, respectiv vicepreședinte CNCAV, prin decizie a premierului.

Ministerul Educației: Numărul de cazuri Covid în școli continuă să scadă

Numărul de cazuri Covid în mediul școlar continuă să scadă, potrivit cifrelor transmise de autorități în seara aceasta.

A fost semnat protocolul de colaborare în domeniul educației între România și Republica Moldova

A fost semnat „Protocolul de colaborare între Ministerul Educației din România și Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova pentru perioada 2022 - 2026”.

Guvernul a alocat peste 66 milioane lei pentru Programul ”Masa caldă” din 150 de școli

Peste 66 milioane lei pentru derularea în semestrul II al anului şcolar 2021-2022 a Programului 'Masă caldă'.

BREAKING Ordinul comun ME-MS a fost modificat din nou. Clasele cu 3 cazuri trec online doar 5 zile

Ordinul comun emis de Ministrul Educației și Ministrul Sănătății a fost modificat din nou și publicat, în această seară.

INSP: Subvarianta mai contagioasă a tulpinii Omicron a fost detectată în România

Noua subvariantă (BA.2) a COVID-19, supranumită „Omicron invizibil” de unii oameni de știință, a fost depistată și în România, anunță INSP.

CNCAV: Prima tranșă de vaccinuri pediatrice sosește în țară

114.000 doze de vaccinuri pediatrice de la compania Pfizer BioNTech vor ajunge mâine în România, informează CNCAV.

BREAKING Colegiul Național I.L.Caragiale, prima școală din Capitală care trece online

Colegiul Național I.L. Caragiale este prima școală din București care va trece în format online, în noul val Covid-19.

Cîmpeanu: Luni, toate școlile și grădinițele pot funcționa cu prezență fizică

Luni toate școlile și grădinițele din țară vor putea funcționa cu prezență fizică, a anunțat, astăzi, Sorin Cîmpeanu.

Bucureștiul a intrat în scenariul roșu

Conform datelor publicate de Direcția de Sănătate Publică, Capitala intră de astăzi în scenariul roșu, după ce rata de infectare a trecut de 3 la mia de locuitori, față de 2,97 cu o zi în […]

Prima tranșă de vaccinuri pentru grupa 5-11 ani va fi livrată în perioada 21-25 ianuarie

În perioada 21 – 25 ianuarie 2022 va fi livrată de către producător prima tranșă de vaccin pediatric anti COVID-19.

Numărul 119, destinat semnalării cazurilor de abuz, exploatare, neglijare a copilului, este activ

Maria Mădălina Turza, consilier de stat la Cancelaria premierului, a anunțat că numărul 119, unde pot fi semnalate cazurile de abuz.

Olimpiadele și concursurile școlare vor fi reluate, după ce au fost suspendate din cauza pandemiei

Ministrul Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu, a aprobat lista olimpiadelor și competițiilor internaţionale pe discipline școlare.

Ministerul Educației anunță că ia în considerare patru schimbări în proiectul pentru ARACIP

Ministerul Educației anunță că, în urma consultărilor de astăzi cu reprezentanți ai societății civile, ia în considerare trei schimbări.

Adolescentul de 15 ani care a provocat incendiul blocului din Constanța, din arest la domiciliu în arest preventiv

Arest preventiv pentru unul dintre minorii implicați în declanșarea incendiului de la Constanța.

Florin Roman: Am înaintat azi demisia din funcția de ministru. Cu Dacian Cioloș ne vedem în instanță

Florin Roman, ministrul Digitalizării, a anunțat că și-a dat demisia, în urma acuzațiilor de plagiat și de neconcordanțe între CV și realitate.

IGSU: În această noapte, 2 milioane de teste pentru elevi ajung în stocurile IGSU

În această noapte, 2 milioane de teste salivare vor intra în stocurile IGSU, transmite Departamentul pentru Situații de Urgență.

EXCLUSIV Școlile mai au teste doar pentru cel mult o rundă de testare. Noile contracte nu au fost semnate

Școlile mai au, în acest moment, teste pe bază de salivă doar pentru cel mult o rundă de testareș

Ministerul Sănătăţii: Două cazuri de infectare cu varianta Omicron, confirmate în România

Primele 2 cazuri cu varianta OMICRON a virusului SARS-CoV-2 au fost confirmate în România, anunță Ministerul Sănătății..

MS: ”Suspiciune înaltă” pentru varianta Omicron, la două dintre cele trei persoane pozitive revenite din Africa de Sud

Cele două persoane se află într-o stare bună, precizează Ministerul Sănătății.

Bucureşti: Masca nu mai este obligatorie la orele de sport desfășurate la interior

Din 2 decembrie orele de sport în școlile din București vor putea avea loc la interior fără obligativitatea măștii de protecție.

BREAKING Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat vaccinul Pfizer pentru grupa 5-11 ani

Agenția Europeană a Medicamentului a autorizat, astăzi vaccinul Pfizer pentru imunizarea anti-Covid a copiilor din grupa 5-11 ani.

Gheorghiță: Probabil că pe 26 noiembrie Comisia Europeană va autoriza vaccinul pentru grupa 5-11 ani

Pe 25 noiembrie Agenția Europeană a Medicamentului va face o recomandare cu privire la vaccinul Pfizer pentru grupa de vârstă 5-11 ani.

ULTIMA ORĂ: Școala va decide dacă dorește testarea elevilor. Dacă nu, testele vor fi făcute de părinți

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației a anunțat că școlile vor fi cele care decid dacă doresc să testeze elevii în incintă.

MS: Decizia utilizării la domiciliu a testelor salivare pentru elevi revine sistemului educațional

Ministerul Sănătății transmite, într-un comunicat, că autoritățile din Educație pot lua decizii cu privire la utilizarea testelor salivare.

Prahova. Accident rutier între un microbuz școlar și un autoturism. 17 persoane implicate, cei mai mulți copii

Accident rutier între un microbuz școlar și un autoturism, la Drăgănești, anunță platforma Biziday.

SURSE Ministerul Sănătăţii a refuzat varianta ca școlile să fie deschise la incidență sub 3 la mie, fără prag de vaccinare

Ministerul Sănătății a refuzat varianta ca școlile din localități cu incidența sub 3 la mie să fie deschise fără să fie îndeplinită condiția vaccinării.

Iohannis: Gradul de vaccinare, condiție pentru deschiderea școlilor și a grădinițelor. SURSE: Pragul discutat este de 60%-65%

Gradul de vaccinare va fi o condiție pentru deschiderea școlilor în format fizic, a anunțat președintele Klaus Iohannis.

Gheorghiță: Decizia EMA în privința vaccinării copiilor între 5 și 11 ani, în luna decembrie

Decizia EMA în privința vaccinării copiilor între 5 și 11 ani este așteptată la jumătatea lunii decembrie, a anunțat, azi, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de imunizare.

BREAKING Vaccinul Pfizer-BioNTech pentru grupa 5-11 ani, aprobat de FDA

Vaccinul Pfizer-BioNTech pentru grupa 5-11 ani a fost aprobat de FDA pentru utilizare în SUA, anunță Reuters.

SURSE Ministerul Educației ia în calcul educația online pentru școlile publice, de pe 8 noiembrie

Cea mai probabilă variantă luată în calcul în acest moment pentru reluarea școlii de pe 8 noiembrie este educația online.

Noua Hotărâre de Guvern, prin care școlile și grădinițele private sunt închise, a apărut în Monitorul Oficial

Noua Hotărâre de Guvern, care include suspendarea activității în format fizic pentru școlile și grădinițele private, a apărut în Monitorul Oficial.

BREAKING Ședință de Guvern luni dimineața, pentru a corecta prevederile referitoare la școlile private

Guvernul se va întruni mâine dimineață, pentru a corecta HG care, în acest moment, le permite școlilor private să funcționeze.

Cîmpeanu, despre ambiguitatea legislativă care lasă deschise școlile private: Art. 8.1 nu a fost preluat in HG

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a comentat, pentru Educație Privată, ambiguitatea legislativă  din Hotărârea de Guvern care le permite școlilor și grădinițelor private să rămână deschise, deși CNSU a interzis acest lucru. Ce spune ministrul Educației: […]

Sorin Cîmpeanu a semnat ordinul prin care grădinițele și școlile intră în vacanță pentru două săptămâni

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației a semnat ordinul de ministru prin care grădinițele și școlile intră în vacanță

Iohannis: Vacanță școlară timp de două săptămâni, începând de luni

Şcolile urmează să intre în vacanță timp de două săptămâni, a anunțat președintele Klaus Iohannis,

Ministrul Educației va participa la ședința de la Cotroceni, dedicată restricțiilor

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, va participa la ședința convocată la Palatul Cotroceni, potrivit informațiilor obținute de Educație Privată.

AGERPRES: Regizorul Corneliu Porumboiu şi producătorul de film Ada Solomon, puşi sub acuzare de DIICOT

Regizorul Corneliu Porumboiu şi producătorul de film Ada Solomon au fost puşi sub acuzare de procurorii DIICOT

21 de candidați s-au retras din proba scrisă a concursului de directori. Zero eliminați pentru fraudă

21 de candidați dintre cei 9111 înscriși s-au retras, azi, din competiție, la proba scrisă a concursurilor de directori de școli.

Situația la zi: 459.284 de elevi din România învață online

Aproape jumătate de milion de elevi din România învață, în acest moment, online, a transmis ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

110 școli din București au cerut în ultimele 24 de ore să intre online

100 de școli din Capitală au solicitat să intre online, în baza deciziilor luate de Consiliile de Administrație, a anunțat Sorin Cîmpeanu

Ministerul Educației: Peste 20% dintre elevii cu vârsta peste 12 ani s-au vaccinat

Peste 20% dintre elevii cu vârsta peste 12 ani s-au imunizat împotriva Covid-19, informează Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

CNSU a aprobat testele de salivă în școli

Testele de salivă vor putea fi folosite în școli, a decis, azi, CNSU.

Completare la ordinul comun: Elevii se testează în cabinetele școlare, pentru revenire în ziua a opta

Ministrul Educației și Ministrul Sănătății au semnat o completare la ordinul comun, prin care elevii care se testează.

Sorin Ion: Școlile din București pot solicita în continuare teste la DSP. Sunt teste pe stoc

DSP București a transmis către Ministerul Educației că are pe stoc teste pe care le poate oferi școlilor din Capitală

Cîțu: Hotărârea CNSU pentru decuplarea școlilor de pragul de incidență va fi dată în această seară

Premierul Florin Cîțu a anunțat că în seara aceasta CNSU va adopta decizia privind decuplarea închiderii școlilor de pragul de incidență. “În ceea ce privește școlile, vom scoate acea legătură față de incidență. Această decizie […]

Doi copii au murit din cauza Covid-19, în ultimele 24 de ore

Doi copii au murit din cauza infectării cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

ULTIMA ORĂ 167.298 de elevi au activitatea școlară față în față suspendată, din cauza Covid

167.298 de elevi nu au acces la cursuri în formatul față în față din cauza infectărilor, informează Ministerul Educației

Cîțu: ”Vrem să introducem testele cu salivă.” Guvernul a renunțat la o idee similară, în aprilie

Cîțu a anunțat că intenționează să introducă în unitățile de învățământ testele pe bază de salivă.

Europa FM: DSP București va propune ca școlile fără cazuri de Covid să nu se închidă

DSP București va propune ca școlile din capitală în care nu sunt cazuri de Covid să nu se mai închidă.

Clase din 16 școli și grădinițe din București își suspendă activitatea în format fizic

Prefectura Capitalei a anunțat lista că 16 școli și grădinițe din București își suspendă activitatea la clasă, din cauza cazurilor de Covid.

Bilanțul Covid după 10 zile de școală: 3362 de copii infectați, 69.301 de elevi au trecut la școala online

Cifrele arată o creștere importantă față de situația de vineri, când a fost comunicat bilanțul anterior.

CNCAV: Doza a treia de vaccin poate fi făcută de toate persoanele care au cel puțin 6 luni de la rapel

Doza a treia de vaccin anti-COVID va fi disponibilă tuturor persoanelor care o doresc, cu condiția să aibă cel puțin 6 luni de la rapel.

Iohannis; vaccinarea va trebui să devină obligatorie pentru anumite categorii din domenii esențiale

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că vaccinarea anti-COVID-19 va trebui să devină obligatorie pentru anumite categorii.

Covid-19: 230 de minori spitalizați, dintre care 20 la ATI

230 de minori sunt spitalizați în urma infectării cu SARS-CoV-2, dintre care 20 sunt la ATI, potrivit cifrelor comunicate azi de autorități.

Cîmpeanu a cerut ISJ Ilfov să redeschidă mâine școlile din Afumați

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat pentru Educație Privată că a cerut ISJ Ilfov să redeschidă marți școlile din Afumați.

Digi 24: Se închid şcolile în Afumaţi. Incidenţa a depăşit 6 la mie

Se închid școlile de luni în Afumați, prima localitate de lângă București unde rata de infectări a depășit șase cazuri la mia.

16 minori internați la ATI Covid. 5388 de cazuri. 97 de decese

16 minori sunt internați la ATI Covid potrivit datelor comunicate azi de Grupul de Comunicare Strategică.

13 noi restricții sanitare, aprobate de Guvern. Copiii sub 6 ani sunt exceptați

Guvernul a aprobat în ședința de astăzi, 17 septembrie 2021, printr-o Hotărâre, noi restricții sanitare

47 de clase de la Școala nr. 75 din București trec în regim online, din cauza Covid-19

1307 elevi din Școala nr. 75 din Capitală trec în regim online din cauza infectărilor cu Covid-19, informează Ministerul Educației.

DigiFM: Nelu Tătaru îi va propune lui Cîțu vaccinarea sau testarea obligatorie pentru anumite categorii, inclusiv profesorii

Consilier onorific al premierului, Nelu Tătaru a declarat marți, în exclusivitate la DigiFM, că va discuta cu Florin Cîțu

Explozie de infectări: 3929 de cazuri, 96 de decese, 155 de minori internați

Creștere accelerată a numărului de infectări Covid-19, anunțată de Grupul de Comunicare Strategică, în buletinul informativ.

Numărul de minori internați cu Covid-19, în creștere accelerată

Numărul de minori internați în urma infectării cu SARS-CoV-2 a crescut, astăzi, la 141, potrivit situației care a fost comunicată.

Atac cibernetic la Universitatea Politehnică Bucureşti. Date personale ale studenţilor, extrase de hackeri

Universitatea Politehnică din Bucureşti anunţă că, vineri, a avut loc un atac cibernetic asupra platformei informatice

Cîmpeanu: HG privind proiectul ”România Educată”, amânată pentru săptămâna viitoare

Hotărârea de Guvern privind implementarea proiectului România Educată va fi amânată cu o săptămână.

Decizie CMBSU: Masca de protecţie, obligatorie pe o rază de 50 de metri în jurul școlilor

Masca de protecţie va trebui purtată pe o rază de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ, începând cu data de 13 septembrie.

COVID 19: 2033 de cazuri, 48 de decese, dintre care unul la categoria 10-19 ani

Creștere majoră a cazurilor de Covid-19 în România, potrivit buletinului informativ de astăzi.  A crescut și numărul de decese.

Sorin Cîmpeanu: În ultimele cinci zile s-au vaccinat 4.520 de elevi

Un număr de 4.520 de elevi cu vârste cuprinse între 12-19 ani s-au vaccinat anti COVID-19 în ultimele cinci zile

Ioana Mihăilă: Vaccinarea gratuită anti-HPV, extinsă pentru fete până la 18 ani

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, anunță că vaccinarea gratuită anti-HPV a fost extinsă până la 18 ani pentru fete.

Primele 6 școli-pilot din România, anunțate de Ministerul Educației

Din această toamnă, în România vor funcționa 6 școli-pilot, anunță Ministerul Educației, într-un comunicat.

Noi informări cu privire la deschiderea anului școlar: Școlile vor funcționa în mod normal pana la rata de infectare 6 la mie. Anumite măști textile permise

Școlile, grădinițele și creșele vor funcționa cu prezență fizică, iar dacă rata de infectare COVID trece de 6 la mia de locuitori, elevii din acea localitate vor trece în online. Vor rămâne deschise, însă, creşele, grădiniţele şi unitățile din învăţământul special, au anunțat miercuri miniștrii Educației, Sorin Cîmpeanu, și Sănătății, Ioana Mihăilă. Rata de infectare luată în calcul va fi cea anunțată de DSP în ziua de vineri, anunță comunicatul oficial transmis pe Hotnews.ro.

Rata de promovare în a doua sesiune de bacalaureat: 30,3%

Rata de promovare înregistrată în sesiunea august - septembrie a examenului naţional de bacalaureat 2021 este 30,3%

Ministrul Sănătăţii: Cred că părinții ar trebui să ceară școlilor situația profesorilor vaccinați și nevaccinați

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat luni, la Digi 24, că părinții ar trebui să solicite școlilor situația profesorilor

Proiect: Învăţământ individual pentru copiii ce necesită spitalizare mai mult de patru săptămâni

Preşcolarii şi elevii cu boli cronice sau cu boli oncologice, care necesită perioade de spitalizare mai mari de patru săptămâni vor avea acces la educație.

Zilele Filmului din Republica Moldova aduc în București proiecții în avanpremieră

Filme moldoveneşti realizate în ultimele două decenii vor fi prezentate în cadrul Zilelor Filmului din Republica Moldova la Bucureşti, în perioada 27-29 august, la Cinema Muzeul Ţăranului Român, informează un comunicat transmis AGERPRES.

Iohannis, apel către părinți și profesori: Să arătăm că ne pasă cu adevărat de școală și să ne vaccinăm

Președintele Klaus Iohannis a lansat, azi, un apel către părinți și către angajații din educație.

Valeriu Gheorghiţă: Cum se va desfășura vaccinarea anti-Covid în școli

Valeriu Gheorghiţă, şeful CNCAV, a precizar, azi, cum se va desfășura vaccinarea în școli:

Ministerul Educației: Clubul Copiilor Cireșarii este și va rămâne al copiilor

Clubul Copiilor Cireșarii (31.000 mp în centrul  Bucureștiului) este și va rămâne al copiilor, anunță Ministerul Educației, într-un comunicat.

Cîmpeanu, către şefii de inspectorate: În timpul vacanțelor, tabletele rămân la elevi. Excepții: cei din clasele terminale

Ministrul Educației le-a transmis azi șefilor de inspectorate că, în timpul vacanțelor, tabletele vor rămâne la elevi.

Animest- festivalul de animație dedicat oricărei vârste

Festivalul Internaţional de Film de Animaţie „Animest”, cel mai amplu eveniment din România dedicat exclusiv cinematografiei animate, va ajunge pentru prima dată la Timişoara, în perioada 3-4 septembrie, cu proiecţii pe marele ecran indoor şi […]

Liferul organizației de invățământ superior din America și ministrul român al educației vor deschide conferința TDST la Universitatea Danubius

Dr. Ronald Crutcher, Președinte al consiliului director al Consiliului American pentru Educație, precum și Președinte al Universității Richmond din Statele Unite, a spus că “abia așteaptă să participe la conferința Two Democratic Societies in Transition: Exploring the Dynamics of a Post-Covid World” care va avea loc la Universitatea Danubius între 13 și 16 Septembrie, ne informează Agerpres.

10 acte normative referitoare la educație, adoptate sau discutate în ședința de Guvern

În ședința de Guvern din data de 19 august 2021 au fost adoptate sau discutate 10 acte normative cu impact major, afirmă ministerul.

Cîmpeanu: Nu vor fi restricții pentru cei nevaccinați, însă vor fi avantaje pentru cei vaccinați

În școli, nu vor exista restricții pentru persoanele nevaccinate, însă vor rxista unele avantaje pentru cele care s-au imunizat.

Festivalul de teatru independent, stabilit în perioada 19-22 august

Art Society Center, cu sprijinul financiar al Primăriei municipiului Constanţa, organizează în perioada 19-22 august, în Parcul Carol I, Festivalul Internaţional de Teatru Independent de la Constanţa (FITIC), care se recomandă drept unul dintre cele mai longevive evenimente culturale ale Dobrogei, ne informează Agerpres.

Cîmpeanu: Am primit sesizări că în Sectorul 1 nu se fac reparații și reabilitări în școli

Ministrul Educației a declarat că a primit sesizări potrivit cărora în Sectorul 1 al Capitalei nu se fac reparații și reabilitări.

Trei elevi din Neamț, în lotul României pentru Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică

Trei elevi ai Colegiului Naţional "Petru Rareş" din Piatra-Neamţ fac parte din lotul României pentru Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică după ce, la faza naţională a competiţiei, au fost medaliaţi cu aur, ne informează Agerpres.ro.

Cum să evităm „capcana productivității”

Avem o cantitate limitată de timp, totuși ne străduim încă să atingem obiective infinite. De ce punem această presiune pe noi înșine - și cum ne putem opri?

BREAKING Sorin Cîmpeanu a demisionat din Academia de Științe ale Securității Naționale

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a demisionat din Academia de Științe ale Securității Naționale. Demisia a fost confirmată.

Filmul România Sălbatică, premiat la TIFF, proiectat pentru prima oară în aer liber la Făgăraș Fest

Cel mai complex și autentic film documentar despre natura României a fost proiectat pentru prima oară în aer liber, la Făgăraș Fest.  Filmul România Sălbatică își propune să aducă în prim plan sălbăticia și diversitatea naturală a României, unice la nivel European. 

Elisabeta Rizea, simbolul rezistenței anticomuniste

În cadrul Făgăraș Fest, oaspeții au avut parte de un tur ghidat la Casa Memorială Elisabeta Rizea, condusă de profesor Ion Berevoianu. Strănepotul luptătoarei, Bogdan Vârvoreanu , prezent și el la activitatea culturală a punctat necesitatea studierii perioadei comuniste și eroilor ascunși, care s-au sacrificat pentru libertate cât și importanța evocării trecutului,  prin acte educative și vizite la Case Memoriale.

Cîmpeanu: Pragurile de incidență până la care copiii pot participa fizic la școală ar putea fi ridicate

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a avansat, la Digi 24, ideea ca pragurile de incidență care permit participarea elevilor.

Klaus Iohannis, vizită în Parcul Natural Comana: „Aceste zone deosebite au un rol foarte important pentru combaterea schimbărilor climatice”

Președintele Klaus Iohannis a ajuns miercuri, în jurul orei 10.00, în Parcul Natural Comana din județul Giurgiu. Șeful statului a declarat că prin vizita sa vrea să atragă atenția asupra importanței acestor zone naturale protejate, relatează Digi24.

În urmă cu 14 ani, NASA începea cercetările pentru a descoperi viața pe marte

Pe 4 august 2007, NASA a lansat sonda Phoenix, pentru a căuta semne de viaţă pe Marte, ne informează publicația Descoperă.

Sorin Cîmpeanu, informații despre noul an școlar: „Școala va începe pe 13 septembrie”

Într-o conferință de presă susținută astăzi de ministrul Sorin Mihai Cîmpeanu au fost puse în discuție subiecte cu tematică academică importantă, precum concursul de titularizare, problema plagiatelor în școala doctorală cât și detalii despre condițiile începerii noului an școlar. 

BREAKING Șerban Iosifescu a fost demis de la conducerea ARACIP

Șerban Iosifescu nu va mai ocupa funcția de președinte al ARACIP, instituția care se ocupă de acreditarea, autorizarea și verificarea școlilor.

Echipa Națională a României la Dezbateri pentru elevi, performanță mondială: Locul 16 în clasamentul final din Campionat

Echipa Națională a României la Dezbateri pentru elevi, coordonată de ARDOR (Asociația Română de Dezbateri, Oratorie și Retorică) s-a calificat în primele 16 echipe la Campionatul Mondial de Dezbateri pentru Elevi.

Eforie Colorat – Intervenție culturală și ecologică pentru cea mai veche stațiune de pe litoralul românesc

Asociația Forumul Artelor Vizuale lansează „Eforie Colorat - Intervenție culturală”. Un demers artistic și ecologic ce va schimba atmosfera și peisajul în cea mai veche stațiune de pe litoralul românesc, Eforie Sud. 

VaccinArt, o campanie în care este încurajată vaccinarea și mersul la teatru

Iubitorii de teatru se pot bucura, începând de sâmbătă, de trei spectacole ale actorilor independenţi sibieni, care le vor oferi şi informaţii despre beneficiile vaccinării, în cadrul unei campanii numită VaccinART, informează un comunicat de […]

Cercetarea românească, susținută de Ministerul Educației și Cercetării din Fonduri Structurale

La propunerea Ministerului Educației și Cercetării, Guvernul României a aprobat Memorandumul privind aprobarea Mecanismului de susţinere a cercetătorilor români care au obţinut Certificate de excelenţă din partea Comisiei Europene, ne informează publicația de specialitate Știință și Tehnică.

CNCAV: Vaccinarea Covid-19, fertilitatea, sarcina și alăptarea. 60 de referințe medicale

CNCAV a anunțat, într-o informare de presă, că vaccinul nu afectează fertilitatea și procesul sarcinii. Materialul realizat de Victoria Male.

O noua variantă de Bacalaureat pentru Ungaria: Propunerile viitoare insistă pe cercetare, inovație și experimente

La examenul de bacalaureat din Ungaria, care va suferi transformări majore la mai multe discipline din 2024, accentul va fi pus pe proiecte, respectiv examenul tradiţional în scris şi oral va fi înlocuit cu cercetarea, […]

S-a dat startul Festivalului Caravana cu Jocuri. De ce activități vor avea parte juniorii

Între 30 iulie și 1 august 2021, Palatul Lahovary, unul dintre monumentele istorice de referinta din Bucuresti, devine destinație de joacă și lectură. Happy Color Romania și Hotel Lahovary Palace devin gazda festivalului  Caravana cu Jocuri – festival de joacă, carte și arte, ediția Bucuresti 2021.

Studiu social: Munca de acasă le-a oferit introverților șansa de a străluci

Munca la distanță le-a oferit „angajaților liniștiti” șansa de a se remarca cu adevărat, subliniază BBC. 

Greta Thunberg s-a vaccinat împotriva Covid: „Nu ezitaţi să vă vaccinaţi. Vaccinul salvează vieţi”

Activista suedeză pentru mediu Greta Thunberg s-a vaccinat anti-Covid şi a denunţat distribuirea inegală a vaccinurilor în lume. Ea a făcut un apel la vaccinare, subliniind că vaccinul salvează vieţi, transmite News.ro.

Primele medalii de aur pentru România la Tokyo: Ancuța Bodnar și Simona Radiș

Canotoarele Ancuța Bodnar și Simona Radiș au câștigat primele medalii de aur pentru România la Jocurile Olimpice.

Roșia Montană a fost inclusă în Patrimoniul UNESCO

După două zile de amânări, Roșia Montană a primit decizia de intrare în patrimoniul UNESCO.

Cîmpeanu: Profesorii nevaccinați ar putea să fie testați periodic, înainte de începerea cursurilor

Profesorii care nu vor dori să se vaccineze ar putea fi testați periodic, înainte să intre în școală, a declarat duminică seara, la Digi24, ministrul educației.

Au apărut rezultatele repartizării computerizate în învățământul liceal de stat

Conform calendarului admiterii în învăţământul liceal de stat, în perioada 25 - 28 iulie, candidaţii vor transmite/depune dosarele de înscriere.

Aspire Teachers: A început selecția națională a profesorilor pentru proiectul Educație la Înălțime

Proiectul național Educație la înălțime, cea mai mare clasă virtuală în direct din România, revine din toamnă.

DOCUMENT Metodologia de decontare a cheltuielilor de transport pentru elevi, aprobată prin ordin de ministru

Metodologia de decontare a cheltuielilor de transport pentru elevi a fost aprobată, azi, prin ordin de ministru..

Profesorii din Capitală care nu s-au vaccinat, întrebați de ISMB care sunt motivele

Profesorii din Capitală care până acum nu s-au vaccinat sunt îndemnați de ISMB să explice motivele deciziei, într-un formular.

Mihăilă: Personalul medical nevaccinat se va testa periodic, pe propria cheltuială, dacă va crește incidența

Se vor testa pe propria cheltuială, a anunțat, în această seară, Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății.

Cîmpeanu: Zeci de profesori nu vor mai avea dreptul de a corecta la examenele naționale

Zeci de profesori nu vor mai avea dreptul de a corecta la examenele naționale, după ce lucrările notate de ei au avut diferențe mari de punctaj la contestații, a anunțat, în această seară, Sorin Cîmpeanu, […]

S-a dat startul proiectului Chance Romania: Provocările conservării elementelor naturale în Delta Dunării

Inițiativa ecologică revoluționară, condusă de cadre didactice specializate din Pennsylvania, a ajuns și în România, demersul educațional fiind la prima ediție pentru români.  Formatul este gândit în așa fel încât cursurile teoretice de care studenții facultăților de biologie, ecologie și geografie au beneficiat să fie concretizate și aplicate în munca de teren, chiar pe teritoriul rezervației Delta Dunării.

O elevă de 13 ani ne-a povestit cum a început să iubească poezia

Iustina Grigore are 13 ani și cel mai mare vis al ei este să-și publice propriul volum de poezie. Într-un interviu pentru educațieprivata.ro ne-a explicat nevoia consumului de literatură încă din primii ani din viață […]

Coronavirus: Guvernul britanic se pregătește să emită certificate de vaccinare din septembrie

Guvernul britanic prevede emiterea de certificate de vaccinare anti-COVID-19 din septembrie, care va facilita accesul în restaurante, diferite instituții culturale și spații pentru relaxare. Aceste documente ar ajuta la controlul noului val de Coronavirus, înștiințează publicația The Times.

Cîmpeanu: Profesorii ale căror note au fost modificate cu 3 sau 4 puncte să nu mai evalueze niciodată. 52.874 de note schimbate, după contestațiile la Bacalaureat

Profesorii ale căror note la Bacalaureat au fost modificate cu 3 sau 4 puncte ar trebui să nu mai poată evalua niciodată.

În Bucuresți s-a deschis prima ceainărie în care servesc tinerii cu sindromul Down

S-a inaugurat Fitoceaoinăria SanThé , unde persoanele care vor servi deliciile din meniu vor fi chiar tineri cu sindrom Down. Proiectul este inițiat de Asociația Down Plus împreună cu Primăria Municipiului București șisprijinit de Direcția  Generală pentru Asistență Socială.

Cum gestionăm dependența de telefon

Smartphone-urile au devenit esențiale, însă multitudinea de aplicații, platfome de social-media,streaming și jocuri pot deveni o pantă periculoasă, conform CNN.

Doi elevi dintr-un centru de plasament au obținut printre cele mai mari medii la Bacalaureat

Doi absolvenţi de liceu, beneficiari ai Centrului de Servicii Sociale Bucium, au promovat examenele Bacalaureatului cu unele dintre cele mai mari note, potrivit Agerpres.

BREAKING Şefa ISJ Argeş a fost demisă de ministrul Educaţiei

Liliana Murguleţ, şefa ISJ Argeş, a fost demisă din funcţie în această după-amiază. Informația a fost c onfirmată pentru Educație Privată de ministrul Educației.

Au fost publicate rezultatele de la Bacalaureat. Rata de promovare: 67,8%

Ministerul Educației a publicat astăzi, 5 iulie, pe site-ul dedicat, rezultatele de la Bacalaureat obținute de  absolvenții studiilor liceale

Primarul Ciprian Ciucu a schimbat metodologia pentru bursele de merit în Sectorul 6

Primarul Ciprian Ciucu a anunţat că a schimbat metodologia prin care se acordă bursele de merit în Sectorul 6 din Capitală.

Directorii interimari de școli nu vor mai fi numiți de ISJ-uri. Ștefan Pălărie, după vot: ”Sunt bucuros”

Proiectul inițiat de Ștefan Pălărie (USR-PLUS), potrivit căruia directorii interimari de școli vor fi numiţi de către consiliile de administraţie

Tudor Petcu, profesor de științe sociale, despre Bacalaureat 2021: „Consider că subiectele pentru examenul de Bacalaureat la disciplinele socio-umane respectă întru totul structura și exigențele unui grad de dificultate mediu”

Tudor Petcu, profesor de știinte socio-umane în cadrul Liceului Teoretic Little London ne-a oferit o evaluare asupra conținutului subiectelor , valorificând importanța disciplinelor umane în dezvoltarea profilului viitorului student.  

Bacalaureat 2021: Subiectele pentru proba la alegere, profilul real

Bacalaureat 2021 continuă astăzi cu proba la alegere, în funcție de profil. Pentru ramura reală, elevii au avut de ales dintre: Anatomie, Biologie, Chimie Anorganică, Chimie Organică, Fizică și Informatică, după cum ne informează Hotnews.ro.

Bacalaureat 2021. Ce subiecte au fost alese pentru proba la alegere, uman

De luni, elevii au început sesiunea Bacalaureatului. Astăzi candidații susțin proba la alegere, specifică profilului, potrivit ProTv.ro.Materiile din care au putut alege au fost: geografie, economie, filosofie, sociologie, psihologie și logică. 

A fost publicat baremul de corectare la Matematică. Ce notă poți obține la Bacalaureat

A doua probă de bacalureat a fost cea obligatorie profilului. La profilul real și tehnologic, absolvenții au susținut examenul la matematică., potrivit Mediafax.

Încă 45 de candidați, eliminați de la examenul de Bacalaureat pentru fraudă

Încă 45 de candidați au fost eliminați de la examenul de Bacalaureat pentru fraudă în a doua zi a examenului, informează Ministerul.

A fost publicat baremul de corectare la Bacalaureat Istorie: Ce notă poți obține

Baremul de corectare pentru examenul de la Istorie este disponibil pe edu.ro, potrivit Digi24. Elevii au un reper prin care își pot estima notele, până la rezultatele de pe 5 iulie. 

Bacalaureat 2021: Ce subiecte au primit elevii la Istorie

Bacalaureatul a continuat cu proba scrisă la Istorie, una din cele două probe obligatorii ale profilului. Elevii de la profilele cu specific uman au avut de susținut această probă astăzi, precizează Digi24. 

Bacalaureat 2021: Ce subiecte au primit elevii la matematică

Examenul de Bacalaureat 2021 a continuat azi cu proba obligatorie a profilului - matematică pentru elevii de la real, în funcție de specializare, conform Hotnews.ro

S-au afișat rezultatele la Evaluarea Națională. Ce medii au obținut elevii

Rezultatele de la Evaluarea Națională au fost afișate astăzi, pe site-ul edu.ro. Acestea sunt notele cu statut inițial, deoarece pot fi modificate după contestații.

Bacalaureat 2021: A fost publicat baremul de corectare la Limba Română

Baremul cu rezolvarea subiectelor la Limba română, a fost publicat. Candidații își pot calcula estimativ nota. Acesta poate fi consultat pe site-ul Digi24.

Examen Bacalaureat 2021. Ce subiecte au primit elevii la Limba română

S-a dat startul Bacalaureatului 2021. Sesiunea a început astăzi cu examenul la Limba și Literatura română, unde elevii au primit cerințe adaptate profilului uman/vocațional, respectiv real/tehnologic, ne informează digi24.

Mâine începe Bacalaureatul. Peste 133.000 de absolvenți, așteptați la examenul național

Examenul național de Bacalaureat 2021 (sesiunea iunie-iulie) începe luni, 28 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Marți, 29 iunie, se va desfășura proba obligatorie a profilului, iar miercuri, 30 iunie, va avea loc proba la […]

A fost publicat ghidul informativ despre bacalaureat. Ce trebuie să știe elevii

Ministerul Educației a publicat astăzi ghidul informativ referitor la examenul de bacalaureat.  Accesul în sală, desfășurarea probei și care sunt condițiile de siguranță epidemiologică pot fi aflate de pe site-ul edu.ro.

Institutul Național de Statistică: „Un sfert dintre tinerii de 15-18 ani nu sunt înscriși la școală”

Ȋn anul şcolar/universitar 2020-2021, populaţia şcolară din sistemul naţional de educaţie a fost 3494,6 mii elevi şi studenţi, , în scădere cu 31,6 mii comparativ cu anul şcolar/universitar precedent, potrivit Institutului Național De Statistică.

Un muncitor din Iași a murit după ce zidul unei școli s-a prăbușit peste el

Un muncitor de 35 de ani a murit vineri după ce zidul unei școli aflate în lucrări s-a prăbușit.

Târgul de meșțesuguri și tradiții „Artişti şi artizani la MNŢR” își deschide porțile astăzi

Prima ediţie a târgului "Artişti şi artizani la MNŢR" se va desfăşura în perioada 25 - 27 iunie, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, potrivit Agerpres. Aceasta poate fi vizitată de astăzi, 25 iunie până duminică, 27 iunie 2021, între orele 10 dimineaţa şi 6 seara.

Claudia Ștefan, profesoară de matematică: „Subiectele au fost de dificultate medie și au fost similare cu testele de antrenament emise de Minister”

Claudia Ștefan, profesoară de matematică în cadrul Little London International Academy a declarat pentru educațieprivată.ro că subiectele au fost accesibile și că au evidențiat cunoștințele elevilor.

Evaluarea Națională la matematică. Ce subiecte au avut de rezolvat elevii

Absolvenții clasei a -VIII-a au susținut astăzi testul la matematică. Este al doilea examen din seria Evaluării Naționale.

Cazul minorei găsite în prag de comă alcoolică în școală, trimis la DIICOT

Cazul elevei din Ciolpani găsită în stare de ebrietate puternică și încuiată în sala de sport a școlii a fost deschis și redirecționat de Tribunal către DIICOT, conform unui comunicat emis de hotnews.com.

Mai mulți studenți dintr-o regiune din India traversează un munte pentru a avea acces la internet

Procesul educațional a fost îngreunat de pandemie, în regiunea Kashmir, India. Mai mulți elevi și studenți sunt nevoiți să urce pe un munte pentru a traversa decalajul digital.

BREAKING Florin Cîțu: Sunt foarte supărat. De la anul, va fi introdusă ”Educația pentru viață”, materie obligatorie

Premierul Florin Cîțu s-a declarat ”foarte supărat” după votul din Senat cu privire la educația sexuală în școli..

Senatul a votat împotriva educației sexuale în școli

Senatul a respins, azi, solicitarea președintelui Klaus Iohannis de reexaminare a legii care prevede înlocuirea noțiunii de „educație sexuală” în școli.

Patriarhia Română: Educația sexuală ca disciplină obligatorie, ”un atentat asupra inocenţei copiilor”

Patriarhia Română critică în mod vehement ideea ca educația sexuală să fie introdusă ca disciplină obligatorie în școli.

Evaluarea Naţională începe mâine. Care sunt regulile de intrare a candidaților în școli

Ministerul Educației informează, într-un comunicat de presă, care sunt regulile de intrare în unitățile de învățământ

ISMB anunță o linie TELVERDE pentru sesizarea neregulilor la Evaluarea Naţională

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti pune la dispoziţia celor interesaţi o linie TELVERDE pentru sesizarea eventualelor nereguli

”Nu ne naștem învățați să fim părinți”- Cîmpeanu anunță o strategie de educație parentală

Ministrul Educației, a anunțat, astăzi, că ministerul dorește reluarea discuțiilor cu privire la proiectul de educație parentală.

Ministrul revine cu precizări: 77% dintre absolvenți s-au înscris la bacalaureat, nu 66%

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a revenit cu precizări, după ce instituția pe care o conduce a reevaluat cifrele absolvenților.

Cîmpeanu: Azi încep plățile pentru orele remediale, în județele care au raportat corect

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a transmis că plățile pentru orele remediale cor începe să fie efectuate astăzi.

Cîmpeanu: Garantez că absolut toate sumele pentru orele remediale vor fi plătite

Pot să vă garantez că absolut toate sumele aferente prestării orelor remediale vor fi plătite”, a spus Cîmpeanu, citat de AGERPRES.

FSE Spiru Haret îi cere ministerului să modifice circulara privind încheierea situației școlare

Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” solicită, într-un comunicat publicat în publicația sa online Școala Românească, modificarea circularei privind încheierea situației școlare.

Admitere iulie 2021 la Universitatea din București: Aproape 8.000 de locuri bugetate scoase la concurs

Aproape 8.000 de locuri bugetate –  mai exact, 7.865 – îi așteaptă pe absolvenții de liceu și licență la admiterea de anul acesta.

Noul Inspector Școlar General al Municipiului București este Mihaela Ștefan

Mihaela Ștefan a fost numită în funcția de Inspector Școlar General al Municipiului București.

EMA a aprobat utilizarea vaccinului Pfizer-BioNTech pentru grupa de vârstă 12-15 ani

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a autorizat utilizarea vaccinului pentru copii cu vârsta între 12 și 15 ani.

CNSU: Părinţii pot participa la serbările școlare dacă sunt vaccinați sau au test Covid negativ

CNSU a propus, în seara aceasta, ca părinții să poată participa la serbările școlare ale copiilor, dacă sunt vaccinați.

Profesorii ar putea fi exceptaţi de la interdicţia de cumul pensie-salariu

Profesorii și medicii ar putea deveni categorii exceptate de la interdicția de cumulare a pensiei și salariului, transmite Digi 24.

Lista copiilor admiși în clasa pregătitoare în București

Inspectoratul Școlar al Municipiului București a publicat, pe pagina sa de internet, lista copiilor admiși în clasa pregătitoare.

Guvernul a aprobat prin OUG echivalarea a patru competențe la Bacalaureat

Guvernul a aprobat, în ședința de astăzi, Ordonanța de Urgență care prevede echivalarea a patru competențe la examenul de Bacalaureat.

Decizie CMBSU: Toți elevii din București pot merge de mâine la școală

Toți elevii din București pot participa, de mâine la cursuri în format fizic, a decis, astăzi, CMBSU. Anunțul a fost făcut de prefectul Alin Stoica. Decizia vine după scăderea ratei de infectare în Capitală sub […]

Cîmpeanu: Nu ar fi rațional să se organizeze o ședință CMBSU luni noaptea pentru redeschiderea completă a școlilor

O revenire de marți a tuturor elevilor ar presupune ca CMBSU să se întrunească în ședință luni noaptea, explică ministrul.

Cîmpeanu: Dacă rata în Bucureşti este luni sub 1 la mie, toţi elevii se întorc marţi la şcoală

Daca rata în Bucureşti va fi luni, sub 1 la mie, toţi elevii se vor întoarce, marţi, la şcoală.

Cîmpeanu: De luni, masca nu va mai fi obligatorie în curtea școlii. Pauzele rămân decalate

Purtarea măştii de protecţie nu va mai fi obligatorie în curtea unităţilor de învățământ începând de luni,.

Iohannis: Este foarte probabil ca anul școlar să se încheie să se încheie cu toți elevii în școală

Președintele Klaus Iohannis a declarat, azi, că este foarte probabil ca anul școlar să se încheie cu toți elevii prezenți la școală în format fizic. ”Păstrăm în continuare normele care țin de rata de incidență. […]

Ghinea: 50 de școli verzi, incluse în PNRR. 3,7 miliarde de euro, suma pentru Educație cu care Guvernul merge la Bruxelles

50 de școli verzi vor fi incluse ca indicatori de performanță în Planul Național de Redresare și reziliență (PNRR).

Calendarul pentru etapa specială de la Evaluarea Națională, publicat în Monitorul Oficial

Calendarul pentru etapa specială la care pot participa elevii care nu vor putea susține probele de la Evaluarea Națională.

În ce localităţi se schimbă scenariile pentru şcoli. Noile rate de incidență, comunicate de ME

Ministerul Educației a transmis noile rate de incidență pentru localitățile in România. În funcție de acestea, se stabilesc și scenariile.

Cîțu: Putem discuta despre revenirea tuturor elevilor la școală după vaccinarea integrală a angajaților din Educație

Cîțu a declarat, după ședința de Guvern, că revenirea integrală a elevilor în școli, propusă de ministrul Educației, poate fi o temă de discuție abia după vaccinare.

CNSU: Elevii din clasele terminale se întorc fizic la școală, în localitățile unde nu e carantină

Elevii din clasele terminale se întorc în clase după 5 mai a decis, astăzi, Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Cîmpeanu solicită relaxarea scenariilor de prezență fizică în școli din 5 mai

Autoritățile vor analiza dacă scenariile epidemiologice pentru revenirea copiilor în școli cu prezență fizică, după 5 mai pot fi relaxate.

Universitatea din București, prima poziție pe plan național în clasamentul Times Higher Education Impact Rankings 2021

Rezultatele Universității din București poziționează instituția drept prima universitate din România la categoriile “Quality Education”, “Gender Equality” și “Peace, Justice and Strong Institutions”.

CNE a lansat o platformă de e-learning pentru elevii care susțin examene naționale

O platformă de e-learning, care vine în sprijinul elevilor ce susţin Bacalaureatul sau Evaluarea Naţională, a fost lansată azi.

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, și Andreea Moldovan, secretar de stat, au fost demiși de premier

Ministrul sănătății Vlad Voiculescu a fost demis de premierul Florin Cîțu. 

Ministerul Educației anunță Campania națională „Vaccinare și testare pentru învățare!”

Împreună cu partenerii de dialog social, ministerul lansează Campania națională „Vaccinare și testare pentru învățare!”

Guvernul a aprobat majorarea stimulentului de reinserție de la 650 la 1.500 de lei

Guvernul a aprobat majorarea stimulentului de reinserție de la 650 la 1.500 de lei, pentru părinții care aleg să se întoarcă la serviciu.

OFICIAL Câte grădinițe rămân deschise în fiecare județ, în această vacanță

Ministerul Educației a anunțat că în timpul acestei vacanțe vor exista grădinițe deschise în fiecare județ.

Cîmpeanu: Vom propune deschiderea școlilor fără testare

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, duminică, la Digi 24, că va propune deschiderea școlilor fără testare

Cîmpeanu: Dacă sunt îndeplinite 4 condiții, la începutul lui mai elevii se întorc la școală după scenariile cunoscute

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, spune că elevii ar putea sta acasă încă o lună, după vacanța de primăvară, prelungită.

OFICIAL Guvernul a suspendat acordarea sumei de 1500 de lei pentru creșă sau grădiniță

Firmele plătitoare de impozit pe profit aveau posibilitatea să acorde angajaților (părinți) 1500 lei pentru creșă sau grădiniță. 

Cîmpeanu: Examenul de Evaluare Națională va avea loc după Bacalaureat

Examenul de Evaluare Națională de anul acesta va fi reprogramat și va avea loc după Bacalaureat.

Florin Cîțu: Școlile din București NU se închid, în acest moment

Premierul Cîțu a anunțat că școlile din București “nu se închid în acest moment”, chiar dacă incidența infectărilor a trecut de 6.

Cîmpeanu cere ca şcolile să fie închise în Bucureşti doar dacă se instituie carantină

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, cere ca şcolile din Capitală să fie închise doar dacă Bucureştiul intră în carantină.

Ministerul Educației: Creştere ușoară a cazurilor de Covid-19 în școli

Ministerul Educației anunță, într-un comunicat de presă, o creștere ușoară a cazurilor de Covid-19 în sistemul de învățământ.

ULTIMA ORĂ Elevii din localitățile carantinate pot participa la simulările pentru examene

Deplasarea elevilor la simulările pentru examene, în perioada 21.03-31.o3, este considerată excepție de la regulile de carantinare.

Simulările de examene în localitățile carantinate vor avea loc după ridicarea carantinei

Simulările de examene în localitățile carantinate vor avea loc după ce restricțiile vor fi ridicate, anunță Sorin Cîmpeanu.

România va împrumuta 100 de milioane de euro de la BIRD pentru investiţii în școli

România va împrumuta 100 de milioane euro de la Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD).

Cîmpeanu: Nu am luat în calcul repetarea anului școlar

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat, în această seară, la Digi 24, că nu a luat în considerare ideea ca anul școlar să fie repetat.

Media zilnică a infectărilor în sistemul școlar: 22 de elevi și 40 de angajați, în ultima săptămână

Ministerul Educației a dat publicității media zilnică a infectărilor cu SARS-CoV-2 în ultima săptămână. Prezentăm comunicatul, integral.

BREAKING Creștere accelerată a cazurilor active de COVID-19 în școli: 2038 de elevi și 1852 de angajați

Creștere semnificativă a cazurilor de COVID-19 în școli, anunțată de Ministerul Educației.

Iohannis Trebuie să avem grijă să nu ne înecăm la mal! Nu avem în vedere un lockdown de Paști

Autoritățile vor schimba ora de la care circulația va fi interzisă, însă nu au în vedere un lockdown de Paști, a anunțat, azi, președintele.

CNCAV: A fost eliminată restricția de vârstă pentru vaccinul AstraZeneca în România

S-a luat decizia renunțării la restricția de vârstă pentru administrarea vaccinului produs de compania AstraZeneca, a anunțat CNCAV într-un comunicat de presă.

CNSU: Elevii din clasele terminale pot participa fizic la ore și în zonele din scenariul roșu

CNSU a decis ca este permisă continuarea studiilor cu prezență fizică la școală pentru elevii din anii terminali, în condițiile stabilite.

EXCLUSIV Cîmpeanu cere derogare ca elevii din clasele terminale să meargă la ore și în scenariul roșu

Sorin Cîmpeanu a cerut Comitetului pentru Situații de Urgență o derogare pentru ca elevii din clasele terminale să meargă la ore în format fizic

CAB a anulat hotărârile CNSU și ordinele de miniștri prin care școlile au fost închise în toată țara

​Curtea de Apel a anulat, joi, toate hotărârile Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) și ordinele ministerelor Educației și Sănătății.

Ce elevi sunt eligibili pentru programul ”Școală după școală”. Normele metodologice au apărut în Monitorul Oficial

Normele metodologice pentru programul ”Școală după școală” au fost publicate, în această seară, în Monitorul Oficial.

INSP: varianta britanică SARS-CoV-2 circulă deja în jumătate din județele țării

”Până la data menționată nu au fost detectate alte variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare”, precizează INSP.

Au fost publicate testele de antrenament pentru BAC și Evaluarea Națională

Testele de antrenament pentru Evaluarea Naţională şi examenul de Bacalaureat au fost publicate luni pe site-ul Centrului Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie.

730 de clase cu activitatea fizică suspendată, în perioada 8-19 februarie. Săptămâna trecută erau 203

Mimisterul Educației a comunicat situația referitoare la cazurile de COVID-19 înregistrate în școli în perioada 08-19 februarie 2021

Noua structură a anului școlar, publicată în Monitorul Oficial. Semestrul I se încheie pe 22 decembrie

Schimbarea cea mai importantă este reprezentată de reconfigurarea semestrelor.

Iohannis: Digitalizarea, prima destinație a banilor europeni din PNRR în Educație

Digitalizarea va fi prima destinație a banilor europeni din Planul Național de Reconstrucție și Reziliență (PNRR), a anunțat președintele Iohannis.

Formularul de consimțământ pentru testare rapidă, varianta finală. Descarcă documentul de aici

Varianta finală a formularului de consimțământ pentru testarea rapidă a elevilor simptomatici a fost publicată de Ministerul Sănătății.

Ordinul cu noua programă pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat a apărut în Monitorul Oficial

Ordinul emis de Ministrul Educației referitor la noua programă pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat a apărut, în seara aceasta, în Monitorul Oficial.

BREAKING NEWS A apărut varianta finală a ordinului comun pentru deschiderea școllor

Varianta finală a ordinului comun pentru deschiderea școlilor a fost făcută publică în această seară de ministerul Educației.

Ministrul Educației: Se micșorează numărul elevilor în clasă, la liceu. Se înființează 1000 de clase în plus

Anunț de ultimă oră făcut de ministrul Educației, într-un comunicat de presă: numărul de elevi din fiecare clasă va fi micșorat.

45,06% dintre angajații școlilor acceptă vaccinul. Cei care nu și-au dat acordul vor fi întrebați din nou

Mai puțin de jumătate dintre angajații școlilor și ai grădinițelor s-au declarat de acord cu vaccinarea, potrivit situației finale transmisă de Ministerul Educației.

Legea mandatelor de rectori pe viață, declarată neconstituțională de CCR

CCR a admis, astăzi, sesizarea președintelui Klaus Iohannis cu privire la legea care le dădea posibilitatea unui număr nelimitat de mandate pentru rectori.

Klaus Iohannis: Mă voi vaccina public, pe 15 ianuarie

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, într-o conferință de presă, că se va vaccina public, pe 15 ianuarie.

OFICIAL 65.000 de elevi se află în situația de a nu avea media încheiată. Care sunt soluțiile lui Câmpeanu

65.000 de elevi sunt în situația de a nu avea media încheiată în primul semestru, anunță Ministerul Educației, într-un comunicat de presă.

Sorin Cîmpeanu: Elevii ar putea fi chemați la școală și sâmbăta, pentru ore remediale

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat la Europa FM că nu există școală din România unde să nu fie nevoie de ore remediale.

Școlile rămân online cel puțin până pe 8 februarie. Cîmpeanu: Nu excludem niciun scenariu, după această dată

Școlile vor continua să funcționeze în regim online cel puțin până pe 8 februarie, au anunțat, astăzi, premierul Florin Cîțu și ministrul Educației.

BREAKING Parchetul a început urmărirea penală in rem în cazul Cumpănașu

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 București anunță, într-un comunicat, că a început urmărirea penală in rem.

Cîmpeanu despre Cumpănașu, cel care îl numea ”prieten drag”: Mă delimitez clar de această problemă

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a comentat, la Digi 24, cazul cntroversatului personaj Alexandru Cumpănașu, ale cărui videoclipuri adresate elevilor sunt, acum, investigate.

EXCLUSIV Sorin Cîmpeanu: Este foarte puțin probabil ca școlile să se deschidă pe 11 ianuarie

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat pentru Educație Privată că posibilitatea ca școlile să se deschidă pe 11 ianuarie este una foarte redusă.

Reprezentantul MEC în Consiliul Europei renunță la funcție, ca protest față de numirea lui Sorin Cîmpeanu

Profesorul Marian Popescu, reprezentantul Ministerului Educației Naționale în platforma Consiliului Europei, ETINED, renunță la funcție.

Sorin Cîmpeanu, anunţat oficial ca propunere pentru Ministerul Educaţiei

Sorin Cîmpeanu a fost anunţat oficial ca propunere pentru Ministerul Educaţiei, în seara aceasta.

Surse: Propunerea PNL pentru Ministerul Educației va fi Raluca Turcan

Raluca Turcan era unul dintre numele vehiculate pentru acest portofoliu, încă de săptămâna trecută.

SONDAJ 56,3% dintre angajații din învățământ spun că nu sunt de acord să se vaccineze împotriva Covid-19

Pe de altă parte, 43,2% dintre repondenți afirmă că doresc revenirea la școală.

Negociere finală: Ministerul Educației rămâne la PNL

Ministerul Educației va rămâne la PNL, în urma ultimei runde de negociere a PNL, USR-PLUS și UDMR, a anunțat președintele liberalilor.

CCR: Legea care interzice referirea la identitatea de gen în școli este neconstituțională

Curtea Constituțională (CCR) a admis miercuri, cu majoritate de voturi, sesizarea președintelui Klaus Iohannis împotriva legii care interzice referirile la identitatea de gen

BREAKING NEWS CNSU a decis prelungirea cursurilor online până la vacanța de iarnă

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis, în seara aceasta, prelungirea cursurilor online până pe 23 decembrie, când începe vacanța de iarnă..

Surse: Deschiderea școlilor primare și a grădinițelor, pe lista de priorități a Guvernului pentru ianuarie 2021

Deschiderea școlilor primare și a grădinițelor începând din ianuarie 2021 este varianta cea mai probabilă luată în calcul de autorități în acest moment.

Cristian Adomniţei, fost ministru al Educației, condamnat la închisoare cu executare, în primă instanță

Fostul ministru al Educației Cristian Adomniţei a fost condamnat la 3 ani şi 2 luni de închisoare cu executare, în primă instanță.

BREAKING NEWS Tribunalul Iași a admis cererea ASP de anulare a închiderii școlilor în județ

Asociația Școlilor Particulare anunță că Tribunalul Iași a admis solicitarea de anulare a închiderii școlilor, inclusă în Hotărârea Comitetului.

Sorin Ion, șeful ISJ Dâmbovița, numit secretar de stat în Ministerul Educației

Sorin Ion, care până acum a deținut poziția de șef al Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, a fost numit secretar de stat în Ministerul Educației.

Iohannis: Angajații din Educație, pe locul al treilea în lista categoriilor cu prioritate la vaccinare

Angajații din Educație se află pe locul al treilea în lista categoriilor sociale cu prioritate la vaccinare, într-o enumerare a președintelui Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis respinge de la promulgare legea care dublează alocațiile copiilor

Președintele Klaus Iohannis trimite Parlamentului pentru reexminare legea care respinge ordonanța de urgență prin care a fost amânată dublarea alocațiilor.

Violențe lângă Paris, din cauza menținerii școlilor deschise. Mașinile Poliției, vandalizate de elevi

Oraşul Compiegne de lângă Paris a fost luni scena unor ciocniri între elevi de liceu şi poliţie, pe fondul unor proteste legate de riscurile de sănătate presupuse de menţinerea deschisă a şcolilor. Aproximativ 100 de […]

Ministrul Educației: ”Tezele nu se mai susțin în acest an școlar”

Tezele nu se mai susțin anul acesta școlar, a anunțat ministrul Educației, Monica Anisie, la Știrileprotv. Acestea vor fi înlocuite cu evaluarea sumativă.

BREAKING NEWS Iohannis: Sunt necesare măsuri în plan național. Școlile să treacă toate în online

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, în această seară, că școlile ar urma să treacă în format online în toată țara. 

BREAKING Secretarul de stat Luminița Barcari a demisionat

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei şi Cercetării Luminiţa Barcari a demisionat din funcţie, anunță agenția de presă Agerpres.

Iohannis: Vaccinarea populației va începe cel mai devreme în primăvară

Iohannis: Pentru România ne așteptăm să ajungă prima tranșă în primul trimestru al anului viitor, în cel mai favorabil scenariu

Pentru prima dată, mai multe școli se află în sistem hibrid sau online decât în scenariul verde

Pentru prima dată de la începutul anului școlar, numărul școlilor în care elevii învață exclusiv online sau în sistem hibrid este mai mare.

Anisie: Cerințele pentru autorizarea unităților de învățământ se reduc cu 57%

”85% din documentele care vor fi solicitate pentru autorizare sua acreditare sunt documente manageriale, deci nu vor fi solicitate cadrelor didactice”, a spus ministrul Educației.

Traian Berbeceanu: Școlile și grădinițele din Capitală rămân închise încă 14 zile

Școlile și grădinițele din Capitală vor rămăne închise încă 14 zile, a anunțat prefectul.Traian Berbeceanu, după întrunirea Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență. 

Șeful ISMB: Comitetul pentru Situații de Urgență va vota prelungirea funcționării școlilor în online

Comitetul pentru Situații de Urgență va vota luni prelungirea funcționării școlilor în online, anunță inspectorul școlar general al Capitalei, Ionel Pușcaș, citat de Digi 24. „Cu privire la întrebările despre modul în care o să […]

ISMB cere ședință pe tema școlilor din Capitală, deși incidența COVID nu a scăzut sub 3 la mie

Inspenctoratul Școlar al Municipiului București solicită Prefecturii o ședință cu tema scenariilor de funcționare a școlilor din Capitală.

BREAKING NEWS Asociația Școlilor Particulare cere în instanță anularea suspendării cursurilor la clasă

Asociația Școlilor Particulare anunță, într-un comunicat, că inițiază un demers prin care solicită autorităților de la nivel central  și local să reconsidere decizia.

Numărul școlilor aflate în scenariul roșu a depășit 3000

Peste 3000 de școli se află, în acest moment, în scenariul roșu, potrivit datelor comunicate de Ministerul Educației.

Polița s-a autosesizat în cazul elevilor loviți de o profesoară în Maramureș. Anisie cere anchetă

Poliția din Borșa, județul Maramureș, s-au sesizat din oficiu și fac cercetări, după ce, în mediul online, au apărut imagini în care o profesoară lovește mai mulți elevi.

BREAKING Creșele și after-school-urile vor rămâne deschise în București

Creșele și after-school-urile vor rănâne deschise în București, au declarat pentru Educație Privată surse guvernamentale.

Iohannis, reproșuri către prefectul de București pentru felul în care a gestionat închiderea școlilor

Președintele Klaus Iohannis s-a arătat nemulțumit de activitatea prefectului de București și i-a reproșat acestuia modul în care a comunicat.

Anisie: Cel mai probabil, de marți, vor fi suspendate cursurile față în față în București

Cel mai probabil, de marți vor fi suspendate cursurile față în față, însă activitățile vor continua în sistem online.

BREAKING Bucureștiul a depășit rata de 3 la mie

Bucureștiul a depășit rata de 3 îmbolnăviri la mia de locuitori, conform cifrelor GCS.

Profesor, decapitat la Paris, după ce a folosit la un curs caricaturile din Charlie Hebdo

Un profesor a fost găsit decapitat în apropiere de un colegiu dintr-o suburbie a Parisului.

Stația Spațială Internațională, fără oxigen în zona rusească. Echipajul respiră aer din zona americană

Stația Spațială Internațională (ISS) a rămas fără oxigen în segmentul rusesc, după ce sistemul de alimentare cu oxigen a fost întrerupt,

Iohannis, despre sporul de pandemie pentru profesori: ”Sigur că merită, dar se pune întrebarea dacă există bani”

Președintele Iohannis a comentat, într-o conferință de presă, legea referitoare la sporul de pandemie care ar urma să fie primit de angajații școlilor.

Klaus Iohannis, despre cifrele diferite ale INSP și GCS: ”Este ciudat. Este urgentă corelarea datelor”

Președintele Klaus Iohannis a comentat cifrele diferite cu privire la rata de infectare în București, făcute publice, azi, de INSP și GCS,

Grupul de Comunicare Strategică anunță o rată de 2,69 în București. INSP anunțase 3,11

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, astăzi, o rată de infectare de 2,69 la mia de locuitori în ultimele 14 zile. Cifra este diferită de cea comunicată de INSP, care calculase că Bucureștiul a depășit […]

INSP: Bucureștiul a depășit rata de 3 infecții la mia de locuitori în ultimele 14 zile

Bucureștiul intră în scenariul roșu, după ce Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a anunțat marți, incidența cumulată a cazurilor.

517 școli din România, în scenariul roșu. Peste 5000, în scenariul galben

517 școli din România se află, astăzi, în scenariul roșu, informează Ministerul Educației.

Orban: Dacă în București se depășește rata de infectare de 3 la mie, școlile vor trece în regim online integral

Se poate ajunge la carantinarea anumitor zone, sperăm să nu se ajungă aici, că oamenii înțeleg.

Anisie anunță că va revizui toate procedurile ARACIP

Ministrul Educației, Monica Anisie, anunță că va revizui toate procedurile ARACIP (Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar).

Prefectul Capitalei, despre închiderea școlilor: ”Deocamdată, nu!”

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a declarat, astăzi, că școlile din București rămân deschise, pentru moment.

ULTIMA ORĂ Cea mai mare școală din București intră în scenariul roșu

Școala nr. 195, cea mai mare școală din București, intră în scenariul roșu, începând de mâine.

OFICIAL Masca va fi obligatorie în jurul școlilor din București, începând de mâine

Masca va fi obligatorie pe o rază de 100 de metri, în jurul școlilor din București. Prefectul Capitalei a anunțat marți după-amiază ce restricții.

Doi elevi din Ploiești au fost împușcați în cap cu un pistol cu bile, în fața liceului

Doi adolescenţi din Ploiești, unul în vârstă de 16 ani, iar cel de-al doilea cu un an mai mare, au fost împuşcaţi în cap, în fața liceului, anunță Adevărul.

Ministerul Educației anunță 344 de școli în scenariul roșu

Ministerul Educației și Cercetării monitorizează dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, la nivel național.

Guvernatorul din New York închide școlile, dar lasă afacerile să funcționeze

Guvernatorul Andrew M. Cuomo a refuzat luni să permită New York-ului să închidă afaceri neesențiale în nouă puncte fierbinți din Brooklyn și Queens.

Șeful ISMB, confirmat pozitiv la testul COVID-19. Inspectorii adjuncți, în izolare

Șeful ISMB (Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti), Ionel Puşcaş, a fost confirmat cu noul coronavirus. .

Anisie: Elevii care refuză să poarte mască riscă să li se scadă nota la purtare

Elevul care își dă masca jos la școală trebuie să știe că riscă să i se scadă nota la purtare, a spus vineri ministrul Educației, Monica Anisie. 

MEC: 344 de școli sunt în scenariul roșu, dintre care doar 151 din cauza COVID-19

După ce, ieri, numărul de școli anunțate de Ministerul Educației ca figurând în scenariul roșu urcase la 581, astăzi se înregistrează o scădere semnificativă.

ISMB, avertisment către profesori: Cine refuză să predea online riscă disponibilizarea

Pentru prima dată de la debutul pandemiei, Inspectoratul Școlar București (ISMB) amenință cu disponibilizarea cadrele didactice.

BREAKING Numărul de școli care au intrat în scenariul roșu, aproape dublu față de săptămâna trecută

Numărul de școli care au intrat în scenariul roșu aproape s-a dublat față de săptămâna trecută, după cum reiese din datele comunicate.

Record absolut de infectări, la 14 zile de la deschiderea școlilor: 2158 de cazuri în ultimele 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategică a raportat miercuri un număr record de 2.158 de noi infecții cu noul coronavirus, la exact 14 zile de la deschiderea școlilor.

Secretarul de stat Luminița Barcari a pierdut alegerile în Ialomița

Secretarul de stat Luminița Barcari a pierdut cursa electorală pentru șefia Consiliului Județean Ialomița.

Elevii școlilor din București unde se organizează secții de votare vor merge și joi la cursuri

Elevii școlilor din București unde se organizează secții de votare vor merge și joi la cursuri, informează Ministerul Educației.

DECIZIE Școlile unde se votează vor fi închise vineri, luni și marți. Situație neclară la București

Școlile din România unde se organizează secții de  votare vor fi închise vineri, luni și marți, printr-un ordin de ministru.

Senatul a adoptat proiectul prin care profesorii primesc spor de pandemie 2.000 lei lunar

Senatul a adoptat proiectul prin care profesorii primesc spor de 2.000 lei lunar, drept stimulent de risc în pandemie, anunță Europa FM.

Directoarea Școlii nr. 150 din București, condamnată la închisoare cu executare pentru luare de mită

Directoarea Școlii nr. 150 din Capitală, Carmen Elena Zanfir, a fost condamnată de Tribunalul Bucureşti la trei ani închisoare cu executare.

OFICIAL Școlile din București unde vor fi secții de votare își suspendă cursurile timp de 4 zile

Școlile din București unde vor fi secții de votare își suspendă cursurile timp de 4 zile, anunță Comitetul Minucipal pentru Situații de Urgență.

300 de unități de învățământ din România sunt în scenariul roșu

300 de unități de învățământ preuniversitar din România sunt în scenariul roșu, informează Ministerul Educației.

”Clanul Leilor”, anchetat de Poliție. Gruparea și-a șters videoclipurile de pe YouTube

Poliția a demarat o anchetă pentru a identifica membrii grupării autointitulate ”Clanul Leilor”, la două zile după ce Educație Privată a scris.

Franța închide 81 de unități școlare, la două săptămâni de la reluarea cursurilor

81 de unități școlare din Franța vor fi închise din cauza contaminărilor cu SARS-CoV-2, a anunțat ministrul Educației de la Paris, citat de Le Figaro.

EXCLUSIV Barcari explică de ce și-a luat concediu de odihnă: Dacă eram în spital sau în izolare, tot aș fi ținut legătura cu activitatea din minister

Secretarul de stat Luminița Barcari a explicat pentru Educație Privată circumstanțele în care a decis să își ia concediu de odihnă.

În București, numărul unităților de învățământ aflate în scenariul roșu crește de la 5 la 29

29 de unități de învățământ din București vor începe anul școlar în scenariul roșu, a anunțat ministrul Educației, Monica Anisie.

Anisie: Profesorii vor muta Cerul și Pământul. Apel pentru încetarea politizării în Educație

Ministrul Educației, Monica Anisie, a făcut un apel pentru încetarea politizării în Educație.

Elevii din Sibiu care figurau în scenariul roşu încep școala fie în varianta hibrid, fie în clase

Toţi cei 1440 de elevi din municipiul Sibiu care figurau joi, în scenariul roşu, vor putea să înceapă de luni, cursurile.

Spania: Infectări cu SARS-CoV-2 în 53 de școli, după prima săptămână de cursuri

53 de școli din Spania au înregistrat înfectări cu SARS-CoV-2 după prima săptămână de la redeschidere, a anunțat ministrul Educației.

Metodologia și calendarul pentru examenul de Bacalaureat 2021, publicate în Monitorul Oficial

Calendarul și metodologia pentru examenul de Bacalaureat 2021 au fost publicate în Monitorul Oficial, vineri seara.

Grupul de Comunicare Strategică face precizări noi pentru elevi și părinți

Grupul de Comunicare Strategică prezintă o serie de reguli și recomandări de conduită sanitară pe care elevii trebuie să le aibă.

EXCLUSIV ISJ Ilfov a limitat relațiile cu publicul după confirmarea unui caz de COVID-19 în instituție

Inspectoratul coordonează activitatea a 252 de unități școlare de stat și particulare de pe raza județului.

Anunț de ultimă oră de la MEC: 500 de posturi aprobate suplimentar în sistemul de învățământ

500 de posturi au fost aprobate suplimentar pentru buna desfășurare a activității în învățământul preuniversitar

Comitetul pentru Situații de Urgență: 5 școli din București rămân închise luni (surse Digi 24)

Cinci școli din București vor începe cursurile exclusiv online, conform scenariului roșu, a decis joi Comitetul pentru Situații de Urgență.

Școala nr. 80, a doua din București despre care părinții au fost anunțați va aplica scenariul roșu

Părinții elevilor din Școala nr 80 din Sectorul 3 al Capitalei au fost anunțați în cursul zilei de azi că unitatea de învățământ va aplica scenariul roșu.

Noul Regulament de Organizare și Funcționare a Unităților de Învățământ Preuniversitar, publicat în Monitorul Oficial

Noul Regulament de Organizare și Funcționare a Unităților din Învățământul Preuniversitar, publicat în Monitorul Oficial. 

EXCLUSIV Părinții elevilor de la Școala nr. 146 din Capitală, informați că anul școlar începe în scenariul roșu

Părinții elevilor de la Școala nr.146 din București au fost informați că noul an școlar va începe în scenariul roșu, din cauza îmbolnăvirilor.

Premierul Ludovic Orban revine: Școala începe pe 14 septembrie

Premierul Ludovic Orban a revenit asupra declarației de vineri, când afirmase că deschiderea școlilor ar putea să aibă loc abia pe 1 octombrie.

Premierul Ludovic Orban: Școlile ar putea să fie deschise abia pe 1 octombrie

Copiii s-ar putea întoarce în școli abia pe 1 octombrie, susține premierul Ludovic Orban, citat de Realitatea.net.

MEC anunță două linii Telverde destinate informării despre noul an școlar/universitar

Ministerul Educației anunță că a înființat două linii Telverde destinate informării cu privire la începerea noului an școlar/universitar.

BREAKING NEWS Ordinul comun MS-MEC pentru deschiderea școlilor a fost publicat în Monitorul Oficial

Ordinul comun semnat de miniștrii Monica Anisie și Nelu Tătaru, referitor la deschiderea școlilor, a fost publicat în Monitorul Oficial.

EXCLUSIV Ce prevede ordinul MS-MEC în legătură cu elevii din familii cu persoane din grupurile cu risc

Elevii care provin din familii unde există persoane care fac parte din grupele de risc la  contaminarea cu SARS-CoV-2 pot solicita să participe la cursuri

BREAKING NEWS Monica Anisie anunță că părinții nu vor mai da declarație pe propria răspundere

Părinții nu vor mai da declarație pe propria răspundere atunci când îi vor trimite pe copii la școală, așa cum este prevăzut în normele pentru începerea anului școlar puse în dezbatere de Ministerul Sănătății. a […]

BREAKING NEWS Anisie cere demiterea președintelui ONAC, pentru ”rezultatul dezastruos” al achiziției de tablete

Ministrul Educației, Monica Anisie, cere demisia Corneliei Nagy, președintele Oficiului Național pentru Achiziții Centralizate (ONAC).

BREAKING NEWS Monica Anisie și Nelu Tătaru prezintă, marți dimineață, ordinul comun pentru deschiderea școlilor

Ministrul Educației, Monica Anisie, și cel al Sănătății, Nelu Tătaru, vor prezenta, marți dimineață, începând cu ora 11, ordinul comun.

Orban: Miniștrii Tătaru și Anisie, azi să ajungeți la o formă aproape definitivă a ordinului comun

Premierul Ludovic Orban le-a cerut ministrului Sănătății și ministrului Educației, în cadrul ședinței de Guvern de astăzi, să definitiveze ordinul comun.

Normele de igienă din licee, școli, grădinițe, creșe și alte unități asemănătoare au apărut în Monitorul Oficial

Normele de igienă din licee, școli, grădinițe, creșe, și alte unități dedicate educării, ocrotirii sau instruirii copiilor și tinerilor au apărut în Monitorul Oficial.

Nelu Tătaru: Profesorii cu vârstă înaintată sau care au comorbidități vor putea face cursuri online

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că profesorii cu vârstă mai înaintată și care prezintă comorbidități își pot ține cursurile online.

Stimulente financiare pentru elevii care au luat Bacalaureatul și Evaluarea Națională cu media 10

Peste 1.200 de elevi, care au încheiat cu media generală 10 examenele naționale din sesiunea iunie-iulie 2020, vor primi stimulente financiare.

Klaus Iohannis: Soția mea, care este profesoară, va merge la școală, din 14 septembrie

Președintele Klaus Iohannis a declarat, la o conferință de presă, că soția sa, profesoară de limba engleză în Sibiu, va merge la școală.

Iohannis: Teatrele și cinematografele se vor putea redeschide, probabil, de la 1 septembrie

Teatrele și cinematografele se vor putea deschide probabil începând cu 1 septembrie, în condiții speciale, a anunțat președintele Klaus Iohannis.

Mihai Chirica: Tot personalul din creșele, grădinițele și școlile din Iași va fi testat înainte de 14 septembrie

Primarul orașului Iași, Mihai Chirica, a anunțat că joi va fi luată o decizie prin care tot personalul din creșe, grădinițe și școli va fi testat.

Coordonatorul DSP București: Spitalele de copii trebuie să pregătească locuri pentru minorii cu coronavirus

Coordonatorul DSP București, generalul în rezervă Ionel Oprea, a solicitat ca spitalele de copii din Capitală să pregătească locurii.

Guvernul a alocat bani pentru 500.000 de echipamente electronice și produse de igienă destinate școlilor

Guvernul a adoptat astăzi ordonanța privind fondurile pentru achiziția de dispozitive electronice și echipamente sanitare pentru noul an școlar.

ULTIMA ORĂ Radu Szekely poate candida. Precedent pentru toți candidații cu dublă cetățenie

Judecătoria Sibiu a acceptat candidatura la Consiliul Local Sibiu a lui Radu Szekely, co-fondator al Școlii Finlandeze.

Ordonanța de Urgență care le dă școlilor dreptul de a organiza concursuri pentru angajări, adoptată de Guvern

Guvernul a adoptat Ordonanța de Urgență care prevede o serie de modificări și completări, propuse de către Ministerul Educației și Cercetării,

Guvernul a adoptat OUG care reglementează modul în care școlile pot trece la educația online

Guvernul României a aprobat instituirea unor măsuri de prevenire a îmbolnăvirilor cu SARS–CoV 2, în unitățile și instituțiile de învățământ.

Proiectul de ordin cu reglementările pentru redeschiderea școlilor, publicat de Ministerul Sănătății

Ministerul Sănătății a publicat proiectul de ordin comuni MEC-MS cu reglementările pentru redeschiderea școlilor.

Anisie înființează Corpul de profesori evaluatori pentru examenele naționale. Miza: evaluarea unitară a elevilor

Ministrul educației și cercetării, Monica Anisie, a aprobat Metodologia și calendarul de constituire a Corpului de profesori evaluatori.

Libertatea: Normele sanitare în școli nu mai prevăd distanțarea băncilor, însă masca e obligatorie

Cotidianul Libertatea publică normele de siguranță sanitară în școli care au fost trimise de la Ministerul Sănătății către Ministerul Educației.

Rectificarea bugetară: MEC primește 551,4 milioane de lei. Destinația prioritară a banilor: echipamente electronice

Ministerul Educației primește 551,4 milioane de lei la rectificarea bugetară, anunță instituția, într-un comunicat de presă.

Ludovic Orban afirmă că declarația despre salariile profesorilor i-a fost „răspăruită”

Orban susține că declarația sa de astăzi, în care făcea o analogie între decizia de a crește salariile profesorilor și mersul la cârciumă când nu ai bani, a fost "răspăruită".

ORDIN DE MINISTRU Liceele pedagogice vor funcționa și ca școli de aplicație pentru masteratul didactic

În Monitorul Oficial a apărut, în seara aceasta, un Ordin de Ministru semnat de Monica Anisie, care reglementează modul în care vor funcționa liceele pedagogice.

Adolescenta care a semnalizat plățile ilegale pentru fondul școlii este noul președinte al Federației Tinerilor din Constanța

Roxana Șerban, eleva care, în urmă cu un an, a semnalizat plățile ilegale pentru fondul școlii din liceul său, a devenit noul președinte al Federației Tinerilor din Constanța.

BREAKING NEWS. Ordinul de ministru privind înființarea școlilor-pilot a apărut în Monitorul Oficial

Ordinul de ministru privind înființarea școlilor-pilot a apărut, în seara aceasta, în Monitorul Oficial.

Iohannis, despre începerea școlii: Dacă un primar spune că nu are soluții, nu văd de ce ar candida în continuare

A  fost răspunsul președintelui Klaus Iohannis la întrebarea despre dificultățile semnalate de unii edili în legătură cu începerea noului an școlar.

Iohannis: România s-a înscris la Uniunea Europeană pentru 10 milioane de doze de vaccin anti-COVID

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că România s-a înscris pe lista țărilor din Uniunea Europeană care solicită să beneficieze de vaccinuri anti-COVID.

Anisie: Guvernul pregătește o Ordonanță de Urgență pentru învățământul online

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat că Guvernul pregătește o Ordonanță de Urgență pentru reglementarea învățământului online pentru anul școlar și universitar 2020-2021.

100 de copii din Gorj, izolați după ce au fost în tabere. Organizatorii anulaseră evenimentele, însă părinţii şi profesorii au decis să meargă pe cont propriu

Aproape 100 de copii din Gorj sunt izolaţi, după ce au participat la două tabere școlare, transmite postul de radio Europa FM.

Comisarul european pentru Sănătate: Există indicii bune că vaccinul anti-COVID ar putea să apară în 2020

Un vaccin împotriva COVID-19 ar putea fi disponibil până la sfârşitul anului 2020, a declarat, duminică, comisarul european pentru sănătate.

Klaus Iohannis își prezintă public scuze pentru eroarea de calcul din declarația de miercuri

Administrația Prezidențială a dat publicității un comunicat în care prezintă scuze pentru eroarea de calcul din declarația susținută ieri

Președintele Klaus Iohannis: Pe 14 septembrie începe noul an școlar preuniversitar. Decizia se descentralizează

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, astăzi, condițiile în care va începe noul an școlar. Președintele a făcut anunțul după o întâlnire cu grupul interministerial.

Primarul din Constanța, Decebal Făgădău, vrea ca școala să înceapă pe 1 octombrie

Primarul orașului Constanța, Decebal Făgădău, a declarat, la Digi 24, că școala ar trebui să înceapă pe 1 octombrie, odată cu universitățile.

Ședința decisivă pentru începerea anului școlar va avea loc mâine, la Palatul Cotroceni

Grupul interministerial care analizează formulele de începere a anului școlar se va întâlni cu președintele Iohannis mâine, la ora 15:00, la Palatul Cotroceni.

Premierul Ludovic Orban: Nu pot crea o previziune azi. Școala va începe în condițiile pe care ni le permite evoluția epidemiei

Premierul Ludovic Orban a declarat,astăzi ca reacție la protestele elevilor, că școala va începe, dar că nu poate da un răspuns concret.

Nelu Tătaru: La jumătatea lunii august vom ști exact cum se deschid școlile

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, luni, că, după jumătatea lunii august, autoritățile vor anunța cum se vor deschide școlile.

Iohannis: Genocidul împotriva romilor este, adesea, ignorat Este important să fie studiat în școli

Acesta a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Europene de Comemorare a Holocaustului Romilor.

Profesor, obligat să-i plătească unui elev despăgubiri de 3.000 de lei pentru că l-a tras de urechi

Un cadru didactic, fost director al Liceului Tehnologic din comuna Turburea, judeţul Gorj, a fost obligat de instanţa de judecată să achite despăgubiri de 3.000 de lei.

Guvernul vrea să acorde premii în bani pentru elevii care au luat cu 10 Bacalaureatul și Evaluarea Națională

Într-un proiect apărut în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Educației, Guvernul propune premii în bani pentru elevii care au obținut media 10.

Violeta Alexandru, anunț oficial: Alocațiile vor crește cu 20%, în prima etapă

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat, la începutul ședinței de Guvern, că alocațiile pentru copii vor crește cu 20%, într-o primă etapă.

32 de candidați eliminați pentru fraudă, la concursul de Titularizare. Ei nu vor fi repartizați la catedră timp de un an

32 candidaţi au fost eliminaţi din concursul de Titularizare, informează Ministerul Educației, într-un comunicat.

Irlanda investește 375 de milioane de euro pentru redeschiderea școlilor în siguranță

Irlanda a anunţat luni un pachet financiar în valoare de 375 de milioane de euro destinat reîntoarcerii copiilor în şcoli, cu program obişnuit, până la sfârşitul lunii august.

SURSE Dan Motreanu a propus PNL să analizeze amânarea deschiderii școlilor până după alegerile locale

Liberalul Dan Motreanu a proipus, în această dimineață, colegilor săi de partid să decisă amânarea deschiderii școlilor până după alegerile locale.

Profesorul Alexandru Rafila: Am declinat oferta domnului Victor Ponta de a candida la Primăria Capitalei

Profesorul Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a confirmat, în seara aceasta, la Digi 24, că a primit o ofertă de a candida la Primăria Capitalei.

Opt candidați, eliminați din examenul de definitivat, pentru tentativă de fraudă

Opt candidați au fost eliminați din examenul de definitivat pentru că au încercat să fenteze vigilența supraveghetorilor, informează Ministerul Educației.

Anisie, despre noul an școlar: ”Cel mai probabil, scenariul hibrid ar putea fi pus în practică”

Ministrui: o decizie în privinţa începerii anului şcolar va fi luată în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice.

Anisie: Primul scenariu luat în calcul este reluarea cursurilor la clasă

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat că primul scenariu luat în calcul pentru începerea anului școlar este acela în care cursurile se vor desfășura în mod clasic.

Nelu Tătaru, scenariu pentru toamnă: Doar o treime dintre elevi ar putea merge la școală. prin rotație

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, la Digi 24, că unul dintre scenariile luate în calcul pentru toamnă este ca doar o treime dintre elevi să meargă, prin rotație, la școală. ”„De exemplu, vor fi […]

Hotărârea de Guvern privind înființarea școlilor-pilot a apărut în Monitorul Oficial

Hotărârea de Guvern care prevede înființarea școlilor-pilot înceoând cu anul școlar 2020-2021 a apărut, în seara aceasta, ăn Monitorul Oficial.

BBC News: Vaccinul dezvoltat de Universitatea din Oxford pare sigur și are efect asupra sistemului imunitar

Un vaccin contra coronavirusului dezvoltat de Universitatea din Oxford pare sigur și declanșează un răspuns imunitar, anunță BBC News.

ULTIMA ORĂ Proiectul privind școlile-pilot, aprobat în ședința de Guvern

Executivul a aprobat funcționarea unităților de învățământ cu statut de școli pilot, experimentale și de aplicație, începând cu anul școlar următor

EXCLUSIV Secretarul de stat Luminița Barcari pleacă, prin autosuspendare, de la Ministerul Educației

Secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar, Luminița Barcari a confirmat pentru Educație Privată că urmează să plece din funcție.

EXCLUSIV Anisie: ”Am semnat ordinul prin care se anulează titlul de doctor pentru domnul Darius Vâlcov”

Ministrul Educației. a declarat, pentru Educație Privată, că a semnat astăzi ordinul prin care fostului ministru Darius Vâlcov i-a fost anulat titlul de doctor.

Victor Ponta a pierdut definitiv procesul prin care încerca să își păstreze titlul de doctor

Anunțul a fost făcut de jurnalista Emilia Șercan, pe pagina sa de Facebook.

Anisie, despre cel mai bun scenariu pentru toamnă: unii elevi vor fi la școală, iar alții vor face cursuri online

Ministrul Educației spune că sunt șanse mici ca școala să înceapă în regim normal din toamnă, relatează Digi 24.

Vlad Dediu, preşedintele Uniunii Naţionale a Studenţilor din România, a murit, după ce a fost scos din Marea Neagră

Acesta se afla în strare gravă la spital după ce s-a aflat la un pas de înec în zona stațiunii Mamaia. 

Hagia Sophia, pe cale să-și piardă statutul de muzeu și să devină moschee

Un tribunal din Turcia a luat decizia care deschide calea pentru ca muzeul Hagia Sophia din Istanbul, construit în secolul VI, să devină, din nou, moschee.

Rezultatele repartizării în licee au fost publicate. Informațiile au apărut anonimizat

Rezultatele au fost afișate în format anonimizat, la fel ca notele de la Evaluarea Națională și Bacalaureat.

TVR: Editurile au contestat licitaţia organizată de MEC pentru manualele de clasa a VIII-a

Elevii care încep clasa a VIII-a nu vor avea manuale noi din primele zile de şcoală, anunță TVR. Editurile au contestat licitaţia.

Mai mult de jumătate din elevii admiși la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” sunt fete

Colegiile militare din România şcolarizează şi fete începând din anul 2001.

Nelu Tătaru, despre deschiderea școlilor: ”La sfârșitul lunii august vom spune ce putem face în 15 septembrie”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, la Digi 24, că oi decizie cu privire la forma în care va începe anul școlar va fi luată abia la sfârșitul lunii august.

Președintele Iohannis a promulgat legea prin care elevii și profesorii pot primi un laptop sau o tabletă, la cerere

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, astăzi, legea  prin care elevii și profesorii pot primi un laptop sau o tabletă, în baza unei solicitări.

ULTIMA ORĂ S-au afișat rezultatele la Bacalaureat

Rezultatele la Bacalaureat au fost afișate.

Cluburile Sportive Școlare și Liceele cu Program Sportiv își reiau activitatea

Astăzi, 29 iunie, la sediul Ministerului Tineretului și Sportului, a avut loc o întâlnire de lucru între Monica Anisie, ministrul educației și cercetării și Ionuț Stroe, ministrul tineretului și sportului. 

216 elevi vor susține Evaluarea Națională în etapa specială. Cum se va desfășura examenul

Peste 200 de absolvenți ai clasei a VIII-a vor susține Evaluarea Națională în cadrul etapei speciale, informează Ministerul Educației.

GCS corectează cifrele comunicate azi: 325 de infectări din 12.236 de teste

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a revenit cu cifre actualizate despre statistica infectărilor cu SARS-Cov-2.

Rată record de infectări raportate: 325 de cazuri din 1877 de teste

Grupul de Comunicare Strategică a raportat, azi, cea mai mare rată de infectări confirmate în 24 de ore, de la începutul pandemiei.

Raed Arafat: ”Dacă populația nu ascultă, cadrele medicale vor ajunge să decidă cine rămâne în viață și cine nu”

„Dacă populația nu ascultă, cadrele medicale vor ajunge să decidă cine rămâne în viață și cine nu. Sună extrem de cinic, dar este realitatea!”

105 candidați, eliminați din a doua probă obligatorie a Bacalaureatului, pentru fraudă

105 candidați au fost eliminați din a doua probă a Bacalaureatului, pentru fraudă, anunță Ministerul Educației, într-un comunicat de presă. 138.104 candidați au susținut proba scrisă, iar 5.935 de candidați nu s-au prezentat. Dintre aceștia, […]

Monica Anisie: Examenul de titularizare rămâne suspendat. Examenul de definitivare se susține

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, la Realitatea Plus, că examenul de titularizare rămâne suspendat în perioada stării de alertă.

BACALAUREAT 2020, proba de Istorie. Cum arată modelele de subiecte publicate de MEC

O parte dintre elevii care susțin Bacalaureatul vor da, mâine, proba de Istorie. Ceilalți se pregătesc pentru proba de Matematică. 

85 de eliminări pentru fraudă la prima probă de Bacalaureat. Cât timp nu vor mai putea susține examenul candidații respectivi

Proba de Limba și literatura română a avut o incidență mare a tentativelor de fraudă.   de elevi au fost eliminați, după ce au încercat să trișeze,

Rezultatele la Evaluarea Națională au fost publicate

Notele elevilor au fost publicate în format anonimizat, pentru a respecta reglrementările GDPR.

Bacalaureat 2020. Ultimele precizări ale Ministerului Educației, înainte de examen

Bacalaureat 2020. Ministerul Educației a dat publicității un comunicat cu ultimele precizări înainte de examenul care va începe mâine.

OMS: Lumea a intrat „într-o fază nouă și periculoasă”, pe fondul măsurilor de relaxare

 Lumea a intrat „într-o fază nouă și periculoasă”, pe fondul măsurilor de relaxare, afirmă Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Elevii cu cerințe educaționale speciale vor avea locuri distincte în școli

Ministrul Educaţiei a emis ordinul pentru locurile distincte pentru copiii cu cerinţe educaţionale speciale din şcolile de masă şi şcolile speciale,

Evaluarea externă pentru acreditarea școlilor și grădinițelor de stat și private se poate desfășura online

Activitățile de evaluare externă în vederea acordării autorizației și a acreditării pentru unitățile de învățământ preuniversitar de stat și particular se pot derula online.

Klaus Iohannis lasă de înțeles că nu va promulga legea care interzice identitatea de gen în școli

Președintele Klaus Iohannis a sugerat că informațiile apărute în presă, potrivit cărora nu va promulga legea care interzice discuțiile despre identitatea de gen în școli, sunt adevărate.

Edupedu: Examenul de titularizare a fost suspendat pe durata stării de alertă

Concursul național de Titularizare 2020 a fost suspendat, potrivit unui Ordin de Ministru semnat azi de Monica Anisie.

Trei candidați au avut temperatura de peste 37,3 grade Celsius, la proba de Matematică

Trei candidați au avut temperatura de peste 37,3 grade Celsius, la proba de Matematică de la Evaluarea Națională, anunță surse din MEC.

Pentru prima dată în istoria examenului, notele de la Evaluarea Națională vor fi afișate anonim

O notă trimisă către Comisiile județene și a Municipiului București de Evaluare Națională din care reiese că anul acesta, pentru prima dată în istoria examenului, rezultatele vor fi afișate anonim.

Orban avertizează creșele și grădinițele care se redeschid: ”Aici nu ne jucăm cu sănătatea copiilor!”

Premierul Ludovic Orban a avertizat grădinițele și creșele care se redeschid că trebuie să respecte normele de siguranță sanitară.

EVALUAREA NAȚIONALĂ Aproape 7% dintre candidați nu s-au prezentat la proba de limba română

11.490 de candidați (6,7% dn totalul elevilor înscriși) nu s-au prezentat la proba de limba română a examenului de Evaluare Națională.

Ordinul cu normele privind deschiderea grădinițelor și a creșelor a fost trimis la Monitorul Oficial

Ordinul semnat de ministrul Educației, ministrul Muncii și ministrul Sănătății, necesar pentru redeschiderea grădinițelor, a fost trimis la Monitorul Oficial.

EVALUAREA NAȚIONALĂ Un singur elev din țară a avut temperatura peste 37,3 grade Celsius în prima zi

Un singur  elev din România a avut temperatura peste 36,3 grade Celsius, în prima zi a Evaluării Naționale, anunță Ministerul Educației.

Anisie: ”Creșele și grădinițele nu se vor redeschide mâine.” Cauza: lipsa normelor

Creșele și grădinițele nu se vor redeschide mâine, din cauza lipsei normelor, a anunțat, azi, ministrul Educației, Monica Anisie.

Anisie: Lucrările elevilor vor fi evaluate în alt județ decât cel în care dau examenul, inclusiv pentru municipiul București

Lucrările elevilor care susțin Evaluarea Națională vor merge să fie evaluate în alt județ, inclusiv pentru municipiul București.

Cu o zi înainte de începerea Evaluarea Națională, număr record de infectări confirmate după relaxare

Cu o zi înainte de începerea probelor scrise la Evaluarea Națională, România are un număr record de cazuri de coronasvirus confirmate.

Monica Anisie: ”Mergem înainte cu examenele naționale, așa cum sunt reglementate acum”

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat pentru Educație Privată că examenele naționale vor fi organizate potrivit reglementărilor legale în vigoare.

Grupul de Comunicare Strategică, apel la managerii de teatre să nu redeschidă la indicațile Gabrielei Firea

Grupul de Comunicare Strategică face apel la managerii de teatre să nu deschidă sălile de spectacole, așa cum își exprimase dorința primarul general.

Avocatul Poporului cere MEC să elimine restricțiile privind participarea la examene a elevilor cu temperatura peste 37,3 grade

Avocatul Poporului cere, într-o adresă trimisă la Ministerul Educației, eliminarea restricțiilor de participare la examene pentru elevii care au temperatura peste 37,3 grade Celsius.

Grădinițele și creșele de stat sau private pot fi deschise pe timpul verii. Pentru unitățile publice, decizia e a autorităților locale

Atât grădinițele și creșele de stat, cât și cele private pot fi deschise pe timpul verii, au declarat pentru Educație Privată surse guvernamentale.

Vicepreședintele Comisiei Europene: Vaccinarea va fi următorul front al dezinformării

Vera Jourova, vicepreședinte al Comisiei Europene, a avertizat că următorul front al fenomenului ”fake news” este vaccinarea, anunță Biziday.

Normele de aplicare a legii împotriva violenței psihologice-bullying au fost publicate în Monitorul Oficial

Normele au fost aprobate prin ordin de ministru și publicate în Monitorul Oficial din 10 iunie 2020.

Universitatea din București și Universitatea Babeș-Bolyai, singurele universități din România în clasamentul QS 2020

Universitatea din București are, alături de Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, cele mai bune performanțe la nivelul sistemului de învățământ superior românesc.

Digi 24: Vloggerul ”Colo” (Alexandru Bălan) a fost reținut de Poliție

Alexandru Bălan, vloggerul cunoscut pe YouTube sub numele Colo, a fost reținut marți seară de polițiștii de la Secția 9 din Capitală.

Nelu Tătaru, la TVR: După 15 iunie, pot fi deschise și grădinițe sau creșe de stat. Decizia este la autoritățile locale

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că, după 15 iunie, autoritățile locale pot decide să deschidă și greădinițe, creșe sau unități de tip after-school de stat.

Monica Anisie, despre containere: ”Am dat doar un exemplu. Nu înseamnă că vom folosi așa ceva!”

Ministrul Educației, Monica Anisie, a comentat, pentru Educație Privată, pe tema eventualității ca în școli să fie introduse din toamnă containere.

Iohannis: După 15 iunie va fi posibilă redeschiderea after-school-urilor, creșelor și grădinițelor private

După data de 15 iunie, va fi posibilă rereschiderea unităților de tip after-school, a grădinițelor și a creșelor private, a anunțat președintele Klaus Iohannis.

Generația PLUS îi cere președintelui Iohannis să nu promulge schimbările legislației pe tema educației sexuale

Generația PLUS, organizația de tineret a PLUS, anunță, într-un comunicat, că îi va trimite președintelui Klaus Iohannis o scrisoare.

Florin Cîțu, despre dublarea alocațiilor: ”De unde să luăm banii? Suntem în plină criză globală!”

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, se arată sceptic față de dublarea alocațiilor de la 1 august 2020, așa cum prevedea proiectul de lege inițiat de PSD și votat în Parlament, în 2019.

Monica Anisie: ”Avem nevoie de mai multe cadre didactice pentru supraveghere la examene”

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, la Digi 24, că la examenele naționale de anul acesta vor fi necesare mai multe cadre didactice pentru supravegherea elevilor.

Ministerul Educației: Serbările de final de an în curtea școlii sunt interzise

Organizarea serbărilor tradiționale de sfârșit de an cu participarea elevilor, cadrelor didactice și părinților este interzisă.

Enrique Redel (editor): Mircea Cărtărescu, printre cei cinci candidați la Premiul Nobel pentru literatură

Editorul spaniol Enrique Redel, de la Editorial Impedimenta, spune că Academia Suedeză, instituția care acordă Premiile Nobel, a reţinut drept candidaţi principali anul acesta cinci nume.

Amendamentul care blochează educația sexuală generală în școli a fost aprobat de Camera Deputaților

Camera Deputaților a aprobat,  azi, amendamentul depus de mai mulți parlamentari PSD-PNL, prin care devine obligatoriu consimțământul părinților.

O școală din Iași a fost închisă din nou, după ce un angajat a fost diagnosticat cu COVID-19, în prima zi de pregătire a elevilor

O școală din Iași a fost închisă din nou, după ce unul dintre angajați a fost diagnosticat cu COVID-19.

Silviu Dehelean (USR): PSD și PNL au votat împreună și în Comisia Juridică împotriva educației pentru sănătate în școli

Deputatul USR Silviu Dehelean acuză PSD și PNL că au votat împreună, în Comisia Juridică a Camerei Deputaților, împotriva educației pentru sănătate în școli.

Legea lui Șerban Nicolae prin care profesorii primeau atribuții de autorități publice, declarată neconstituțională

Curtea Constituțională a admis  sesizarea Avocatului Poporului asupra legii inițiată de senatorul PSD Șerban Nicolae.

OFICIAL MEC a anunțat când vor da examenele elevii care au temperatura peste 37,3 grade Celsius

La aceste sesiuni speciale vor participa doar absolvenții care au avut temperatura peste maximul admis, au fost in izolare, carantină.

POLITIZARE ÎN EDUCAȚIE Noul șef al Inspectoratului Școlar Sălaj este și candidatul PNL la Primăria Zalău

Inspectorul şcolar general al IŞJ Sălaj, Vasile Bulgărean, inspectorul şcolar general adjunct Cosmin Purcar şi directorul Casei Corpului Didactic (CCD), Gheorghe Bancea, au fost instalaţi în funcţie.

Consiliul Național al Elevilor cere retragerea sau respingerea proiectului privind uniformele obligatorii

Consiliul Național al Elevilor se declară împotriva proiectului de lege privind introducerea uniformelor obligatorii, inițiat de senatorul PMP Lucian Iliescu.

Anisie: Elevii cu febră ar putea da bacalaureatul cu subiect de rezervă. Cei bolnavi, la domiciliu sau în spital

Anisie a precizat că elevii bolnavi sau izolați pot solicita să dea examenul la domiciliu sau în spital, printr-o procedură specială.

OFICIAL Cum se echivalează competențele lingvistice și digitale pentru Bacalaureat

Ministerul Educației și Cercetării a emis metodologia de echivalare/recunoaștere a nivelurilor de competență.

Generația PLUS și USR Tineret, petiție împotriva amendamentului care blochează educația sexuală în școli

Generația PLUS și USR Tineret, organizațiile de tineri ale celor două partide, susțin o petiție comună pentru introducerea educației sexuale în școli.

Președintele Iohannis, anunț oficial: Va exista a doua sesiune a Evaluării Naționale, pentru elevii cu probleme medicale

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, astăzi, că elevii cu probleme medicale vor putea să susțină Evaluarea Națională într-o a doua sesiune.

Raluca Turcan: Există intenția de acordare a finanțării per elev pentru școlile autorizate, până la sfârșitul anului școlar

Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat, pe pagina sa de Facebook. că Guvernul intenționează să acorde până la sfârșitul anului școlar finanțarea per capita.

Premierul Orban discută, mâine, cu reprezentanții învățământului privat despre redeschiderea grădinițelor și a centrelor educaționale

Premierul Ludovic Orban va discuta, joi, cu reprezentanții învățământului privat despre posibilitates ca grădinițele și centrele educaționale să fie redeschise pentru perioada de vară, au declarat, pentru Educație Privată, surse guvernamentale. Potrivit surselor citate, discuția […]

”Laserul de la Măgurele”, declarat de Guvern Instalație de Interes Național a României

Extreme Light Infrastructure - Nuclear Physics (ELI-NP). cunoscut drept ”Laserul de la Măgurele” a fost declarat Instalație de Interes Național a României.

Moțiunea împotriva ministrului Educației a fost adoptată

Declarații făcute de ministrul Educației, la dezbaterea moțiunii simple care a fost depusă de Pro România și PSD.

Ludovic Orban: Până pe 1 iunie, măştile de protecţie trebuie să ajungă în şcoli

Premierul Ludovic Orban a cerut miercuri, în şedinţa de Guvern, ca măştile de protecţie să ajungă în şcoli până pe 1 iunie.

Anisie anunță procedură specială la examene pentru elevii care nu pot susține probele din motive medicale

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat că elevii cu probleme vor susține examenele  în conformitate cu o procedură specială.

Metodologia de titularizare, anunțată de MEC. Proba de interviu, eliminată pentru candidații care doresc un post în regim „plata cu ora”

TITULARIZARE. Metodologia-cadru privind mobilitatea personalului didactic din învățământul preuniversitar în anul școlar 2020-2021 a fost aprobată prin ordin de ministru și transmisă spre publicare în Monitorul Oficial. În contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului […]

MEC anunță consultare publică pentru școlile-pilot. Proiect de HG: Acestea vor avea planuri-cadru diferite

Anunțul privind procedura de consultare publică vine la două săptămâni după ce profesorul Marian Staș, care coordona programul de școli-pilot, și-a anunțat demisia din funcția de consilier al ministrului Educației.

Noul calendar privind admiterea în învățământul liceal a fost aprobat prin ordin de ministru

Monica Anisie a semnat un ordin de ministru, prin care a fost aprobat Calendarul actualizat al organizării și desfășurării admiterii în învățământul liceal.

OFICIAL Calendarul Bacalaureatului, aprobat prin ordin de ministru. Cum se organizează centrele de examen

A fost aprobat noul calendar de organizare și desfășurare a examenului național de Bacalaureat în anul școlar 2019-2020.

Premierul Ludovic Orban, despre remaniere: ”O minciună gogonată!”

Premierul Orban a calificat drept ”o minciună gogonată” așa-zisele informații care au circulat în presă despre eventualitatea unei remanieri guvernamentale.

Ce se întâmplă cu elevii care au temperatura peste 37,3, la intrarea în examen? Soluția unui fost președinte CCR

Potrivit ordinului comun semnat de ministrul Educației și al Sănătății, la examenele naționale vor fi admiși în sală doar elevii care au temperatura de până la 37,3 grade Celsius.

Universitatea din București, decizie finală privind examenele de admitere la fiecare facultate

Universitatea din București se pregătește să își primească din toamnă viitorii studenți. Cum se vor desfășura examenele de admitere la fiecare facultate.

Primăria Sibiu acordă bani din bugetul local familiilor care au nevoie de bonă pentru copii

Din 3 iunie 2020, Primăria Sibiu acordă bani din bugetul local familiilor care au nevoie de bonă pentru copii, anunță publicația Ora de Sibiu.

PROIECT Din septembrie, salariile din învățământ ar putea crește

Un proiect de hotărâre de guvern, publicat în dezbatere publică pe pagina de internet a ministerului Educației, prevede creșteri de salarii

Surse: Ordinul MS-MAI ar putea fi modificat, astfel încât excepții de la purtarea măștilor să fie EXAMENELE

Ministerul Educației a solicitat o rectificare în ordinul comun MS-MAI, astfel încât excepția de la purtarea măștilor de către elevi să fie valabilă pentru examene.

Ministrul Sănătății: Copiii mai mici de 5 ani și elevii în timpul orelor, exceptați de la obligația de purtare a măștii

Copiii mai mici de 5 ani și elevii în timpul orelor se numără printre excepțiile de la obligația de purtare a măștii, a decis ministrul Sănătății, Nelu Tătaru

Președintele Iohannis a trimis la Parlament Legea bullyingului, pentru reexaminare

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a trimis miercuri, 20 mai a.c., către Parlament, spre reexaminare, Legea bullyingului.

Digi 24: Examenul de admitere la Facultatea de Medicină București se va organiza pe Arena Națională

Arena Națională devine, pentru o zi, amfiteatru de examene pentru aspiranții la profesia de medic, anunță Digi 24.

Anisie: În fiecare școală un cadru medical va supraveghea participarea elevilor la cursuri şi la examene

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat, marţi, că în fiecare unitate de învăţământ va exista un cadru medical care va supraveghea participarea elevilor.

USLIP Iași susține că ministrul Anisie va retrage ordinul privind pregătirea elevilor din anii terminali

USLIP Iași afirmă, într-o postare pe Facebook, că ministrul Anisie va retrage ordinul privind pregătirea pentru examene a elevilor din anii terminali.

Gabriela Firea a renunțat la testarea anti-COVID 19 în școli: ”Atâta răutate nu am văzut!”

Primarul general Gabriela Firea a anunțat, într-o declarație preluată de MEDIAFAX, că a renunțat la ideea testărilor anti-COVID 19 în cabinetele medicale din școli.

Elevii cu temperatura mai mare de 37,3 grade Celsius nu intră la examene. Condițiile de siguranță epidemiologică, anunțate de MEC

Elevii care au temperatura mai mare de 37,3 grade Celsius nu vor fi acceptați in școli pentru examene sau cursuri de pregătire.

Cum vor fi încheiate mediile elevilor pentru semestrul al doilea. Decizia finală, publicată în Monitorul Oficial

Ordinul de ministru care indică procedura de încheiere a mediilor pentru semestrul al doilea a fost publicat în Monitorul Oficial.

Calendarul de desfășurare a Evaluării Naționale, publicat în Monitorul Oficial

Calendarul de desfășurare a Evaluării Naționale a fost publicat în Monitorul Oficial. Potrivit documentului, etapele examenului sunt următoarele:

Marian Staș și-a anunțat demisia din Ministerul Educației: ”Eu nu girez cu statutul meu profesional o atare stare de fapt”

Profesorul Marian Staș și-a anunțat, printr-un editorial publicat în ziarul Adevărul, demisia din funcția de consilier al ministrului Educației.

OUG: Transport public gratuit pentru toți elevii. Competențele lingvistice și digitale se echivalează pentru Bac

Toți elevii din România vor beneficia de transport public gratuit, iar la Bacalaureatul 2020 probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale se echivalează,

Raluca Turcan: Unitățile de învățământ privat vor primi finanțare per elev în perioada stării de alertă

Școlile și grădinițele private vor primi finanțare de la stat per elev, în perioada stării de alertă, a anunțat, astăzi, vicepremierul Raluca Turcan.

Muzeul Antipa NU se va deschide pentru public din 15 mai: ”Așteptăm normele de securitate biologică”

Muzeul Antipa anunță, într-un comunicat, că nu se va redeschide pentru public în data de 15 mai, chiar dacă autoritățile au decis că deschiderea este permisă.

OFICIAL Părinții sunt cei care decid dacă elevii din anii terminali revin în școli. Copiii cu temperatura de peste 37 de grade nu au voie la cursuri

Monitorul Oficial a publicat, în această seară, Ordinul comun al ministrului Educației și Sănătății.

Asociația Dedeman anunță testarea gratuită a elevilor care se pregătesc pentru examenele naționale, prin platforma Brio

Asociația Dedeman împreună cu platforma Brio.ro  lansează cea mai largă inițiativă națională de testare GRATUITĂ a tuturor elevilor care se pregătesc pentru Bac și Evaluarea Națională.

Klaus Iohannis atacă la Curtea Constituțională legea care permite desfășurarea educației online

Președintele României, Klaus Iohannis, a trimis către Curtea Constituțională luni, 11 mai a.c., o sesizare de neconstituționalitate.

Andrew Cuomo: Trei copii din New York au murit din cauza unui sindrom posibil asociat COVID-19

Trei copii din New York au murit ca urmare a unui sindrom inflamator foarte rar, despre care specialiștii susțin că ar putea fi legat de noul tip de coronavirus.

INSP a anunțat propunerile pentru prima etapă de relaxare

INSP a postat în transparență decizională propunerea privind setul de măsuri de relaxare care vor fi aplicate după ridicarea stării de urgență.

Șeful Institutului OncoGen susține că și-a autoadministrat un vaccin anti-COVID. Substanța nu este omologată

Virgil Păunescu, șeful institutului OncoGen din Timișoara, susține, într-o postare pe Facebook, că și-a autoadministrat un vaccin împotriva COVID-19.

Primarul din Târgu Mureș, Dorin Florea, cere amânarea examenelor pentru elevii diagnosticați cu coronavirus

Dorin Florea susţine că municipalitatea asigură condiţiile optime pentru desfăşurarea examenelor de Evaluare Națională şi de Bacalaureat.

Hotnews: Universitatea din București și Universitatea de Vest schimbă examenele de admitere

Universitatea din București și Universitatea de Vest din Timișoara nu vor organiza, anul acesta, examene de admitere, anunță Hotnews.

Anisie: Dacă un copil nu are nicio notă în semestrul al doilea la o materie, media din primul semestru devine medie anuală

Ministrul Educației, Monica Anisie, a explicat, la Realitatea Tv, ce pot face elevii care nu au nicio notă la o anumită materie în semestrul al doilea.

Premierul Ludovic Orban: Guvernul va cumpăra tablete pentru copiii defavorizați. Anisie: Vor primi și acces la internet, pentru doi ani

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi seară, în ședința de Guvern, că va utiliza Fondul de rezervă pentru achiziţia de tablete destinate elevilor.

Ludovic Orban, despre examenele naționale: ”Am văzut forma asta de separare, prin intermediul plexiglas”

Premierul Ludovic Orban a avansat, astăzi, ideea că la examenele naționale ar putea fi instalate în săl panouri de plexiglas.

Bebeluși în vremea COVID-19: 116 milioane de copii vor veni pe lume în 9 luni de la declararea pandemiei

Conform estimărilor, în contextul tensionat al pandemiei de COVID-19, urmează să se nască 116 milioane de bebeluși, declară, astăzi, UNICEF.

IHME și-a revizuit previziunile pentru România. Prima zi fără decese din cauza COVID-19, decalată cu trei săptămâni

Institutul pentru Măsurători și Evaluare în domeniul Sănătății (|IHME), care funcționează în cadrul University of Washington, și-a revizuit previziunile pe tema evoluției COVID-19 în România.

Metodologia de concurs pentru inspectorii școlari a apărut în Monitorul Oficial

Metodologia de organizare a concursurilor pentru conducerile ISJ a apărut, astăzi, în Monitorul Oficial.

Victorie pentru comunitatea ”Părinții cer schimbare”. Trei colegii din Brașov cu regulamente abuzive, amendate de CNCD

CNCD a amendat, astăzi, cele trei colegii din Brașov ale căror regulamente abuzive au fost denunțate în spațiul public, în urmă cu un an, de Grupul Civic ”Părinții cer scbimbare”

Calendarul de înscrieri pentru învățământul preșcolar, anunțat de ministrul Educației

Ministrul Educației, Monica Anisie, a publicat, pe pagina sa de Facebook, calendarul de înscrieri pentru învățământul preșcolar.

Liliana Romaniuc, numită consilier de stat în aparatul de lucru al vicepremierului Raluca Turcan

Liliana Romaniuc, director al unei școli private din Iași, a fost numită, astăzi, de premierul Ludovic Orban în funcția de consilier de stat, în aparatul de lucru al vicepremierului Raluca Turcan.

Anisie: 65% din măsurile din programul de guvernare pentru educație și cercetare au fost deja implementate

Ministrul Edicației afirmă că 65% din măsurile prevăzute în programul de guvernare pentru domeniul educației și cercetării au fost deja implementate.

Mai multe organizații ale elevilor solicită organizarea examenelor naționale în condiții de siguranță

Mai multe organizații ale elevilor solicită Guvernului măsuri speciale pentru organizarea examenelor naționale în condiții de siguranță.

Anunț MEC: Profesorii care nu au acces la tehnologie digitală pot cere școlilor echipamentele necesare

Cadrele didactice care nu au acces la tehnologie pot solicita unităților de învățământ să le pună la dispoziție echipamentele necesare pentru desfășurarea procesului didactic în sistem on-line, anunță Ministerul Educației, într-un comunicat de presă.

Președintele Iohannis: Starea de urgență nu va fi prelungită. Va fi înlocuită cu stare de alertă. Ce se schimbă

Iohannis a precizat că, din 15 mai, România va intra în stare de alertă, pentru a controla, în continuare, epidemia.

Anisie, despre varianta renunțării la Evaluarea Națională și Bacalaureat: ”Decizia este deja luată”

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, la Digi 24, că decizia pe tema susținerii exasmenelor naționale este deja luată.

Monica Anisie: Aproximativ 250.000 de elevi nu au acces la tehnologie

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, la Digi 24, că, din datele ministerului, aproximativ 250.000 de elevi nu au acces la tehnologia necesară cursurilor online.

Ministrul Educației: ”Nu există o decizie cu privire la deschiderea unor creșe sau unități after-school în timpul verii”

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat, la Digi 24, că în acest moment nu există o decizie finală cu privire la deschiderea unor creșe și unități after-school, în perioada verii.

FSLI cere promulgarea unei legi prin care profesorii primesc două salarii pentru a-și cumpăra echipamente digitale

Federația Sindicatelor Libere din Învățîmânt (FSLI) îi cere președintelui Iohannis să promulge o lege prin care profesorii ar primi două salarii

Monica Anisie: ”Trebuie să fim pregătiți ca în toamnă să desfășurăm un învățământ online”

”Trebuie să fim pregătiți ca în toamnă să desfăîșurăm un învățământ online”, a declarat ministrul Educației, Monica Anisie, la Digi 24.

Grup de lucru la nivelul Ministerului Educației, pentru sprijinirea învățământului particular din România

Ministerul Educației anunță, într-un comunicat de presă, că va înființa un grup de lucru pentru sprijinirea învățământului privat.

Guvernul ia în calcul să permită funcționarea creșelor și a instituțiilor de tip after-school, în timpul verii

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, a declarat că Guvernul va analiza, în luna mai, posibilitatea ca instituțiile de tip after-school și creșele să poată funcționa.

Germanii, îndemnați să rămână în case, după ce rata de infectare cu noul coronavirus a crescut brusc

Germanii au fost îndemnați să rămână în case pe cât de mult posibil, după ce rata de contaminare cu noul coronavirus a crescut cu 30%.

Iohannis, despre dublarea alocațiilor: Este una dintre măsurile care trebuie foarte bine cântărite

Președintele Iohannis s-a arătat rezervat față de sublarea alocațiilor, care ar fi urmat să aibă loc în luna iulie.

Președintele Iohannis: „Am pretenția ca până în septembrie să găsim soluții pentru copiii care nu au avut acces la învățământul la distanță”

El a precizat că'ținta măsurilor care urmează să fie luate de minister vizează intreaga populație școlară, inclusiv dascălii.

Apel public și urgent pentru colectarea de calculatoare uzate pentru copiii din comunități defavorizate

Asociația Ateliere Fără Frontiere lansează un apel public și urgent pentru colectarea de calculatoare uzate pentru copiii din comunități defavorizate.

Premierul Ludovic Orban: După 15 mai, parcurile probabil se deschid, locurile de joacă rămân închise

Premierul Ludovic Orban a declarat, în această seară, la Digi 24, că printre măsurile de relaxare a restricțiilor după 15 mai se va număra, probabil, și redeschiderea parcurilor

Anisie: Elevii care nu au resurse pentru cursuri online vor fi ajutați de școli și de ISJ-uri

Elevii care nu au acces la tehnologie pentru a participa la cursuri online vor fi sprijiniți de unitățile de învățământ și de inspectoratele școlare.

Președintele Klaus Iohannis: Pentru majoritatea elevilor grădinițele, școlile și universitățile nu se mai redeschid

Președintele Iohannis a anunțat că pentru majoritatea elevilor grădinițele, școlile și universitățile nu se mai redeschid. Anul școlar se va încheia pe 12 iunie.

Harghita: 86% dintre elevi au beneficiat de lecții online, începând cu 11 martie

86% dintre elevii din Harghita au beneficiat de lecţii online, începând cu 11 martie, în această activitate de predare-învăţare fiind implicaţi, deopotrivă, elevii, cadrele didactice şi părinţii.

Ludovic Orban: Va trebui să asigurăm măști pentru toți copiii și pentru toate cadrele didactice

Premierul Ludovic Orban a dclarat, astăzi, că Guvernul intenționează să asigure măști de protecție pentru elevi.

Adrian Streinu Cercel, demis de Nelu Tătaru de la șefia comisiei științifice anti-COVID 19

Ministrul  Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat joi că l-a demis pe Adrian Streinu Cercel de la șefia Comisiei științifice speciale anti-COVID din Ministerul Sănătății.

Asztalos Csaba propune verificarea prezenței la cursurile online doar pentru elevii care au resurse

Asztalos Csaba, președintele CNCD, propune o soluție pentru a evita discriminarea în cazul elevilor care nu au resurse pentru cursuri online.

Gabriela Firea: „Sub nicio formă nu aș fi de acord cu reînceperea cursurilor! Copii cu masca de protecție la școală mi se pare o imagine dureroasă”

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, afirmă, într-o postare pe Facebook, că redeschiderea școlilor după data de 15 mai i se pare o idee periculoasă.

Monica Anisie, după discuția cu președintele Iohannis: Redeschiderea cursurilor trebuie să fie una prudentă, controlată și treptată

Specialiștii ministerului iau în calcul mai multe variante, inclusiv pe cea a revenirii la cursuri doar a elevilor din anii terminali.

Nelu Tătaru, despre redeschiderea școlilor: ”Poate la sfârşitul lunii mai – începutul lunii iunie”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat, marți seară, la Antena 3, că școlile ar putea fi redeschise peste câteva săptămâni.

Prima testare pe oameni a vaccinului anti-coronavirus va începe joi, la Universitatea din Oxford

Primele teste pe oameni ale vaccinului împotriva noului coronavirus vor începe joi și vor fi realizate de Universitatea Oxford.

Școlile din Franța se redeschid pe 11 mai, cu clase de maximum 15 elevi

Pe data de 11 mai, școlile din Franța vor fi redeschise, odată cu ridicarea carantinei generale, anunță Reuters. Elevii vor fi, însă, reorganizați în clase de maximum 15 persoane.

Președintele Klaus Iohannis: După 15 mai, vom începe să implementăm măsuri de relaxare a restricțiilor

Preșdintl Klaus Iohannis a anunțat că România ar putea intra după data de 15 mai în faza de relaxar a restricțiilor impuse de situația epidemiologică.

Grupul de Comunicare Strategică: Relaxarea restricțiilor nu va avea loc în perioada imediat următoare

Grupul de Comunicare Strategică explică felul în care autoritățile abordează, în acest moment, eventualitatea unor măsuti de relaxare.

Ludovic Orban: Vom putea redeschide școlile după 15 mai. Poate fi 20 mai, 25 mai, 1 iunie…

Prmierul Ludovic Orban a declarat, la Digi 24, că școlile vor fi dschise după 15 mai, fără a avansa, însă, o dată certă.

DNA: Directoarea Școlii nr 150 din București, prinsă în flagrant când primea 21.000 de euro mită

DNA (Direcția Națională Anticorupție) anunță, într-un comunicat, că directoarea Școlii nr. 150 din Capitală a fost prinsă în flagrant când prima 21.000 de euro mită.

Președintele Iohannis a anunțat decretul pentru prelungirea stării de urgență cu 30 de zile: ”Școlile rămân închise”

Prședintele Klaus Iohannis a anunțat că a emis un decret de prelugire a stării de urgență cu încă 30 de zile.

Mesajul profesorilor dintr-o școală din Câmpia Turzii către elevii lor: ”Ne este foarte dor de voi!”

Cadrele didactice de la Școala Gimnazială ”Avram iancu” din Câmpia Turzii, au postat pe YouTube un mesaj emoționant pentru elevii școlii.

Vladimir Tismăneanu, acuzat de rasism, după o postare pe Facebook. Cazul, analizat de CNCD și UniBuc

Scriitorul și profesorul Vladimir Tismăneanu este acuzat de rasism, după ce a distribuit, pe pagina sa de Facebook, o memă controversată.

Sindicatele din învățământ vor exceptarea personalului auxiliar de la șomajul tehnic

Sindicatele din Educație vor ca și personalul auxiliar din școli să fie exceptat de la introducerea șomajului tehnic în sectorul public, anunțată de Guvern.

Ludovic Orban: Profesorii nu vor fi afectați de șomajul tehnic

Premierul Ludovic Orban a anunțat, la Radio România Actualități că măsura șomajului tehnic introdusă pentru unii bugetari nu li se va aplica și profesorilor.

Ministrul Muncii anunță introducerea șomajului tehnic în sectorul bugetar. Ce se va întâmpla cu cadrele didactice

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat, în această seară, că și angajații din sectorul bugetar urmează să intre în șomaj tehnic, prin rotație. 

International School of Bucharest’s Admissions Department is Online

Book a Zoom video conference or contact us by Skype:+40 373 78 25 55  or at [email protected]. Find out all about ISB from our relevant members of staff.

Monica Anisie: Bacalaureatul și Evaluarea Națională ar putea avea loc în luna iulie. Fără materia semestrului al doilea

Cursurile în școlile din România vor fi reluate în funcție de evoluția pandemiei, iar examenele de bacalaureat și Evaluare Naționale ar putea avea loc în luna iulie.

Violeta Alexandru anunță prelungirea automată a indemnizațiilor pentru creșterea copiilor

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, a anunțat, pe pagina sa de Facebook, că indemnizațiile de creștere a copiilor vor fi prelungite pentru întreaga perioadă a stării de urgență.

Monica Anisie: ”Dacă se prelungește starea de urgență, se prelungește și suspendarea cursurilor”

”Dacă s prelungește starea de urgență, implicit se prelungește și suspendarea cursurilor”, a declarat ministerul Educației, Monica Anisie, pentru Educație Privată.

Ludovic Orban: Nu a existat nicio discuție despre șomaj tehnic pentru profesori. Să fie un pic mai implicați!

Premierul Ludovic Orban a declarat, duminică seară, într-o emisiune difuzată de România TV, că Guvernul nu a luat în considerare ideea de a acorda șomaj tehnic pentru cadrele didactice din învățământul public. „Nu a existat […]

Pentru prima dată în istorie, Franța anulează examenul de Bacalaureat

Franța a decis ca, pentru prima dată în istoria sa, să anuleze examenul de bacalaureat, anunță Washington Post.

UNESCO: La nivel mondial, 9 din 10 elevi au școala închisă din cauza COVID-19

9 din 10 elevi din întreaga lume au procesul educațional afectat de pandemia de coronavirus, anunță UNESCO.

Anisie: Scenariile pentru noul calendar al anului școlar vor fi finalizate nu mai târziu de săptămâna viitoare

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, la Digi 24, că scenariile elaborate de specialiștii din minister pentru noul calendar al anului școlar vor avea o formă finală până la sfârșitul următoarei săptămâni.

MEC anunță că va formula denunț penal în cazul ordinului fals de ministru despre începerea școlii

Ministerul Educației și Cercetării anunță, într-un comunicat, că va formula denunț penal pentru ca organele abilitate să identifice persoanele care se fac vinovate.

ALERTĂ DE FAKE NEWS Un ordin fals de ministru, despre începerea școlii pe 6 aprilie, circulă pe internet

Un așa-zis ordin al ministrului Educației, potrivit căruia școala ar urma să încapă pe 6 aprilie, circulă pe internet.

Ministrul Educației anunță hotărâre de guvern pentru școlile-pilot

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat, la Europa FM, că a redactat o hotărâre de guvern cu privire la înființarea școlilor pilot.

Ministerul Educației și Cercetării a publicat un prim set de resurse de antrenament pentru elevii care vor susține examenele naționale

Ministerul Educației și Cercetării a publicat pe site-ul https://rocnee.eu/testeantrenament/ un prim set de resurse de antrenament pentru elevii care vor susține examenele naționale. 

Universitatea din București: Elevii din anii terminali pot și trebuie să încheie anul școlar în 2020

Universitatea din București a dat publicității un comunicat de presă în care afirmă că elevii din clasele a VIII-a și a XII-a pot încheia anul școlar și ciclul de învățământ.

G4Media.ro: Scriitorul Paul Goma a murit din cauza COVID-19

Mariana Sipoș, biografa lui Paul Goma și confidenta disidentului în ultima parte a vieții, anunță într-un comunicat remis G4Media.ro că scriitorul, în vârstă de 84 de ani, a murit.

Monica Anisie, despre închiderea școlilor și după Paște: ”Dacă este necesar, probabil se va prelungi”

Ministerul Educației, Monica Anisie, a vorbit, la Digi 24, despre posibilitatea ca școlile să rămână închise și după Paște.

Monica Anisie, la Realitatea Plus: În acest moment nu se ia în calcul înghețarea anului școlar

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, la Realitatea Plus, că scenariul înghețării anului școlar nu este luat în calcul de MEC, în acest moment.

Raluca Turcan, la RFI: Sunt trei etape posibile pentru anul școlar. Al treilea scenariu este repetarea anului

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, la RFI, că unul dintre scenariile posibile pentru anul școlar este repetarea acestuia.

Profesorul Vintilă MIhăilescu a încetat din viață

Profesorul de antropologie Vintilă Mihăilescu a încetat astăzi din viață, după o luptă lungă cu leucemia, anunță publicația Scena 9.

MApN anunță omologarea unei izolete de concepție românească

Cercetătorii științifici din Centrul de Cercetare Științifică pentru Apărare CBRN și Ecologie au realizat, un sistem tip izoletă), anunță MApN.

Peste 200 de studenți ai UMF ”Carol Davila”, voluntari în lupta împotriva SARS-Cov-2

Studenții Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din București se alătură medicilor din unitățile medicale de urgență, anunță Universitatea, într-un comunicat.

Rezidenții și studenții, mobilizați împotriva COVID-19

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat mai multe măsuri de urgență, prin care elevii, studenții la medicină și rezidenții vor participa la eforturile de combatere a noului coronavirus.

Gabriela Firea: Greu de crezut că se va mai ține Bacalaureatul!

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, în emisiunea Marius Tucă Sho.w LIve, difuzată de Mediafax.ro, că i se pare ”greu de crezut” că elevii vor reuși să dea anul acesta bacalaureatul

Monica Anisie: Îi asigur pe elevi și pe studenți că nu vor repeta anul școlar

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, într-o intervenție telefonică la Digi 24, că MEC nu ia în calcul înghețarea anului școlar.

Apel comun la calm, responsabilitate și solidaritate

Ministerul Educației a transmis un apel comun la calm și solidaritate, pe care îl lansează alături de mai multe organizații.

Code for Romania a realizat o platformă împotriva FAKE NEWS, în parteneriat cu Guvernul

Lansarea vine în contextul în care, prin decretarea stării de urgență, instituțiile de presă pot fi sancționate sau închise pentru difuzarea de FAKE NEWS.

Suspendarea cursurilor școlare și universitare, în decretul de declarare a stării de urgență. Care sunt celelalte măsuri

Suspendarea cursurilor în toate unitățile de învățământ este prevăzută în decretul prin care președintele Klaus Iohannis a anunțat declararea stării de urgență. 

Monica Anisie: Școlile rămân închise în perioada de stare de urgență, până după Paște

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat pentru Hotnews.ro că perioada în care activitatea școlilor va fi suspendată se va prelungi până după Paște.

Raed Arafat: ”Cel mai probabil se va prelungi perioada de închidere a școlilor”

Secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat, la Realitatea Plus, că autoritățile ar putea să decidă să mențină școlile închise și după data de 22 martie.

Asociația Școlilor Particulare cere sprijin Guvernului și Parlamentului pentru a depăși perioada de criză

Asociația Școlilor Particulare adresează o scrisoare deschisă Guvernului și comisiilor parlamentare de resort, în care solicită sprijin.

Şcolile vor fi obligate să organizeze programe pentru sănătate, inclusiv educaţie sexuală

Deputaţii au adoptat marţi un proiect care prevede obligativitatea organizării în şcoli, cel puţin semestrial, a unor programe pentru viaţă şi sănătate, inclusiv educaţie sexuală.

Angajatorii sunt obligați să dea liber părinților în caz de închidere a școlilor. Unanimitate de voturi în Camera Deputaților

Camerei Deputaților, în calitate de for decizional, a adoptat joi cu unanimitate de voturi inițiativa legislativă care îi obligă pe toți angajatorii să acorde zile libere plătite.

BREAKING NEWS OMS declară oficial pandemie de Coronavirus

Anunțul a fost făcut de Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății.

Universitatea din București: Cursurile față în față se suspendă până la 31 martie 2020, cu transferul activităților didactice în sistem online

Consiliul de Administrație al Universității din București a decis prelungirea perioadei de suspendare a cursurilor față în față până la data de 31 martie 2020.

Violeta Alexandru, către părinți: ”Nu aș recomanda concediul medical sau de odihnă”. Apel către profesori

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a postat marți seara pe Facebook două statusuri cu recomandări către părinți și către profesori, în perioada de închidere a școlilor.

Teatrul Național București își anulează spectacolele în perioada 10-22 martie

În urma extinderii epidemiei virale cu Covid-19 şi a recomandărilor oficiale în privinţa luării de măsuri de prevenţie, Teatrul Național ”I.L.Caragiale” anunţă ANULAREA SPECTACOLELOR.

Rectorii a șapte universități publice din București solicită clarificări cu privire la oportunitatea suspendării cursurilor „față în față”

Rectorii a șapte universități publice din București solicită, prin Scrisori comune clarificări privind oportunitatea suspendării cursurilor „față în față”.

Unitățile private de tip after-school care nu funcționează în școli pot rămâne deschise

Chiar dacă școlile și grădinițele vor fi închise în perioada 11-22 martie, unitățile private de tip after0-school care nu funcționează în incinta școlilor pot rămâne deschise.

BREAKING NEWS Varianta finală: Școlile vor fi închise în perioada 11-23 martie

BREAKING NEWS Comitetul pentru Situații Speciale a decis, în cele din urmă, ca școlile să fie închise în perioada 11-23 martie, au declarat surse guvernamentale pentru Educație Privată. Știre în curs de actualizare  

BREAKING NEWS Digi 24: Școlile și grădinițele se închid o săptămână, începând de miercuri

Comitetul pentru Situații Speciale a adoptat propunerea înaintată de Grupul de Suport Tehnico-Știinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României.

Cum arată propunerea semnată de Raed Arafat pentru închiderea școlilor

Educație Privată a obținut textul propunerii înaintată de de suport tehnico – științific, coordonat de secretarul de stat Raed Arafat.

Decizie oficială a ministrului Educației: Olimpiadele școlare sunt suspendate

Olimpiadele școlare vor fi suspendate, anunță Ministerul Educației într-un comunicat de presă.

DIGI 24: Comitetul pentru Situații de Urgență va discuta închiderea școlilor de mâine până după Paște

Grupul Tehnico Științific privind gestionarea bolilor înalt transmisibile pe teritoriul României va propune Comitetului pentru Situații de Urgență închiderea școlilor de marți până după Paște.

SNSPA suspendă toate activitățile didactice, în perioada 10-13 martie

SNSPA anunță, într-un comunicat de presă publicat pe pagina sa de internet, suspendarea tuturor activităților didactice timp de patru zile.

Gabriela Firea cere închiderea școlilor și grădinițelor din București

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, le solicită autorităților să închidă școlile și grădinițele din București, anunță Realitatea.net.

Ministrul de Interne, despre închiderea școlilor: ”Acest lucru va fi analizat în ședința de mâine”

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat că Guvernul va evalua , mâine, posibilitatea de a închide școlile din toată țara.

Miniștrii Educației, Sănătății și Internelor, în ședință de urgență la Guvern

Premierul interimar Ludovic Orban a convocat o ședință de urgență la Guvern, în seara aceasta, la care participă miniștrii Educației, Sănătății și Internelor.

ULTIMA ORĂ Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila își suspendă cursurile

ANUNȚ publicat de Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila pe pagina sa de internet:

Monica Anisie face un apel la calm: ”Nu e cazul, deocamdată, să ne alarmăm. Elevii să meargă la școală!”

Monica Anisie, ministrul interimar al educației, a explicat, la postul de televiziune Digi24, cine și în ce condiții ia decizia de suspendare a cursurilor într-o școală.

Încă două eleve infectate cu Coronavirus

Încă două eleve sunt infectate cu Coronavirus, anulță Grupul de Comunicare Strategică, într-un comunicat.

O elevă din Timișoara, al șaptelea caz de Coronavirus confirmat în România

Autoritățile au confirmat, în această noapte, un nou caz de coronavirus la Timișoara, după ce au fost testate persoanele care au intrat în contact cu tânărul de 16 ani, infectat cu virusul în cauză.

Vaccinarea obligatorie, adoptată în unanimitate în comisia pentru sănătate din Camera Deputaților

Deputaţii Comisiei pentru sănătate au votat introducerea acestui amendament în proiectul legii vaccinării.

BREAKING NEWS Primul caz de Coronavirus (Covid-19), confirmat în România. Ce recomandă Ministerul Sănătății

Primul caz de infectare cu noul Coronavirus a fost confirmat pe teritoriul țării noastre.

Surse: Monica Anisie rămâne pe lista miniștrilor propuși pentru Cabinetul Cîțu

Monica Anisie, actualul ministru al Educației, va rămâne pe lista celor propuși de noul premier desemnat, Florin Cîțu, în vedea formării noului cabinet.

CNE cere ca elevii să fie reprezentați în comisia de validare a planurilor-cadru pentru învățământul primar, gimnazial și liceal

Consiliul Național al Elevilor (CNE) îi solicită ministrului Educației, Monica Anisie, să modifice de urgență Ordinul de ministru.

Elevii din București și Ilfov cer săpun, hârtie igienică și dezinfectant în școli

AEBI solicită DSP să dispună dotarea unităţilor de învăţământ cu hârtie igienică. săpun, dezinfectant şi mijloace de uscare a mâinilor. 

Ministerul Educației anunță măsuri speciale în școli, în contextul alertelor despre Coronavirus. Două universități suspendă cursurile

Ministerul Educației a dat publicității două comunicate de presă, în care anunță măsuri speciale în contextul epidemiologic actual.

Doi elevi sunt cercetați pentru că ar fi furat patru cataloage școlare și patru condici de prezență

Cei doi au motivat organelor de cercetare că au luat cataloagele şi condicile pentru că "aveau note mici", după care le-ar fi dat foc pe un teren din localitate.

Monica Anisie anunță că va mai vizita școli din mediul rural

Ministrul propus al Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a anunţat că va mai efectua vizite la şcoli din mediul rural.

Avocatul Poporului a atacat la Curtea Constituțională două articole din legea lui Șerban Nicolae

Avocatul Poporului a atacat la Curtea Constituțională articolul 1 și articolul 4 din legea inițiată de senatorul PSD Șerban Nicolae.

Antonia Pup, președinte CNE: ”Partidul Național Liberal a trădat, astăzi, elevii din România”

Antonia Pup, președintele Consiliului Național al Elevilor, a criticat în termeni duri decizia parlamentarilor PNL de a vota pentru eliminarea transportului din sfera serviciilor publice.

PNL se gândește să înlocuiască alocațiile în bani lichizi cu vouchere

Vouchere în loc de bani lichizi. PNL intenționează să schimbe sistemul de plată a alocațiilor în bani cash cu acordarea de vouchere în schimbul cărora părinții vor putea achiziționa exclusiv produse pentru copii. Intenția a […]

Senatul a aprobat tacit un proiect prin care bunicii primesc o indemnizație de 650 de lei dacă își îngrijesc nepoții

Iniţiatorii au susţinut că un copil este mai bine crescut de un membru al familiei, decât la creșă.

Proiect adoptat tacit de deputați: trei salarii medii brute, primă de instalare pentru profesori în mediul rural

Legea urmează să fie dezbătută în Senat, care este cameră decizională.

156 de lei, noul cuantum al alocațiilor pentru copii

Dublarea alocațiilor mai are de așteptat.

Elevii primesc gratuitate pe transportul local în comun și intrare liberă la muzee, filme și spectacole

Prevederile apar într-un proiect de act normativ care mosifică Legea Educației.

Părinții unor elevi din Târgu Mureș cer izolarea unui copil a cărui mamă se va întoarce din China

Părinţii unor elevi de la Şcoala Gimnazială „George Coşbuc” din Târgu Mureş au cerut, în scris, conducerii şcolii izolarea unui copil a cărui mamă se va întoarce din China în zilele următoare, anunță AGERPRES. Motivul […]

România, prima țară din lume care implementează Alfabetul Scripor, destinat persoanelor nevăzătoare sau cu alte dizabilități

Alfabetul Scripor folosește atât forme geometrice bidimensionale, cât și un sistem simplu de puncte.

Anul școlar 2020-2021: cursurile încep pe 14 septembrie. Vacanța de primăvară va fi fracționată

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a decis fracţionarea vacanţei de primăvară având în vedere perioada în care vor avea loc Sărbătorile Pascale.

Ministerul Educației anunță ce trebuie să facă școlile după declararea epidemiei de gripă

Conform notei Ministerului Educației și Cercetării, unitățile de învățământ trebuie să se asigure de următoarele:

Digi 24: Toate școlile din patru județe vor fi închise joi din cauza codului roșu de viscol

Școlile din Călărași, Buzău, Brăila și Ialomița vor fi închise joi, 6 februarie 2020, anunță Digi 24. Comitetele județene pentru situații de urgență au decis să suspende cursurile în toate unitățile școlare, după ce meteorologii […]

Trei Ordonanțe de Urgență în domeniul Educației, adoptate de Guvernul Orban înainte de moțiune

Prima dintre ele vizează transportul elevilor și decontarea navetei.

Încă un copil a murit de gripă în România. Avea patru ani

Medicii anunță că victima nu a fost vaccinată antigripal și că avea şi alte probleme medicale.

Primele școli închise integral în București: cinci din cauza gripei, două din cauza lipsei de căldură

În cursul acestei săptămâni, mai multe școli din București și din țară și-au oprit temporar activitatea, însă doar parțial.

Digi 24: Copil de 12 ani din București, ucis de gripă

Copilul nu avea alte afecțiuni și nu fusese vaccinat.

Ana Dragu, după ce a fost sunată de ministrul Sănătății: Guvernul va deconta terapiile pentru autism

Psihologul clinician Ana Dragu, președinte al Asociației Autism Europa- Centrul de Resurse și Referință în Autism Micul Prinț, a povestit, pe Facebook, că a fost sunată de ministrul Sănătății.

ASSMB anunță 1400 de cazuri de gripă în școlile și grădinițele publice din București

Potrivit sursei citate, ”numărul nu este îngrijorător dacă ținem cont că în București sunt aproximativ 249.000 de preșcolari și elevi.”

Victor Costache: Din cauza plecării părinților în străinătate, avem din ce în ce mai multe cazuri de autism la copii

Psihologul clinician Ana Dragu, președinte al Asociației Autism Europa- Centrul de Resurse și Referință în Autism Micul Prinț, a reacționat printr-un comunicat de presă la afirmațiile ministrului.

Ministrul Educației le-a cerut primarilor să furnizeze săpun către școli

Monica Anisie a anunțat că programul pilot "Masa caldă" va fi extins de la 50 de unităţi de învăţământ la 150.

Washington Post: Oamenii de știință au ”descifrat” secvența genetică pentru Coronavirus

Societatea Română de Microbiologie a publicat, pe pagina sa de internet, recomandările Organizației Mondiale a Sănătății.

Primele două cazuri de infectare cu Coronavirus au fost confirmate în Europa. Care sunt recomandările OMS

Autoritățile din Franța au confirmat, în această seară, primele două cazuri de persoane infectate cu Coronavirus.

În plin sezon de gripă, elevii din București și Ilfov cer săpun, dezinfectant și mijloace de uscare a mâinilor în școli

Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov solicită de urgenţă primarilor să acorde fonduri pentru dotarea unităţilor de învăţământ cu săpun, dezinfectant şi mijloace de uscare a mâinilor.

SNSPA, invitată să facă parte din noua rețea de universități finanțată de George Soros

Anunțul privind crearea rețelei de universități a fost făcut de George Soros, în cadrul reuniunii anuale a Forumului Economic Mondial de la Davos.

PSD va iniția un proiect de lege privind vaccinarea obligatorie: ”Este o necesitate și o urgență!”

Anunțul vine în contextul în care și actualul ministru al Sănătății, Victor Costache, a declarat, recent, că susține imunizarea obligatorie.

AEBI: Elevii sunt în pericol! Solicităm măsuri urgente împotriva vinovaţilor în cazul şcolii 133!

Școala Generala nr. 133, din sectorul 4 al Capitalei, a fost evacuată, cu puțin timp în urmă, după ce mai mulți elevi au acuzat dureri de cap.

BREAKING NEWS O școală din București a fost evacuată. Elevii acuză dureri de cap, după o dezinfecție

Anterior, marți dimineața, școala fusese igienizată, ca urmare a apariției câtorva cazuri de gripă.

Mai multe grădinițe și școli din București își suspendă cursurile. Motivul: cazurile de gripă

Conform sursei citate, Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a propus suspendarea cursurilor.

Elevii școlarizați în altă localitate decât cea de domiciliu vor beneficia de transport gratuit

Pentru a debloca situația decontării transportului elevilor, este necesară emiterea unei Ordonanțe de Urgență.

DECIZIE Femeile angajate în învățământ pot continua să profeseze până la 65 de ani

Guvernul a adoptat această OUG pentru a transpune concluziile Curţii Constituţionale şi pentru armonizarea Legii educaţiei cu prevederile din Codul muncii.

Alocațiile vor fi dublate de la 1 august

Ministrul Violeta Alexandru a cerut Guvernului să amâne termenul pentru dublarea alocaţiilor.

Tentativă de phishing în numele Universității București

Universitatea din București anunță existența unei tentative de phishing în care sunt utilizate referințe legate de UB.

Președintele Iohannis a promulgat legea privind dublarea alocațiilor

Ludovic Orban a afirmat că Guvernul ia în considerare amânarea aplicării actului normativ, din cauza lipsei de resurse bugetare.

Ministrul Anisie a anunțat care sunt hârtiile de care profesorii au scăpat

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat, pe pagina sa de Facebook, care sunt documentele pe care cadrele didactice nu mai este necesar să le întocmească.

Ludovic Orban: ”Noi, și dacă am vrea, nu am putea să majorăm alocațiile”

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, la Palatul Cotroceni, că nu are de gând să refuze promulgare legii. 

Klaus Iohannis vrea informații de la Ministerul Educației despre numirile făcute de PNL la inspectorate

Președintele Klaus Iohannis a reacționat astăzi la acuzațiile USLIP Iași pe tema numirii de inspectori școlari pe criterii politice.

Profesor universitar din Constanța, condamnat definitiv la 8 ani de închisoare pentru mită

Profesorul universitar Gheorghe Ţarălungă, de la Universitatea „Ovidius” Constanţa, prins în anul 2015 în timp ce primea 200 de euro mită de la un student grec pentru a-l promova la un examen.

Vicepremierul Turcan, despre informația că salariile profesorilor nu vor mai crește: ”A fost un fake news!”

Ea a fost întrebată dacă salariile profesorilor vor creşte de la 1 septembrie 2020.

Vrei să studiezi într-un liceu militar? Iată ce trebuie să știi

Ministerul Apărării a anunțat condițiile de înscriere pentru elevii interesați să studieze într-un liceu militar:

MEC propune fracționarea vacanței de Paște, pentru a include atât sărbătoarea ortodoxă, cât și pe cea catolică

Ministerul Educației a anunțat, într-un comunicat de presă, că structura anului școlar 2020-2021 a fost lansată în dezbatere publică.

Guvernul desființează Institutul Revoluției, condus de Ion Iliescu și Gelu Voican-Voiculescu

Solicitarea a fost făcută, la începutul ședinței de Guvern, de șeful SGG, Antonel Tănase, anunță Hotnews.

Bilanțul ministrului Anisie: ”Am speranța unui an 2020 plin cu și mai multe #faptebune pentru învățământ”

Ministrul Educației, Monica Anisie a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj despre realizările după două luni de mandat.

Curtea de Apel a decis: președintele Școlilor Lumina nu va fi extrădat în Turcia

Curtea de Apel a dat, în această după-amiază, un verdict similar cu cel din urmă cu două săptămâni.

Guvernul a amânat examinarea transdisciplinară la Evaluarea Națională

Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Monica Anisie.

MEC: Bugetul Educației va fi de 3,4% din PIB. Nu scade, crește

Proiectul de Buget de stat pentru anul 2020 prevede o alocare de 3,4% din PIB pentru învățământ, anunță Ministerul Educației și Cercetării, într-un comunicat de presă.

SAPIENS, Organizația Profesorilor din Învățământul Particular, solidară cu profesoara de la ICHB și cu Școlile Lumina

Organizația cere autorităților românești să trateze cu obiectivitate acest caz

NEWS ALERT Parlamentul a aprobat dublarea alocațiilor pentru copii

Dacă va fi pusă în aplicare, legea va avea un impact bugetar de aproximativ 6 miliarde de lei.

ULTIMA ORĂ Digi 24: Bugetul Ministerului Educației în 2020 va fi de 30,54 miliarde de lei

Bugetul Ministerului Educației pentru 2019, înainte de rectificările bugetare, a fost de 29.4 miliarde de lei.

Ministrul Educației îi premiază pe elevii premiați la olimpiadele internaționale. Câți bani primesc olimpicii

De asemenea, vor fi premiate cadrele didactice care i-au pregătit (aproximativ 200), precum şi şcolile din care provin laureaţii (85).

Conferință ”Despre genetică și popcorn”, organizată de Universitatea București

Marți, 17 decembrie 2019, Mihai Miclăuș, cercetător și doctor în biologie moleculară, va susține conferința „Despre genetică și popcorn”.

Noul rector al Universității București este Marian Preda

Anunțul a fost făcut de profesorul Cristian Preda, pe pagina sa de Facebook.

Activista Greta Thurnberg a fost declarată Persoana Anului 2019 de revista TIME

Titlul este unul pe care publicația americană îl acordă încă din anul 1927, inițial în formula ”Bărbatul Anului/Femeia Anului”. 

Tudorel Toader vrea încă un mandat de rector la Universitatea A.I.Cuza din Iași

„Să nu confundăm perioada cât am fost suspendat din funcția de rector și mă aflam ca ministru al Justiției, cu funcția de rector”,a spus Toader

Edupedu.ro: ARACIP nu va mai verifica autorizația ISU pentru școlile și grădinițele de stat sau private

Autorizația ISU de securitate la incendiu a fost eliminată oficial dintre condițiile pentru autorizarea și acreditarea școlilor și grădinițelor de stat și private.

Un corp de gheață albastră, căzut pe acoperișul unei case, este analizat la Universitatea A.I.Cuza

Silviu Gurlui, de la Facultatea de Fizică din cadrul UAIC, a declarat că aceasta este una dintre cele mai mari bucăţi de gheaţă care cade din atmosferă la sol.

Monica Anisie, despre desființarea clasei pregătitoare: ”Doamne ferește!”

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat, astăzi, că este exclus ca la acest moment să fie desfiinţată clasa pregătitoare.

Ministrul Educației face un apel împotriva fake news

Preluăm, integral, mesajul ministrului.

Termenul de înscriere la Conferința Naționale a Comunității ,,Educație pentru Științe” a fost prelungit cu două zile

Conferința se va desfășura pe parcursul a trei zile și va găzdui un număr de 200 de participanţi.

Hotnews: Șefa ISMB, Ioana Mihaela Neacșu, și-a dat demisia

Potrivit sursei citate, Ioana Mihaela Neacșu a anunțat jurnaliștii că începând de luni nu va mai ocupa funcția de conducere de la ISMB.

Monica Anisie anunță că a înființat comisia de ”tăiat hârtii”

La Ministerul Educației va exista comisie care se va ocupa cu reducerea birocrației în sistemul de învățământ.

Secretarul de stat Florian Lixandru a plecat din Ministerul Educației

Florian Lixandru a eliberat, la cerere, funcția de secretar de stat pe preuniversitar pe care a ocupat-o în Ministerul Educației.

Sărbătoarea Felinarelor la Școala King George

11/11/2019 Luni, 11 noiembrie, elevii Şcolii Internaţionale King George au sărbătorit Sfântul Martin în curtea şcolii. A devenit deja o tradiţie pentru elevii acestei școli ca la apusul soarelui să cânte cu felinarele aprinse melodia […]

Universitatea București: Apel la înscrieri pentru Conferința Națională a Comunității ,,Educație pentru Știință”

Cea de-a treia ediție a Conferinței Naționale a Comunității ,,Educație pentru Știință” va reuni la București aproximativ 200 de participanți.

Monica Anisie anunță audit extern și concurs pe funcții în inspectoratele școlare

Potrivit unei analize care a fost realizată de Educație Privată în primăvara acestui an, Inspectoratele Școlare Județene din România sunt ”infestate” de politizare.

IAA România te invită la prima ediție MentorFEST!

Programul MentorIAA are o nouă misiune : aceea de a provoca mai multe întâlniri față în față între studenți și profesioniști seniori.

Monica Anisie, noul ministru al Educației, își dorește eliminarea meditațiilor din sistem

Ea a adăugat că susține reducerea numărului de ore pentru elevi.

A murit Mașa Dinescu, traducătoare de literatură rusă

Ea era și angajata Teatrului Național București. Instituția a confirmat decesul, într-un comunicat:

Florin Cîțu: ”Vom sprijini orice inițiativă privată care construiește școli, spitale și grădinițe”

El a adăugat că noul Cabinet va încerca să aloce 6% din PIB pentru Educație

Mircea Dumitru, rectorul Universității București, a devenit membru al Academiei Europaea

Organizația este Academia pan-europeană de științe umaniste, litere, drept și științe.

AEC solicită demiterea directoarei Liceului Traian, pe care o acuză de abuzuri în cazul Roxana Șerban

Elevii cer și trimiterea corpului de control al Ministerului Educației Naționale în cadrul unității de învățământ.

Aproximativ 100 de școli din Vrancea nu mai au bani de salarii până la sfârșitul anului

La nivelul judeţului Vrancea sunt doar 20 de unităţi de învăţământ care se mai încadrează în buget până la finalul anului.

Monica Anisie, propusă oficial de PNL la MEN. Ce spune programul de guvernare despre Educație

Prezentăm integral prevederile programului de guvernare asumat de PNL pentru Educație și Cercetare:

Legea despre care Președinția avertizase că va aduce un val de concedieri în învățământ, adoptată din nou de Parlament

După ce legea a fost din nou adoptată de Legislativ, președintele este obligat, însă, să o promulge.

NASA transmite în direct prima ieșire în spațiu a unui echipaj compus exclusiv din femei

Cele două vor ieşi împreună în spaţiu pentru înlocuirea unui sistem de încărcare a bateriilor electrice.

IAA anunță a doua ediție a Modulului Strategie și Planificare Media

Ediția a doua a Modulului de Media are loc în perioada 1 noiembrie – 15 februarie.

Tamara Buciuceanu-Botez, interpreta legendarei profesoare ”Isoscel” din Liceenii, a murit

Una dintre cele mai mari actrițe ale României, s-a stins din viață, astăzi, la vârsta de 90 de an

Surse Digi 24: Monica Anisie, propunerea PNL pentru Ministerul Educației

Potrivit surselor citate, Raluca Turcan, celălalt nume vehiculat pentru Educație, va primi funcția de președinte al Camerei Deputaților.

ISMB vrea să descurajeze proiectele și parteneriatele educaționale care presupun taxe sau costuri

De asemenea, orice activitate educativă extrașcolară trebuie organizată în afara programului școlar.

Președintele Iohannis l-a respins pe Nicolae Hurduc la Ministerul Educației

Prin solicitarea adresată astăzi, prim-ministrul practic îmi cere să încalc Legea fundamentală forțând instituirea unui al doilea interimat succesiv la Ministerul Educației Naționale, în condițiile în care pentru acest portofoliu domnul ministru Daniel Breaz a exercitat această funcție timp de 45 de zile, durată maximă permisă de articolul 107 din Constituție.

G4Media.ro: Nicolae Hurduc, noua propunere a premierului Dăncilă pentru Ministerul Educației

Într-un interviu acordat publicației Ziarul de Iași, Hirduc își mărturisea scepticismul față de teoria evoluționistă formulată de Charles Darwin.

ALERTĂ Examenul de rezidențiat se amână

Ministerul Sănătății, Sorina Pintea, va susține, astăzi, o conferință de presă, pe tema examenului de rezidențiat. 

Viitorii medici cer o soluție în criza rezidențiatului

FASMR face un apel către Guvernul României, Parlamentul României, Administrația Prezidențială, Universitățile de Medicină și Farmacie, Direcțiile de Sănătate Publică și Colegiul Medicilor spre a soluționa această situație.

Digi 24: Val de infracțiuni în apropierea școlilor

Comiterea infracțiunilor este favorizată de faptul că, din totalul de peste 1.100 de şcoli, aproape 10% nu au asigurată paza.

Doi elevi de la Școala de Poliție din Câmpina, prinși cu droguri

Cei doi ar fi terminat cursurile peste o lună şi ar fi devenit agenţi de poliţie.

Alocațiile de susținere pentru familiile cu venituri mici, tăiate din cauza absențelor de la școală

În luna august a fost suspendată plata alocaţiilor de susţinere a familiei pentru un număr de 427 de familii

SNSPA verifică din nou dacă Alexandru Cumpănașu a fost angajat legal ca expert

”În funcție de rezultatele verificărilor interne, se vor lua măsurile legale care se impun”, precizează SNSPA.

Incendiu la o școală din Târgu Mureș. Zeci de elevi au fost evacuați

 Incendiul a fost stins în scurt timp de către pompieri.

Primarul Boc, către directorii de școli și grădinițe din Cluj-Napoca: ”Chetele” sunt interzise

Boc precizează că a făcut această adresă în urma plângerilor repetate primite din partea părinților.

Direcția Generală Anticorupție: Secretara unei școli din București, prinsă când lua mită 200 de euro

Persoana în cauză este cercetată sub măsura preventivă a controlului judiciar pentru 30 de zile.200 de euro

Primarul din Gura Șuții: Microbuzul școlar era folosit de echipa de fotbal

Potrivit unui raport de activitate publicat pe pagina de Facebook Info Gura Șuții, Primăria ar fi achiziționat, într-adevăr, un microbuz școlar, în anul 2015.

Anchetă în Vâlcea, după ce elevii au primit la școală cornuri mucegăite. Situație similară și în Iași

Problemele au fost semnalate pe Facebook de un părinte, pe contul său personal.

Adevărul: 13 profesori de liceu, condamnaţi după ce au înscris elevi în mod fictiv în cataloage

Aceștia au fost acuzaţi că au falsificat cataloage pentru a-şi păstra numărul de clase şi norme.

Cătălin Teniță (Geeks for Democracy): ”Țara noastră moare cu o viteză de 1% pe an”

El a prezentat rezultatul cercetării, pe pagina sa de Facebook.

Breaz, despre profesoara care a atacat copii cu spray lacrimogen: ”Întrunea toate condițiile. Pe hârtie, dar asta este!”

El a anticipat că decizia în cazul respectivei profesoare va închiderea contractului de muncă.

Digi 24: O profesoară și-a atacat elevii de la clasa pregătitoare cu spray lacrimogen

Fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu, spune că situația era cunoscută la Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare.

Constantin Rada (FSLI): În județul Dolj sunt probleme mari cu plata salariilor pentru cadrele didactice

Angajații din învățământ din județ riscă să primească la lichidarea din luna septembrie doar sumele nete din drepturile salariale.

Viorica Dăncilă mai face o încercare: Camelia Gavrilă, propusă ministru al Educației

Gavrilă face parte dintr-o listă cu 6 propuneri de miniștri, pe care premierul a înaintat-o către președinte.

Președintele Klaus Iohannis: ”Unii politicieni se tem de școală!”

Președintele Klaus Iohannis a vorbit, la festivitatea de deschidere a anului școlar de la Școala Gimnazială ”Ferdinand I” din București, despre relația dintre politicieni și Educație.

Breaz îi răspunde lui Iohannis: ”S-a trezit şeful statului să spună că nu tratăm într-un mod egal elevii. Ba, tocmai!”

Ministrul interimar al Educației, Daniel Breaz, i-a dat o replică nervoasă președintelui Klaus Iohannis.

Ministrul Breaz a decis. Elevii cu media de admitere sub 5 vor fi trimiși obligatoriu la școli profesionale

Elevii care obțin media de admitere sub 5  nu vor mai avea dreptul de a se înscrie la liceu din anul școlar 2019-2020.

UE alocă 18 milioane de euro pentru alimentația copiilor în școlile din România

Programul UE de încurajare a consumului de fructe, legume și lapte în școli  va fi reluat în anul școlar 2019-2020.

Mii de școli din România vor începe anul școlar fără aviz ISU

Un număr de 4.091 clădiri funcţionează fără autorizaţia de securitate la incendii.

Șerban Valeca a fost respins de președintele Iohannis: ”Nu avem nevoie de soluții ale trecutului”

Președintele Klaus Iohannis a respins, astăzi, toate propunerile PSD pentru posturile ministeriale fără titular, inclusiv pe Șerban Valeca, varianta dorită de Viorica Dăncilă la ministerul Educației.

Șerban Valeca: ”Nu o să încep cu nicio reformă în Educație”

Valeca susține că nu cunoaște problema manualelor pentru clasa a VII-a.

BREAKING NEWS Șerban Valeca, propunerea PSD pentru Ministerul Educației

Valeca preia funcția după demiterea Ecaterinei Andronescu.

Guvernul, dat în judecată de elevi

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) anunță, într-un comunicat de presă, că a depus astăzi la Curtea de Apel Constanța o cerere de chemare în judecată împotriva Guvernului României, Ministerul Educației Naționale și Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Viorica Dăncilă: Am discutat cu mulţi părinţi care au spus: ”Noi avem posibilităţi, degeaba ne daţi nouă rechizitele”

”Eu nu cred că trebuie să le dăm tuturor, trebuie să le dăm copiilor din familiile defavorizate”, a explicat premierul.

Propunere: Elevii cu media de admitere la liceu sub 5 vor merge obligatoriu la școala profesională

Decizia a fost anunțată de Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți-Învățământ Preuniversitar.

ISMB și FNAP, mesaj comun către părinți: NU contribuiți cu bani pentru renovarea și igienizarea școlilor!

”Aceste acţiuni aflându-se în responsabilitatea exclusivă a autorităţilor administraţiilor publice locale", se arată într-un comunicat de presă al ISMB.

Decizie oficială: Guvernul Dăncilă taie un miliard de lei din bugetul Educației

Viorica Dăncilă susține, însă, că Educația va beneficia, în continuare, de fonduri mai mari cu 42,4% față de anul 2018.

Ministerul Educației, anunț de ultimă oră: Școala începe pe 9 septembrie

Noul an școlar va începe așa cum era programat, adică pe 9 septembrie.

FER: Guvernul pregătește încă două măsuri împotriva elevilor

Federația Elevilor din România (FER) solicită Guvernului să oprească măsurile împotriva elevilor.

Ministerul Educației pierde cei mai mulți bani la rectificarea bugetară: peste un miliard de lei

Ministerul Finanțelor a făcut public, pe pagina sa de internet, proiectul de rectificare bugetară.

Consiliul Național al Elevilor: Combaterea inechităților din educație, (prioritate) zero pentru Guvern

”Consiliul Național al Elevilor (CNE) condamnă atitudinea manifestată de factorii decizionali, care tratează educația ca pe un cost, neînțelegând că aceasta reprezintă, de fapt, o investiție.”

Ministrul interimar al Educației, despre Holocaustul Romilor: ”Momente delicate, ca să nu le spunem neplăcute”

Declarațiile au fost făcute în cadrul unei ceremonii care a avut loc vineri, 2 august, la Monumentul Holocaustului din Bucureşti.

Ecaterina Andronescu a fost demisă de la Ministerul Educației

Ecaterina Andronescu a fost demisă de la Ministerul Educației după declarațiile date despre evenimentele de la Caracal. Primul-ministru Viorica Dăncilă a anunțat această decizie printr-o postare pe pagina sa de Facebook: ”Am decis să o […]

Ecaterina Andronescu, despre prelungirea vacanței: ”Luni dimineață vom decide!”

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat pentru Edupedu.ro că decizia va fi luată după convocarea Comisiei pentru Dialog Social.

Federația Elevilor din România cere MEN să nu prelungească vacanța: ”Nu sacrificați elevii în favoarea patronatelor!”

Federația Elevilor din România (FER) condamnă, într-un comunicat, solicitarea făcută de prim-ministrul României, Viorica Dăncilă către ministrul educației.

O nouă idee de la Finanțe: Teodorovici vrea să condiționeze de note gratuitatea la transport a studenților

„De ce să nu fie încurajată situaţia la învăţătură? Să fie una foarte bună, fără restanţe, fără repetenţi”, a declarat Eugen Teodorovici.

Rectorul Mircea Dumitru: Vasile Răducă, fostul prodecan de la Teologie, se pensionează pe limită de vârstă, în toamnă

Într-un comentariu postat pe pagina sa de Facebook, Mircea Dumitru a spus că Răducă se va pensiona, din această toamnă.

Andronescu, despre prorectorul de la Teologie: ”Nu are ce căuta ca profesor într-o universitate”

Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, s-a declarat miercuri ''oripilată'' de afirmaţiile prodecanului Facultăţii de Teologie, Vasile Răducă, referitoare la viol.

Cadrele didactice trebuie să prezinte la școală ”cazierul sexual”

Legea care stabilește acest lucru a intrat în vigoare pe 20 iulie.

Dan Barna (USR), despre ideea de a-i obliga pe tineri să muncească în România: ”Plecăm în galop spre Evul Mediu”

Președintele USR, Dan Barna, a criticat, la postul de televiziune Digi 24 ideea ministrului Finanțelor de a-i obliga pe absolvenți să lucreze câțiva ani în România după terminarea facultății. 

Teodorovici: ”Nu cumva ar fi corect ca studenţii un număr de ani de zile să lucreze în România după terminarea facultăţii?”

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a reluat ideea ca statul să-i oblige pe absolvenții de facultate să muncească în România câțiva ani, după terminarea studiilor.

Ministerul Culturii anunță complexul muzeal ”4 în 1”: Antipa, MȚR, Muzeul Satului și cel al Holocaustului

Silviu Vexler, reprezentantul comunității evreiești în Parlament, a criticat, însă, vehement această idee.

Ecaterina Andronescu: ”Niciodată nu am cerut un scaun!” Noua Lege a educației, amânată din nou

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a vorbit, astăzi, la o conferință de presă, despre zvonurile legate de posibila sa remaniere.

Ministrul Finanțelor vrea măsuri de austeritate pentru studenți: limitarea gratuităților și a burselor

Teodorovici a declarat că în CEx al PSD s-a discutat, de asemenea, şi despre acordarea gratuităţilor în funcţie de criterii precum vârsta sau performanţele şcolare.

Hotnews.ro: Afacerea ”Wireless în școli”, subcontractată către o firmă condusă de un fost manager în firmele lui Sebastian Ghiță

Publicația Hotnews.ro anunță că un consorțiu condus de Telekom România Mobile Communications (fostul Cosmote) a fost desemnat câștigătorul controversatei licitații de peste 165 de milioane de lei.

Liceul Teoretic Național face angajări

Liceul Teoretic Național, unitate privată de învățământ, anunță că are deschise mai multe posturi de personal didactic și administrativ.

Ministerul Educației: 73,7% este rata de promovare la bacalaureat a elevilor din promoția curentă

Rata de promovare în ansamblu (înainte de contestații), incluzând și elevii proveniți din promoțiile anterioare, este de 67,2%.

VedemJust îi cere Avocatului Poporului să sesizeze CCR pentru a preveni abandonul școlar

Ea se alătură, astfel, demersului făcut de Federația Elevilor din România.

Edupedu: Președintele Consiliului de Administrație al Universității Titu Maiorescu a fost reținut de procurori

Urs este acuzat că ar fi dat unor candidați subiectele de la admiterea la o facultate din cadrul universității.

FER: Guvernul ia banii de la transportul elevilor și îi dă baronilor locali

Federația Elevilor din România condamnă adoptarea proiectului de Ordonanță de Urgență privind transportul județean de către Guvernul Dăncilă .

ALERTĂ Rezultatele de la Evaluarea Națională au fost publicate

Rezultatele obținute de candidații la Evaluarea Națională au fost publicate pe pagina de internet a Ministerului Educației.

Federația Elevilor din România: Explicațiile Ministerului Dezvoltării manipulează publicul

FER apreciază explicațiile MDRAP ca fiind o tentativă de manipulare și mascare a adevăratelor motive care stau în spatele proiectului de ordonanță de urgență a guvernului.

MDRAP: Ordonanța de Urgență nu va afecta transportul elevilor

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) transmite precizări, în urma acuzațiilor aduse de Federația Elevilor din România.

FER: Guvernul vrea să elimine decontarea navetei și facilitățile la transportul în comun pentru elevi

Federația Elevilor din România atrage atenția asupra efectelor nocive pe care proiectul de ordonanță de urgență a guvernului privind transportul județean le poate avea.

Evaluarea Națională 2019, la București. 13.773 candidați la prima probă, nici un eliminat. Care au fost subiectele

Lla prima probă a Evaluării Naţionale, au lipsit 160 de absolvenţi de gimnaziu.

RTV: Un elev a fost bătut în sala de clasă de un jandarm, în timpul Bacalaureatului

Jandarmul făcea parte din echipajul detașat la liceul din Mihăilești pentru a asigura desfășurarea în liniște a examenului de bacalaureat.

Șerban Iosifescu (ARACIP): ”Sistemul de învăţământ nu este nici echitabil şi nici just”

Potrivit lui Iosifescu, ”dacă vrem să îmbunătăţim rata de părăsire timpurie a şcolii, rezultatele la evaluările naţionale şi internaţionale, soluţia la mintea cocoşului este să investeşti în zonele, în comunităţile, în şcolile cu niveluri scăzute ale acestor indicatori.”

ISMB a publicat broșura de admitere la liceu

Broșura de admitere la liceu pentru anul școlar 2019-2020 a fost publicată în această seară.

Ministerul Educației: Părinții NU trebuie să vină la școală pentru înscrierea elevilor la Evaluarea Națională

Ministerul Educației a dat publicității un comunicat de presă cu precizări despre modul în care vor fi înscriși elevii la examenul de Evaluare Națională.

A început Bacalaureatul. Care sunt obiectele pe care candidații nu au voie să le introducă în sala de examen

135.655 de absolvenți de liceu (116.037 din promoția curentă și 19.618 din seriile anterioare*) s-au înscris pentru a susține examenul național de Bacalaureat.

Încă un copil rănit în școală: o bucată de tencuială a căzut peste el

Un copil de 10 ani, elev la o şcoală din Sebeş, judeţul Alba, a fost rănit la cap, miercuri, după ce o bucată de tencuială de la intrarea în unitatea de învăţământ s-a prăbuşit peste el.

Ecaterina Andronescu cedează la presiunea sindicatelor: în miez de noapte, a făcut alte planuri de școlarizare

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a retrimis planurile de școlarizare către inspectoratele școlare, cu cifre modificate pentru învățământul profesional și pentru învățământul teoretic, anunță Hotnews. 

Ecaterina Andronescu promite burse de minimum 100 de lei. Elevii se plâng că nu le primesc nici pe cele de acum

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a propus un proiect de hotărâre prin care din anul școlar 2019-2020 bursele de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social din învățământul preuniversitar să înceapă de la suma de 100 de lei.

Guvernul din UK menține împrumuturile pentru studenții europeni. Valoarea unui împrumut: 9.250 de lire sterline

Studenții din UE care încep studiile în Marea Britanie în anul universitar 2020/21 vor avea garantat același statut ca până acum și vor fi eligibili pentru sprijin financiar pe durata studiilor universitare și postuniversitare.

Cursurile vor fi suspendate joi în 110 de unități școlare din Capitală: 79 de stat, 31 private

Inspectoratul Școlar al Municipiului București a făcut publică lista cu școlile și grădinițele care au decis să suspende mâine cursurile, în pregătirea vizitei Papei Francisc.

Vizita Papei și închiderea școlilor. ISMB: Unitățile de învățământ pot decide dacă suspendă cursurile și joi

Unităţile de învăţământ au posibilitatea de a analiza oportunitatea suspendării orelor de curs şi pentru joi cu aprobarea consiliilor de administraţie.

Echipa României a obținut două mențiuni la Olimpiada Internațională de Filosofie

Tema generală a competiţiei din acest an a fost Cultural Heritage and Citizenship.

”Adio, dirigenție”! O altă idee din reforma propusă de Ecaterina Andronescu

Documentul "Educația ne unește", elaborat de ministrul Educației și pus deja în dezbatere publică, prevede că orele de dirigenție vor fi înlocuite cu ore de consiliere și orientare profesională.

Taberele vor trece la Consiliile Județene. Guvernul nu mai are bani pentru reabilitarea lor

 Ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, a declarat, sâmbătă, la Arad, că toate taberele din ţară, aproximativ 500, vor trece la Consiliile Judeţene până în 2020.

Ecaterina Andronescu, șefa comisiei de laudatio pentru Adrian Năstase. Fostul premier a devenit doctor honoris causa

Comisia de Laudatio a arătat că titlul este acordat "în semn al aprecierii pentru întreaga activitate ştiinţifică şi academică, pentru rolul avut în dezvoltarea României".

Lansare de carte: ”Modelul Liceului Teoretic Național: Școală pentru viață”

Vă invităm să participați, marți, 14 mai 2019, ora 14:00 la lansarea cărții Modelul Liceului Teoretic Național: Școală pentru viață, semnată de Ion Moraru, în prezenţa mai multor personalități, mentori ai LTN.

Klaus Iohannis: ”Cei care conduc instituțional destinele Educației se pricep ca la meteo”

De asemenea, șeful statului s-a arătat nemulțumit de interesul partidelor față de proiectul România Educată.