fbpx

Ștefan Pălărie (USR) anunță un amendament pentru creșterea salariilor cu 16% pentru profesori

Senatorul USR Ștefan Pălărie anunță că printre amendamentele propuse de partidul său la Legea Bugetului se numără și unul referitor la creșterea salariilor cu 16% pentru cadrele didactice.

”Ne vom bate, așadar, ca amendamentele noastre, ale USR, să treacă: creșterea salariilor profesorilor cu 16%, extinderea programului de masă caldă, programul pilot pentru o titularizare descentralizată, digitalizarea și integrarea rezultatelor de la evaluările naționale sau crearea unor standarde naționale pentru evaluarea claselor din învățământul primar”, spune Ștefan Pălărie.

Anunțul senatorului, integral:

Ziua Cârtiței pentru educație. O istorie care se repetă.
Acum doar puțină vreme Dragnea, Tăriceanu, Vâlcov, Teodorovici, Chițoiu și Bădălău făceau pe un colț de masă bugetul țării. Ei hotărau care să fie destinele tuturor și în ce buzunare se duc banii, cu priorități pentru partid, în nici un caz pentru dezvoltare.
Poate că uităm, uneori, dar astăzi am ajuns iar în situația în care PSD face agenda țării. Și, din nou, în complicitate acum cu PNL, ei au ignorat cele mai mari nevoi ale României: sănătatea, educația sau reformele din administrație.
Cu cel mai mic procent alocat în ultimii 5 ani pentru educație, răul deja a fost făcut în arhitectura bugetară.
Ce încercăm noi să facem și astăzi, la Comisii, este să mai reparăm puțin, să continuăm să negociem în Parlament, prin amendamente, câteva modificări la un buget care a pus Educația din nou la finalul priorităților.
Ieri, la Comisia de educație, poate și ca o revoltă a parlamentarilor față de lovitura dată an de an educației, amendamentele propuse de noi au trecut. Este o bucurie de scurtă durată, pentru că, din păcate, ele au șanse mici să treacă la votul final al Parlamentului, în fața unei majorități mecanice. Dar rămâne totuși o bucurie față de această mare ratare a clasei politice din fiecare an.
Ne vom bate, așadar, ca amendamentele noastre, ale USR, să treacă: creșterea salariilor profesorilor cu 16%, extinderea programului de masă caldă, programul pilot pentru o titularizare descentralizată, digitalizarea și integrarea rezultatelor de la evaluările naționale sau crearea unor standarde naționale pentru evaluarea claselor din învățământul primar.
Chiar și într-un scenariu fericit, în care unele vor fi admise, oricare ar fi rezultatul dezbaterilor parlamentare pe buget, e limpede că „România educată”, ca proiect sau ca realitate, mai are mult de așteptat.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.