fbpx

Soluții la îndemână pentru digitalizarea educației

De peste 5 ani, Telekom Romania se preocupă de digitalizarea educației, care a devenit mai cunoscută și adoptată după declararea pandemiei la nivel mondial. Astfel, compania a fost pregătită să vină în întâmpinarea tuturor instituțiilor de învățământ, dar și a elevilor și părinților care au avut atât de multă nevoie în această perioadă.

Suntem motivați în demersul nostru de a sprijini sistemul educațional, de convingerea noastră că puterea oricărei societăți este dată de cunoștințele acumulate de membrii acesteia. Am fost aici și înainte de pandemie și vom rămâne aici și după ce totul va reveni la normal. Însă, avem șansa să avem un nou normal, cel în care nu ne întoarcem la realitatea anterioară, ci în care continuăm eforturile pentru un învățământ complet digitalizat, un învățământ cu rezultate mult mai bune, datorită contribuției complementare a tehnologiei”, susține Ovidiu Ghiman, director executiv commercial Segment Business în cadrul Telekom Romania.

persoana cititnd tableta

Ca integrator de tehnologii în folosul comunității, Telekom Romania a construit în ultimii ani soluții care să contribuie la digitalizarea procesului educațional, din trei perspective: crearea de conținut, mult mai buna administrare a activității la clasă și la nivelul școlii, precum și păstrarea comunicării, într-un mod eficient cu părinții și elevii. Aceste treo arii sunt extrem de importante daca se dorește realizarea unui efect pozitiv al tehnologiei în rezultatele obținute în procesul educațional.

Platformele pe care Telekom le-a integrat în soluția SmartEdu, din care face parte și Adservio adresează cei trei piloni de mai sus:

Facilitarea interacțiunii, într-un mod eficient, între profesori, elevi și părinți:

  1. Dincolo de servicii clasice de comunicații la prețuri extrem de atractive (chiar gratuite în această periodă, pentru elevi), aducem functionalități de videoconferință, de chat online, de push notifications și de mesagerie cu elevii, părinții și profesorii.

Când vorbim despre îmbunătățirea semnificativă a modului în care facem managementul procesului educațional, acoperim functionalități absolut necesare, cum sunt:

  1. Administrarea activității la clasă, prin module specifice cadrelor didactice, diriginților, elevilor și părinților;
  2. Simplificarea masivă a administrării școlii, cu ajutorul tehnologiei:
  3. Facilitarea consolidării de comunități, atât a celor constituite din învățători și profesori, cât și a celor constituite din elevi și părinți. 

Când ne referim la accesarea și crearea de conținut, acoperim functionalități absolut necesare, cum sunt:

  1. Bibliotecă cu acces gratuit la cărți și manuale școlare
  2. Instrumente pentru crearea de proiecte digitale interactive prin combinarea de fotografii, filme, animații, furnizate de diverși parteneri de tehnologie.

Dacă ai ajuns aici, citește și:

Ai luat Bacalaureatul cu nota 10? Ai abonament gratuit la UNTOLD sau Neversea, ediția 2021!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.