fbpx

Sărbători sănătoase: mese copioase fără regrete

ID 95934668 | Christmas Food Table © Nikolay Tsuguliev | Dreamstime.com

De Sărbători, mesele românilor sunt adevărate festinuri care pun la grea încercare sănătatea și sistemul sanitar de urgență. Dar, nu-i așa, mâncarea bună aduce bucurie în suflet.

Pentru mulți oameni, un Crăciun fără sarmale e ca o iarnă fără zăpadă. Sărbători de iarnă fără lebăr, caltaboși, șuncă, șorici și alte delicatese pe bază de porc sunt precum cafeaua fără cofeină, ca usturoiul fără miros. Ca să nu mai vorbim de cozonacii pufoși, umpluți cu nucă sau cacao, și plăcintele cu brânză sau mere, care ne fac să mai dăm drumul la curea măcar cu o gaură. 

Dar cum putem să ne bucurăm de mesele copioase de Crăciun și Anul Nou fără să avem regrete a doua zi sau să sunăm la 112?  Răspunsul corect ar fi echilibrul sau măsura potrivită fiecăruia.

Știm nu e ușor să reziști tentației de a dubla porția de salată de boeuf din farfurie sau de a nu termina toți cârnații din ceaun, dar cu un pic de atenție poți evita efectele negative ale meselor copioase de Sărbători.


 

DIGEX® PLUS, comprimate filmate gastrorezistente conține un amestec complex de enzime digestive, ce ajută organismul să facă față suprasolicitării cauzate de mese copioase sau alimentație inadecvată, reprezentând alegerea perfectă în perioadele de sărbători.


Iată și decalogul meselor de Sărbători fără regrete tardive

1. Planificare: Începe prin a-ți planifica mesele.

2. Rețete mai sănătoase: Alege rețete mai sănătoase pentru preparatele tradiționale și include numeroase legume.

3. Porții mici: Servirea porțiilor mai mici te poate ajuta să te bucuri de mâncare fără a te răsfața excesiv. Poți încerca să folosești farfurii mai mici pentru a controla cantitatea.

4. Mese regulate: În loc să te înfometezi înainte de mesele de sărbătoare, ar fi bine să mănânci mesaje ușoare și sănătoase în zilele dinainte, pentru a nu ajunge la masă cu o foame excesivă.


Gastimax Med, comprimate masticabile este un dispozitiv medical recomandat pentru tratamentul simptomelor refluzului gastro-esofagian: senzatia de arsura in capul pieptului, regurgitatia acida, indigestie, tusea si inflamatia faringelui si a laringelui (legate de reflux).


5. Evita tentațiile: Dacă este posibil, încearcă să limitezi numărul de dulciuri și gustări nesănătoase pe care le ai la îndemână.

6. Fii activ: Încorporează activitatea fizică în rutina ta zilnică, chiar și în timpul sărbătorilor. O plimbare după masă poate ajuta digestia și poate contracara unele efecte negative.

7. Ascultă-ți corpul: Fii conștient de semnalele pe care ți le transmite corpul. Dacă te simți plin, este în regulă să te oprești din mâncat.

8. Socializare: Folosește mesele de sărbătoare ca ocazii pentru a socializa și a interacționa, nu doar pentru a mânca. Concentrează-te pe conversație și pe timpul petrecut cu cei dragi.

9. Hidratare: Asigură-te că te hidratezi corespunzător. Bea apă înainte de mese pentru a-ți potoli senzația de foame și pentru a evita consumul excesiv de alimente. Atenția la hidratare trebuie manifestată și la consumul de alcool. Prietenii noștri irlandezi recomandă măcar o doză de apă după o unitate de alcool consumată. Și aici nu vorbim de șpriț! Altfel a doua zi ai nevoie de Emetix Hangover.

10. Fă-ți timp pentru tine: După mesele pline, nu uita să te răsfeți și pe tine, fie că este vorba de o plimbare în aer liber, o carte bună sau un moment de relaxare.

Urmând acest decalog, te poți bucura de un Crăciun fără regrete tardive și, mai mult, vei petrece timp de calitate în compania celor dragi, fără a compromite sănătatea și starea de bine.

Crăciun fericit!


Petrecerea de Crăciun a fost de pomină? Vezi cum poți să te refaci

Cum ne ajutăm organismul să își revină după o noapte de petrecere

 

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.