fbpx

Psiholog: Nu scoaterea tehnologiei din viața copiilor o să-i ferească de boala psihică

Photo 149576778 | Child Smartphone © Chernetskaya | Dreamstime.com

Yolanda Crețescu, psiholog clinician și fondatoarea Asociației Happy Minds, a declarat, în emisiunea „Academia Europa FM”, că trebuie să existe o abordare echilibrată în relația dintre copii și tehnologie.

„Nu scoaterea tehnologiei din viața copiilor o să-i țină departe de boala psihică”, a declarat Yolanda Crețescu, în emisiunea moderată de Marcel Bartic.

 „Noi nu avem politici care să poată să evalueze la nivel național și pe categorii de vârstă care este nivelul sănătății emoționale”, a adăugat psihologul.

Yolanda Crețescu atrage atenția că „Nu este o vânătoare de vrăjitoare. Nu există o culpă. Este pur și simplu o consecință a întregului sistem în care noi ne dezvoltăm azi”.

”Eu cred că este important să înțelegem unde avem nevoie, de ce avem nevoie și ce poate să aducă benefic. Pentru că tehnologia este o realitate. Nu este corect față de copil să te vadă că tu scrollezi pe telefon sau că lucrezi de acasă 7, 8, 10, 12 ore – cât lucrăm fiecare – pe calculator și copilului să-i spui <<Calculatorul îți face rău>>. Suntem ipocriți.

Atunci trebuie să înțeleagă copilul ce înseamnă acest ecran, ce înseamnă această cutie mică, mare, că vorbim despre un telefon, o tabletă sau de un calculator. La ce este bun și la ce nu este bun? Calculatorul nu poate să țină loc jocului de pe stradă, dinamicii dintre doi copii. Avem nevoie să ne certăm între noi, să ne împăcăm. Avem nevoie să ne înfrângem, să câștigăm”, a explicat Yolanda Crețescu.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.