fbpx

DOCUMENT Propunerile FEPAL pentru Hotărârea de Guvern referitoare la ARACIP

FEPAL a transmis către Educaţie Privată propunerile pe care i le-a adresat lui Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, în legătură cu Hotărârea de Guvern de reglementare a activității ARACIP.

Câteva dintre modificările propuse de FEPAL:

Numărul maxim de posturi al aparatului propriu al ARACIP să fie de 25, fără a depăşi numărul de posturi alocate unităţilor din subordinea şi coordonarea Ministerului Educaţiei, finanţate din venituri proprii şi subvenţii acordate de la bugetul de stat.

Structura organizatorică a ARACIP se aprobă prin Decizia Consiliului ARACIP, la propunerea președintelui Consiliului ARACIP.

În funcție de activitățile derulate în cadrul ARACIP, se pot constitui compartimente, birouri, în cadrul departamentelor menționate la alin (1), la propunerea motivată a Președintelui ARACIP sau a oricăruia dintre membrii Consiliului ARACIP.

(1) Consiliul ARACIP este format din 7 membri permanenți cu drept de vot din cadrul comunității educaționale din România, persoane cu o contribuție incontestabilă și recunoscută la îmbunătățirea calității, proceselor și politicilor sistemului de educație din România.
(2) Cei 7 membri din cadrul comunității educaționale din România vor fi numiți de către Președintele României în urma unui proces transparent de recomandare din partea societății civile și selecție pe baza unor dovezi incontestabile ale acestora la bunăstarea sistemului de educație din România.
(3) Consiliul ARACIP își va alege Președintele.
(4) Consiliul ARACIP poate decide alegerea a 2 vicepreședinți din rândul propriilor membri. Aceștia vor fi aleși prin majoritate simplă.
(5) La oricare dintre lucrările Consiliului ARACIP vor putea participa ca observatori fără drept de vot, reprezentanți ai:
a) Ministerului Educației,
b) altor ministere care coordonează instituții de învățământ,
c) asociațiilor sau altor structuri de organizare a elevilor,
d) asociațiilor și federațiilor de părinți și aparținători legați,
e) asociațiilor furnizorilor de servicii de educație,
f) mediului de afaceri interesat,
d) mediului academic,
e) organizațiilor neguvernamentale cu activitate în domeniul Educației.
(6) Observatorii vor putea participa la lucrările Consiliului ARACIP în urma anunțării intenției în scris adresată Departamentului Secretariat Tehnic, pe oricare dintre mediile de comunicare, cu cel puțin 24 de ore înainte de întrunirea Consiliului.
(7) Observatorii vor putea prezenta luări de poziție și puncte de vedere pe teme anunțate în cadrul intențiilor de participare menționate anterior.

Documentul integral transmis de FEPAL poate fi citit aici:

Propuneri-FEPAL-modif-H_ARACIP

hotărârea de guvern

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.