fbpx

Programul pilot ”Școală după școală”, lansat în consultare publică. Include și orele remediale, în acest semestru

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Capital Uman din cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene publică în consultare publică ghidul „Program național pilot de tip „Şcoala după şcoală” (Program național de educație remedială)”, AP 6/ PI 10.i/ OS 6.3.

În cadrul programului, vor fi finanțate prin FSE activități derulate pe parcursul semestrului doi și până la finalul anului școlar 2020-2021, menite să reducă riscul de părăsire timpurie a școlii din învățământul preuniversitar, pentru elevii din ciclul primar și gimnazial, în special elevi din grupurile vulnerabile, cu accent pe elevi aparținând minorității Roma, elevi din mediul rural, elevi cu dizabilități, elevi din comunitățile dezavantajate socio-economic.

Prin intermediul acestui apel se dorește finanțarea activităților educaționale remediale, organizate pe grupe de elevi, constituite după opțiunile/posibilitățile și nevoile identificate. Activitățile sunt proiectate, organizate și susținute de cadrele didactice din învățământul primar și secundar pentru dobândirea și participarea la educație. În cadrul acestor activități este avută în vedere organizarea în medie a 5 ore remediale/săptămână elev, cu prezență fizică.

 

Semestrul al doilea va suprapune anul acesta Școală după Școală peste programul de acțiune remedială, a declarat, recent, pentru Educație Privată ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Acesta a precizat că suprapunerea va avea loc doar în această perioadă, pe termen limitat.

Ministrul Muncii Raluca Turcan a explicat, la rândul său, pe pagina sa de Facebook, în ce va consta programul ”Școală după Școală”.

✅ Proiectul Școală după Școală, pentru care m-am luptat în Parlament ani de zile, este acum principalul suport pentru calitatea în educație și pentru recuperarea decalajelor prin măsuri remediale.
➡️ Guvernul a adoptat OUG 6/2021 prin care toți elevii, până în clasa a VIII-a inclusiv, vor putea beneficia de acest program, dacă sunt în risc de abandon școlar sau dacă nu au putut participa la cursurile online.
➡️ Ajutorul va consta în acordarea unui tichet în valoare de 200 de lei pentru semestrul al II-lea al anului școlar curent. Bugetul total pentru acest program este de 30 de milioane de euro și va fi finanțat prin Programul operațional Capital uman 2014-2020.
➡️ Ne propunem să ajutăm astfel cât mai mulți elevi care au avut dificultăți în procesul de învățare, pe parcursul ultimului an, să ajungă la același nivel cu cei care au participat la cursurile online. Mai mult, Programul Școală după Școală îi va ajuta pe copiii din mediile vulnerabile să rămână la școală și să poată beneficia, ulterior de o pregătire care să le ofere șansa încadrării pe piața muncii.
consultare publică

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.