fbpx

Profesorii din ”Școală după școală” nu încalcă Codul de etică. Cei din centre private, da, dacă au elevi de la clasă – explicațiile lui Iulian Cristache

Sursă foto: Freepik

Iulian Cristache, președintele Federației Naționale de Părinți EDUPART, a explicat ce categorii de profesori intră sub incidența Codului de etică, potrivit căruia nu au voie să facă meditații cu elevi de la clasă. 

”Având în vedere Codul de Etică, care interzice meditațiile cu elevii de la clasă… contra-cost, este important de lămurit ce reprezintă activitatea de After-School și programul Școală după Școală. Cei care desfășoară activitatea în cadrul unității de învățământ, adică Școală după Școală, nu întâmpină probleme cu Codul de Etică și declarația de interese, deoarece nu este vorba de meditație. În schimb, cei care duc copiii într-un centru privat, la aceiași profesori/învățătoare, intră sub incidența Codului de Etică. Această practică este obișnuită în învățământul primar, mai ales în mediul urban. Sper că această informație să fie de ajutor”, a transmis Cristache.

”Ar fi bine de studiat metodologia care reglementează programul Școală după Școală. E foarte bun, profesorii pot fi plătiți la PO, își pot completa norma, pot fi plătiți din banii Asociației de Părinți… prin contabilitatea U.Δ, a adăugat liderul FNP.

Toți profesorii din România vor declara în scris, sub sancțiunile pentru fals în declarații din Codul penal, că nu efectuează meditații plătite cu elevii de la clasă.

Prevederea este inclusă în Procedura pentru completarea declarațiilor de interese de către personalul didactic de predare, publicată în Monitorul Oficial.

Procedura poate fi accesată, integral, aici:

Monitorul Oficial Partea I nr. 50

sub incidența Codului de etică

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.