
Claudia Puzdrea, profesoară de chimie la o școală gimnazială din București, afirmă că, în anul de final al ciclului gimnazial, elevii se concentrează doar asupra celor două discipline care sunt probe de examen la Evaluarea Națională.
”În clasa a opta, dacă îi vedem, copiii se canalizează strict pe română și matematică. Dispare acea transdisciplinaritate despre care se vorbea în Legea educației și pe care o așteptăm cu toții.
Eu, fiind profesor de chimie, sufăr foarte mult. Încerc să motivez copiii la clasă prin tot felul de metode. Oricât m-aș da peste cap și orice mijloace digitale aș folosi și oricât m-aș coborî la nivelul lor, totuși, ei se canalizează în clasele a opta strict pe română și matematică. Și atunci celelalte discipline suferă”, a declarat cadrul didactic, la emisiunea ”Educația la putere”, difuzată de televiziunea publică.
”Dacă nu îi iubești și dacă nu faci cu pasiune, dacă nu te dedici, sută la sută… Sunt mici trucuri și jocuri, eu sunt și absolventă de liceu pedagogic și mă cobor oarecum la nivelul lor. Am funcționat, la un moment dat, și în Ferentari, toată lumea fuge de o zonă rău famată sau de o zonă unde sunt probleme și, totuși, m-am înțeles foarte bine cu ei. Pentru că în secunda în care ești deschis, ești sincer, le arăți respectul tău, ești un model pentru ei, în acel moment i-ai câștigat. În momentul în care ești punctual. în momentul în care te ții de cuvânt de fiecare dată, vii pregătit la clasă, ții cont și de nevoile lor”, a adăugat profesoara.