Prof. Laura Borbe: Nu se sancționează laissez-faire-ul din școli. Facem cumva ”să fie bine”

Laura Borbe, profesoară MERITO 2023 de Ştiinţe socio-umane la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Cluj-Napoca, afirmă că în școli nu sunt sancționate nici pseudoștiința, nici practicile de tip ”laissez-faire”, adică lipsa de intervenție atunci când calitatea actului educațional este deficitară.

”Într-adevăr, nu se sacționează în momentul de față pseudoștiința, nu se sancționează laissez-faire-ul și facem cumva numai să fie bine. Și sancțiunile acestea nu vor veni în curând nici de la elevi, nici de la părinți. Pentru că ei îmbrățișează, mai ales în clasele terminale, ideea unor opționale unde primesc notă maximă. și unde nu trebuie să facă nimic. Dacă îndrăznești, ca profesor, să propui un opțional serios, unde elevul poate să ia și o notă mică, primul lucru care se face, și asta din 2009, adică nu vorbim despre semestrul trecut, vorbim despre 2009 până în 2025, avem aici un car de ani în care profesorii care au propus opționale și au vrut să facă treabă serioasă și nu au dat note de 10 în linie, din start, de la bun început, în anul următor nu au mai putut să propună opționale. Deci sancțiunea nu a fost pentru calitate, ci, dimpotrivă, a fost inversul calității”, a atenționat profesoara, în cadrul unei dezbateri despre planurile-cadru, organizată de Proiectul MERITO.

”După aceea, știm foarte bine, comisiile din interiorul școlilor, care validează aceste propuneri, aceste documente, nu au competențe. Au competențe administrative, nu au competențe științifice”, a adăugat profesoara Laura Borbe. 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.