fbpx

Prof. dr. Ovidiu Pânișoară: Cum trebuie să fie un profesor bun

Prof. dr. Ovidiu Pânișoară, cadru didactic la Facultatea de Psihologie și Științele Educației, explică, pe pagina sa de Facebook, cum trebuie să fie un profesor bun, astfel încât să rămână în amintirea elevilor.

Preluăm postarea, cu acordul autorului: 

Nu este ușor să ajungi acel profesor de care elevii să-și amintească peste ani. Totuși, câteva caracteristici ne pot ajuta să ne dăm seama ce este de făcut; astfel, Walker (2008) observa că un profesor bun trebuie să fie:
⭐️Pregătit – este vorba despre acei profesori care vin în clasă în fiecare zi gata să predea.
⭐️Pozitiv – am văzut cu toții profesori care au o atitudine optimistă relativ la profesia didactică, și referior la elevii lor. Sunt însă toți la fel?
⭐️Are așteptări înalte față de TOȚI elevii săi.
⭐️Este creativ în modul în care își gândește activitatea didactică.
⭐️Este corect în modul în care își tratează elevii. Nu este vorba despre severitate sau blândețe la acești profesori, este vorba despre corectitudine…
⭐️Demonstrează o notă personală cu elevii săi și dovedește că este o persoană ușor de abordat de către aceștia.
⭐️Dezvoltă un sens al apartenenței la clasă: cu acești profesori elevii se simt bineveniți și au sentimentul de confortabil în clasă.
⭐️Este capabil să admită că a greșit atunci când acest lucru se întâmplă.
⭐️Are un dezvoltat simț al umorului.
⭐️Își respectă elevii și nu oferă – în mod deliberat – ocazii ca aceștia să se simtă stânjeniți/rușinați.
Așadar, un profesor bun este, în primul rând, un om bun… abia după asta vom putea discuta despre cum, cât și ce se învață la scoală!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.