fbpx

Prof. Alexandra Chirea: Eu vreau să asamblez teste! Nu asamblați o bucătărie IKEA, ci puneți niște teste într-o punguță!

Alexandra Chirea, profesoară de franceză. a reacționat pe pagina sa de Facebook la discursul profesorului de matematică Adrian Enache, care a anunțat, la Digi 24, că școala sa le-a ”pus testele în brațe părinților, să se descurce”.

Ce spune profesoara Alexandra Chirea

Eu vreau să asamblez. Și mai am colegi care vor să ajute. Nu mai vorbiți în numele tuturor! Eu o să fac asta mâine, nu cred că e un efort uriaș, cred că este un efort mic pe care îl putem face, pentru a face școală fizic în siguranță. Un domn profesor, habar n-am cine e: „Noi le-am pus testele în brațe părinților, nu e treaba noastră, SĂ SE DESCURCE. Noi nu colectăm rezultatele, nu controlăm, să facă ce vor.” Fix așa a zis. WOW!

RUȘINE! Să va fie rușine! Dacă nici măcar să puneți 4 chestii într-o punguță și să le dați copiilor nu puteți, ce puteți? E inutil, zice superstarul didactic bucureștean. Se fac peste tot în lume, la noi e inutil. Se aude pe fundal domnu’ care cică e și lider de sindicat: „Nu putem să fim obligați să asamblăm aceste teste!” Nu, nu puteți fi obligați, puteți pur și simplu să dați o mâna de ajutor. Nu asamblați o bucătărie IKEA, domnilor profesori, ci puneți niște teste într-o punguță! E o obligație, dar e o obligație morală. E un exemplu de solidaritate pe care îl putem arată elevilor noștri, care își doresc la școală. E o mână de ajutor pe care noi, profii, putem să o dăm pentru a face cât mai mult școală fizic.

Va puteți uita în ochii elevilor dumneavoastră și să le spuneți că NU VREȚI?

6 comments

  1. Denisa spune:

    Dar ce ati zice, sa fe lie RUȘINE celor care au comandat aceste teste pe bani grei?
    E suficient sa cauti in orice farmacie si sa gasesti teste de saliva la jumătate din acest preț si, in plus, gata ambalate. Fara sa fie solicitati profesorii in acest sens!
    Lor, care gestionează astfel banii publici, nu trebuie sa le fie RUȘINE?!!!!

  2. Aurelia Dumitriu spune:

    Stimată doamnă, sunteți admirabilă! Faceți voluntariat cât puteți, că și așa li se cere cam puțin profesorilor,nu??? Rugați guvernanții să pună cât mai multe sarcini și responsabilități în cârca profesorilor, munciți și în weekend, ca să ne întoarcem la situația de umilire a cadrelor didactice din urmă cu 31 de ani! Succesul este garantat.

  3. Simona spune:

    Sper ca majoritatea nu are o problema cu testele in sine, problema (chiar si a mea) este ca saptamanal pierd timp “asambland” teste. Oare idiotii care le-au comandat nu puteau sa le ia de-a gata, sa le dam direct in cutii, frumos, civilizat copiilor?! Eh, uite ca nu s-a putut! Asa ca iar motiv sa ne certam noi intre noi si sa mai avem o grija in plus! Ca unii sunt niste nemernici, iar noi suferim…
    Sa vina testele in cutii, sa le distribuim cum se cuvine.
    Dar mai bine capul plecat…

  4. Alex C. spune:

    Super starul ar trebui să înțeleagă diferența dintre a oferi ajutor și a fi obligat să faci munca patriotică. Eu sunt doar părinte, nu profesor, și tot mi se pare îngrozitor ca pe lângă multe alte rahaturi dictate de inspectorate să se mai asambleze și testele astea care puteau fi făcute cu mână de lucru necalificată nu de oamenii instruiți în altă specializare care nu au timp nici să-și parcurgă propria materia.
    Lăsați profesorii să fie profesori și ambalatorii să fie ambalatori. Dacă tu vrei să faci voluntariat sau să acoperi incompetența ministerelor, treaba ta. Dar nu mă bucur să cotizez/votez pentru educație și capete răsărite să facă shaorma cu de toate din actul educational. Profesori de istorie/fizică etc. mâine, poimâine croșetează măști… Măcar atât să facă și ei, putorile…

  5. Florin Iancu spune:

    Ăsta este rezultatul educației secolului XXI: individualism, noi avem doar drepturi, nu ne pasă de concetățeni, totul se poate negocia etc. Bineînțeles amestecul actorilor politici nu face decât să ducă totul în derizoriu.

  6. Raț Silviu spune:

    Eu niciodată n-am înțeles reacțiile de genul „habar n-am cine e”. Păi cadrul didactic de matematică în cauză e în învățământ de 30 de ani și a participat la nenumărate emisiuni în care venea cu propuneri concrete legate de educație. Foarte bine că are curajul de a spune lucrurilor de nume, chiar dacă nu convin servilismului altora!
    Doar o amărâtă de căutare pe Google vă poate ajuta. Și chiar dacă era o persoană puțin cunoscută, de ce să nu fie ascultată dacă are viziuni concrete și coerente? „Au” nu se cunoaște prea bine termenul de „democrație PARTICIPATIVĂ”?

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.