O școală din mediul rural a introdus uniforma. Director: A fost solicitată de părinți

sursa foto: turnulsfatului.ro

Școala din comuna Șeica Mare, județul Sibiu, devine prima școală din mediul rural din județ care introduce uniforma școlară. Vor avea uniforme elevii de la pregătitoare și până în clasa a VIII-a.

Directorul instituției speră ca elevii să înceapă cel de-al doilea modul purtând noua îmbrăcăminte, relatează Turnul Sfatului.

Prof. Marius Popescu, directorul Școlii Gimnaziale din Șeica Mare, spune că de un an de zile face demersuri pentru a introduce uniforma școlară, iar acum a reușit să facă concret, primii pași. Au ales cum va arăta uniforma, cine o va face, au făcut câteva fotografii și au anunțat demersul pe pagina de socializare a unității școlare.

„Uniforma a fost solicitată de către părinți. Au venit la mine și m-au întrebat dacă nu putem găsi ceva reprezentativ care să ne reprezinte școala. Mi s-a părut o idee foarte bună. Timp de un an de zile am căutat, ne-am interesat să putem ajunge la un cost minim care să nu fie nici foarte mare, dar să avem și calitate. Inițial am găsit în Sibiu două firme care ne-au spus că ne vor face tricouri polo într-o singură culoare, dar după mai multe discuții am ajuns la concluzia că uniforma pe care ne-o dorim este cea pe care o vedeți în fotografii. Ne-am bucurat că am găsit această croitorie la noi în comună pentru că în același timp banii se întorc la noi. La ei vom face acele veste și urmează ca părinții să achiziționeze cămășile, pantalonii, respectiv fustele”, a povestit directorul, pentru Turnul Sfatului.

Directorul își amintește că o elevă însoțită de mama ei, ambele dintr-un sat vecin unde este și acolo o școală condusă de el, au venit în biroul lui să-i ceară ajutor în legătură cu bursa socială, iar fetița i-a ridicat și altă problemă.

„Mi-a spus fata că râd copiii de ea că nu are cu ce să se îmbrace, dar că nu are de unde că sunt cinci frați în familie și dacă nu aș putea să o ajut cu haine. Când i-am spus de uniformă s-a bucurat foarte mult că nu va mai fi marginalizată. Atunci am știut că facem un lucru bun care va rezolva probleme legate de bullying, de educație, de atitudinea și respectul copiilor la adresa școlii”, a mai spus prof. Marius Popescu.

Trendul este unul în creștere având în vedere faptul că mai multe școli din Sibiu, Mediaș și nu numai, au deja elemente distinctive pentru elevii lor. Citește articolul complet pe Turnul Sfatului.

Directoare de școală: ”Elevi de clasa a treia au râs de o colegă că are haine fake”. Școala cere acum ținute alb-negru sau alb-bleumarin

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.