fbpx

OFICIAL Două cazuri de infectare cu tulpina braziliană, în București

Autoritățile anunță identificarea a două cazuri de infectare cu tulpina braziliană a coronavirusului. Ambele cazuri sunt în Capitală, relatează platforma Biziday.

Institutul Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a anunțat în această seară că a fost informat de către laboratorul INBI Balș că în România au fost confirmate două cazuri de infectare cu SARS-COV-2, cu tulpina braziliană P.1. a SARS-CoV-2.

Unul dintre cazuri este un bărbat în vârstă de 38 de ani, din municipiul București, simptomatic, având condiții medicale preexistente, fără istoric de călătorie și fără contact cunoscut cu caz confirmat cu COVID 19. Sursa nu poate fi precizată.

Al doilea caz este un bărbat, în vârstă de 57 de ani, tot din municipiul București, simptomatic, având condiții medicale preexistente și care ar proveni dintr-un focar de colectivitate cu 3 cazuri, sursa posibilă fiind unul dintre colegi.

INSP menționează că ancheta epidemiologică pentru cele două cazuri este în desfășurare.

Tulpina braziliană (varianta P.1, detectată prima dată în Manaus) are unele mutații comune cu cea din Africa de Sud și oamenii de știință se tem că vaccinurile aflate acum în producție nu sunt eficiente împotriva acesteia, spre deosebire de tulpina britanică, împotriva căreia vaccinurile sunt eficiente.

Cercetările privind tulpina braziliană au fost mai lente, deși a fost identificată la sfârșitul lunii decembrie, lăsând oamenii de știință nesiguri cu privire la cât de periculoasă este de fapt, relata, recent, Pro Tv.

Acum, trei studii oferă o istorie îngrozitoare a creșterii uriașe pe care tulpina P.1 a avut-o în orașul amazonian Manaus. Cercetătorii consideră că tulpina braziliană a apărut în acest oraș și apoi a alimentat o creștere record a cazurilor de Covid-19. Studiile au descoperit că P.1. a ajuns să domine orașul, parțial din cauza faptului că este extrem de contagioasă.

Cu toate acestea, tulpina braziliană are și capacitatea de a infecta unii oameni care aveau imunitate deja formată la Covid-19. De asemenea, experimentele de laborator sugerează că P.1 ar putea slăbi efectul protector al vaccinului chinezesc utilizat acum în Brazilia.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.